Canalizare în termen record - Noile blocuri din Cantemir sunt funcţionale

Canalizare în termen record - Noile blocuri din Cantemir sunt funcţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrarea de canalizare a celor trei blocuri nefuncţionale, dar date în folosinţă în Cartierul Dimitrie Cantemir s-a încheiat. Totul a durat doar o săptămână în loc de două, cum fusese anunţat iniţial, iar prin soluţia găsită de inginerul Săvel Rotaru şi executată de SC Criomec, economia la buget depăşeşte 80 de miliarde de lei. Alternativa ar fi fost ca locatarii să aştepte cu cheile în mână încă vreun an de zile ca să se poată muta. „V-am chemat aici ca să vedeţi că s-a făcut ceva ce nu credea nimeni că se face, şi ca să ne cerem scuze noi public faţă de oamenii aceştia care au fost minţiţi şi batjocoriţi în asemenea hal. Ei se pot muta şi astăzi”, a declarat primarul Marius Stan la conferinţa de presă pe care a susţinut-o chiar în Cantemir.
Primarul a anunţat că, în regim de urgenţă, au fost făcute toate contractele, pentru că, dacă documentele s-ar fi realizat acum trei luni, oamenilor trebuia să li se perceapă chirie, ceea ce ar fi fost o aberaţie câtă vreme nu puteau locui în apartamente. Primăria a găsit înţelegere la Electrica să le furnizeze energie, cu amendamentul că, dacă în două săptămâni nu-şi finalizează documentele, vor fi debranşaţi.
Desfăşurare de forţe
Dacă în urmă cu o săptămână ICMRS lucra cu doi muncitori şi un excavator la alimentarea cu apă, acum era o întreagă desfăşurare de forţe, mai mult de ochii presei şi ai primarului. Reamintim că alimentarea cu apă a blocurilor din Cantemir se face pe o soluţie provizorie de şapte ani încoace. Locatarii celor trei blocuri nu au încă apă potabilă până când Apă Canal nu încheie testele de potabilitate. În ceea ce priveşte canalizarea „urmează partea a doua a lucrării, care trebuie licitată: vom face nu subtraversare, atât de costisitoare, ci o supratraversare pe estacadă, care ne va duce în prima canalizare de la noua staţie de epurare care funcţionează de ceva timp pe partea cealaltă a Siretului. Soluţii simple tehnice pe care cineva trebuia să le gândească înainte de a investi aici miliarde şi miliarde în ceea ce vedeţi, parcă e o lucrare fără finalitate, parcă suntem la hidrocentrala de la Bicaz…”, a declarat Marius Stan.

