După decizia instanţei: Se întorc sau nu Teodorescu şi Creţu în Consiliul Judeţului?

După decizia instanţei: Se întorc sau nu Teodorescu şi Creţu în Consiliul Judeţului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instanţa i-a declarat eligibili, conform Legii 67 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pe Alexandru Teodorescu şi Liviu Creţu, excluşi la începutul lunii iunie din Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Teodorescu şi Creţu au fost primii pe lista PP-DD la alegerile pentru CJ, ba mai mult, Teodorescu a candidat şi la preşedinţia judeţului din partea formaţiunii politice. Suspectaţi că ar fi negociat cu PC, Teodorescu şi Creţu au fost daţi afară din PP-DD, şi nu au mai apucat să depună jurământul de aleşi, pentru că mandatele de consilieri nu le-au mai fost validate, locul lor în legislativ fiind luat de supleanţi. În aceste condiţii, cei doi s-au adresat instanţei.

Dacă eligibilitatea le-a fost recunoscută, magistraţii nu au fost de acord cu anularea Hotărârii Consiliului Judeţului nr. 35 privind constituirea comisiilor legislativului, şi nici cu anularea procesului verbal al şedinţei de constituire a legislativului judeţean.

Decizia instanţei nu este definitivă, motiv pentru care, probabil, nici cei doi politicieni nu s-au grăbit să dea declaraţii explicite în legătură cu „întredeschiderea” uşii de la Consiliul Judeţului. Dacă Teodorescu nu a putut fi contactat, Liviu Creţu ne-a declarat că aşteaptă să vadă decizia instanţei şi că a cerut doar ca lucrurile să fie corecte. „Aştept să se întâmple ceea ce este corect să se întâmple”.

Cum încă nu este clar dacă cei doi se vor întoarce sau nu în CJ, noul preşedinte interimar al filialei municipale a PP-DD, Picu Apostol Roman, aşteaptă să decidă tot conducerea centrală a partidului. „Sunt surprins de decizia instanţei. Măsura asupra lor s-a luat când eu nu eram încă membru al PP-DD. Din câte ştiu, Biroul Naţional al partidului a hotărât retragerea sprijinului lor politic. Nu exclud revenirea lor în partid. Va trebui să ne supunem hotărârii judecătoreşti, iar conducerea centrală a partidului va hotărî care este calea de urmat”, ne-a declarat Picu Apostol Roman.

Nu este exclus ca Liviu Creţu şi Alexandru Teodorescu să apuce doar să depună jurământul de aleşi locali şi să intre în CJ doar pentru a avea de unde să plece, în caz că decizia de a li se retrage sprijinul politic va fi menţinută. (Teodora Miron, Anca Melinte)

Citit 2456 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2012 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.