Canalizare în termen record - Noile blocuri din Cantemir sunt funcţionale

Canalizare în termen record - Noile blocuri din Cantemir sunt funcţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrarea de canalizare a celor trei blocuri nefuncţionale, dar date în folosinţă în Cartierul Dimitrie Cantemir s-a încheiat. Totul a durat doar o săptămână în loc de două, cum fusese anunţat iniţial, iar prin soluţia găsită de inginerul Săvel Rotaru şi executată de SC Criomec, economia la buget depăşeşte 80 de miliarde de lei. Alternativa ar fi fost ca locatarii să aştepte cu cheile în mână încă vreun an de zile ca să se poată muta. „V-am chemat aici ca să vedeţi că s-a făcut ceva ce nu credea nimeni că se face, şi ca să ne cerem scuze noi public faţă de oamenii aceştia care au fost minţiţi şi batjocoriţi în asemenea hal. Ei se pot muta şi astăzi”, a declarat primarul Marius Stan la conferinţa de presă pe care a susţinut-o chiar în Cantemir.

Primarul a anunţat că, în regim de urgenţă, au fost făcute toate contractele, pentru că, dacă documentele s-ar fi realizat acum trei luni, oamenilor trebuia să li se perceapă chirie, ceea ce ar fi fost o aberaţie câtă vreme nu puteau locui în apartamente. Primăria a găsit înţelegere la Electrica să le furnizeze energie, cu amendamentul că, dacă în două săptămâni nu-şi finalizează documentele, vor fi debranşaţi.

Desfăşurare de forţe

Dacă în urmă cu o săptămână ICMRS lucra cu doi muncitori şi un excavator la alimentarea cu apă, acum era o întreagă desfăşurare de forţe, mai mult de ochii presei şi ai primarului. Reamintim că alimentarea cu apă a blocurilor din Cantemir se face pe o soluţie provizorie de şapte ani încoace. Locatarii celor trei blocuri nu au încă apă potabilă până când Apă Canal nu încheie testele de potabilitate. În ceea ce priveşte canalizarea „urmează partea a doua a lucrării, care trebuie licitată: vom face nu subtraversare, atât de costisitoare, ci o supratraversare pe estacadă, care ne va duce în prima canalizare de la noua staţie de epurare care funcţionează de ceva timp pe partea cealaltă a Siretului. Soluţii simple tehnice pe care cineva trebuia să le gândească înainte de a investi aici miliarde şi miliarde în ceea ce vedeţi, parcă e o lucrare fără finalitate, parcă suntem la hidrocentrala de la Bicaz…”, a declarat Marius Stan.

Citit 2290 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.