Citit 2223 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 23:22

15 comentarii

 • postat de Elena
  Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 10:24
  V-am admirat cat suflet ati pus pentru realizarea lucrarii la termenul angajat.De ce oare in Primaria Galati,nu au fost angajati oameni de valoarea dv.?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Elena
  Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 10:15
  Domnule Rotaru,sunt unul din locatarii din"Cantemir",nu-mi vine nici acum sa cred ce realizare ati reusit,alaturi de domnul Stan si Societatea Criomec.V-am admirateni ca dv.?Felicitari domnule Rotaru,respect si consideratie din partea a peste 400 de suflete.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George Albu
  Vineri, 21 Septembrie 2012 20:17
  Cu toate comentariile , mai mult sau mai putin obiective , mi se pare mie sau a inceput sa se miste cate ceva in Noul Galati...?
  0
  0
  Raportează
 • postat de smecher
  Vineri, 21 Septembrie 2012 18:30
  marius stan il stie pe savel rotaru sunt buni prieteni de pe vremea cand era la otelul galati presedinte de club
  0
  0
  Raportează
 • postat de Emil Negoiescu
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 19:03
  @Alinuta.Barfitoare de mahala,cat de analfabeta poti sa fii,sa barfesti la nesfarsit pe domnul Rotaru,care le-a dat tuturor natarailor o lectie de competenta profesionala si respect fata de oameni.Ziarul "Viata Libera"a demonstrat,dupa verificarile respective,ca domnul Rotaru nu are absolut nimic cu aceasta societate,dar ii cunoaste capacitatea profesionala,lucru dovedit prin seriozitatea rezolvarii lucrarii respective.Continuati sa aryncati cu noroi,dar poate ajungeti prin "Cantemir"ca o luati sigur in bot.Succesuri!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de BRAVO, FELICITĂRI !!!
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 19:00
  BRAVO, FELICITĂRI !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 14:44
  @Mihnea ne doare fix in fund de problemele lui personale. Pe mine, cetatean al acestui municipiu, ma doare daca nu isi face treaba ca primar. Asa ca du-te la culcare ca esti obosit. Pe mine ma intereseaza problemele orasului nu altele. Oricum vad ca deja au si inceput carcotasii sa apara. Cand Niciolae si-a batut joc de acesti locatari nu mai erau de astia care sa comenteze cu privire la problema din cartierul Cantemir.
  0
  0
  Raportează
 • postat de JONY
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:56
  Buna dimineata si tie domnule draga....
  Ti se pare corect sa platesti tu atatia bani pentru ceva care de fapt nu-ti apartine????????????
  Sunt oameni care muncesc o luna pentru banii astia........
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:50
  @ JONY: lucrarea facuta de Criomec ( despre care Alinuta zice ca e sponsorul lui Marius Stan ) a costat fo' paispe mii si ceva de euro. Bani publici. Impartit la 100 de familii atita da: 140 - 150 de euro de fiecare familie mutata. Bunadimineata :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de JONY
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:44
  Mai domnule Aurel nu baga in aceeasi oala pe toata lumea.
  Mai sunt si oameni care au luat chiar PE BUNE locuinte in cartierul Cantemir.
  Daca nu stii despre ce este vorba nu-ti mai baga nasul.
  Habar nu ai care este de fapt situatia reala.
  Isi dau toti cu parerea fara sa stie nimic. SI MAI LASATI OAMENII SA-SI FACA TREABA.......
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:25
  Sper ca noul primar sa-si faca timp sa treaca azi si pe la vechiul tribunal. Aici se judeca nivelul noii pensii alimentare pe care Marius Stan trebuie sa i-o plateasca vechiului sau copil, din prima si cea mai veche casatorie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:25
  Sper ca noul primar sa-si faca timp sa treaca azi si pe la vechiul tribunal. Aici se judeca nivelul noii pensii alimentare pe care Marius Stan trebuie sa i-o plateasca vechiului sau copil, din prima si cea mai veche casatorie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:01
  @ Alinuta: cre' ca in Siret deverseaza DIN PRIMA ZI. De-acum SAPTE ANI. Si tot de-atunci se alimenteaza cu apa din Portul Mineralier, nu dintr-o conducta Apa Canal. "Teava lui Rotaru" se inteapa din blocuri in "teava lui Nicolae", care deverseaza. Pe Nicolae si pe Ciumacenco i-a durut la basca si-au fituit un doi metri cub de bani. Banii care s-au dus la "sponsor": cam 140 de euro de familie mutata. Aia care au primit cheia in mina de la Nicolae, care le-a zis sa voteze cu Ciumacenco. Daca puneau mina de la mina, puteau sa o faca singuri. Si cred ca daca ramineau tipii aia in primarie, ii si amendau pe chestia asta. Mai mult, Ciumacenco si Nicolae voiau sa faca o cosmelie de statie de epurare la 2 kilometri de asta noua de la Barbosi. Astia duc o teava. Comparatia pretului e intre 30 de miliarde vs 60-70.000 de euro. Intre cele doua sume diferenta e de un zero care zice multe. Acel zero poate esti chiar tu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galati
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 08:00
  @Alinuta Te asteptam cu detalii suplimentare, referitoare la comentariul tau.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alinuţa
  Miercuri, 19 Septembrie 2012 07:15
  Firma liberalului Savel Rotaru, Criomec, a tras o teava care deverseaza dejectiile in Siret. Fara aviz de mediu, fara sa conteze ca polueaza. Important e ca s-au intors niste bani la unul din sponsorii lui Marius Stan.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.