Sifonări de bani în loc de asistenţă socială

Sifonări de bani în loc de asistenţă socială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regulile de finanţare de la bugetul local a asociaţiilor şi fundaţiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială se vor schimba începând din 2013. Primăria a descoperit cu uimire că, din banii primiţi de la bugetul local, 70 dacă nu chiar 80 la sută se duc pe salarii, iar restul pentru beneficiarii proiectelor sociale. „Cine vrea astăzi îşi înfiinţează o fundaţie şi vine cu mâna întinsă la Primărie susţinând că ajută surdomutul nu ştiu care! Poveşti! În spate se ascund sifonări de bani. Şi atunci de ce să facem asta? Mai bine banii îi dăm prin parohii şi ştim că oamenii asistaţi social vor fi arondaţi parohiilor şi ajutaţi”, a declarat primarul Marius Stan. Până să se ajungă la o asemenea măsură, iată care este componenţa comisiei de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor care pot primi subvenţii de la bugetul local: Gheorghe Bugeag (PC), Alin Mihai (PDL), Cristian Dima (PNL), Nicolae Rainea (PSD) şi Marian Avramescu (PP-DD).

Citit 1556 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 23:04

6 comentarii

 • postat de lucia ionescu
  Vineri, 28 Septembrie 2012 12:20
  pai...nu au pus parohii si popii inca mana pe tot, si le mai trebuiau si alte servicii sociale, sa le acorde in mod conditionat, de religie participare la slujba etc apoi sa se laude ce treaba au facut, ca si pina acum, dar niciodata nus pun ca nu au facut treaba cu banii lor proprii ci tot cu bani de la stat. Stiti ce fel de servicii acorda, de proasta calitate, cu oameni necalificati (o mare parte din ei), foarte prost platiti si care trebuie sa aiba capul plecat....si fara nici un alt fel de comentariu... drepturi etc .. sunt subiecte tabu
  si pentru ca popii au tot si toate facilitatile, nu platesc impozite, au primit tot ce era de retrocedat, au firme srl-uri, au monopoluri, primesc si bani pentru salarii, te taxeaza pentru tot si toate acum le mai trebuie si un monopol pe asistenta sociala..... prost foarte proasta decizie.... ma dezamagiti domnule primar
  0
  0
  Raportează
 • postat de emi
  Joi, 27 Septembrie 2012 16:15
  Asociatiile si fundatiile care au primit subventie de la consiliul local ofera servicii sociale beneficiarilor pe principiul "Le oferim undita si ii ajutam sa pescuiasca si nu le dam direct pestele". Normal si corect ca in orice tara civilizata, la fel si in Romania si respectiv Galati banii merg spre profesionistii care lucreaza direct cu beneficiarul in centrele de zi unde zilnic vin copii, in centrele de recuperare pentru copilul cu handicap, in centre pentru prevenirea abandonului scolar, familial sau social, pe diferite plaje de servicii soiale, nu neaparat prin acolarea de mese calde. Cred ca mai intai de a se lua aceste decizii, ar trebui a sa faca o comparatie privind costurile serviciilor sociale identice intre organizatiile neguvernamentale si institutiile statului si astfel vor vedea foarte clar care sunt costurile pe beneficiar de la o institutie de stat si care sunt cobsturile intr-o asociatie sau fundatie. Veti observa costuri mult mai scumpe ale institutiilor in comparatie cu fundatiile. Nu cred deloc ca domnul primar este rau intentionat ci cred ca este gresit informat. Cred ca a venit timpul ca societatea civila sa reactioneze si sa aratate de fapt ce fac acestea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Joi, 27 Septembrie 2012 14:19
  Aici este o manarie intre Marius Stan si Casian. Anunta ca desfiinteaza cantina saracilor si ca o sa dea mancare la saraci prin parohii. Acum vrea sa dea si ajutoatoarele prin parohii. Practic biserica se lupta sa sifoneze ea acesti bani. Dupa Teatrul Muzical, Casian se dezvolta in sifonarea banilor primariei. Marius Stan a inceput sa-si plateasca datoriile din campanie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de codrut stefanescu
  Joi, 27 Septembrie 2012 11:18
  Da,chiar asa! Domnule Primar,imi aduc aminte ca in campania electorala promiteati marea schimbare. Schimbare de ce? va intreb eu ca toate sunt la fel de moarte!
  Halal! Imi dau demisia din PNL desi sunt membru de 20 de ani. Mi-ati indus atata scarba ca nu mai pot! Dar stiti ceva? Voi fi un aprig agent electoral impotriva PNL si implicit a USL. Contati pe mine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alin
  Joi, 27 Septembrie 2012 10:03
  Galateni..asta se intampla de 20 de ani in Galati!S a schimbat primarul, dar are aceiasi angajati.Cum adica au descoperit "cu uimire"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Yoyo
  Joi, 27 Septembrie 2012 07:58
  Pai cum sa "descopere Primaria cu uimire", cand tocmai aceeasi Primarie "face cartile" de atata vreme.
  Iar unele din personajele beneficiare a acestor fonduri sunt chiar sub nasul Primarului.
  Descoperiti pe zi ce trece lucruri despre care noi, galatenii, stim demult.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.