Şedinţă tensionată a Consiliului Judeţului: Amendamente respinse pe bandă rulantă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Şedinţă tensionată a Consiliului Judeţului: Amendamente respinse pe bandă rulantă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • La Consproiect se va face o majorare de capital de 700.000 de lei * Nouă consilii locale din judeţ vor primi bani din fondul de rezervă * Ion Ştefan a încercat, fără succes, să se opună mai multor proiecte de hotărâre

Nouă unităţi teritorial-administrative vor primi bani din fondul de rezervă al Consiliului Judeţului Galaţi. Consilierii judeţeni au hotărât, marţi, să aloce 934.000 de lei consiliilor locale din Drăguşeni, Gohor, Corod, Băneasa, Cavadineşti, Cerţeşti, Munteni, Ţepu şi Nicoreşti.

Proiectele de hotărâre care au vizat alocarea sumelor de bani nu au fost deloc votate în linişte. Consilierul PDL Ion Ştefan s-a arătat extrem de nemulţumit pentru că, potrivit lui, alocările sumelor de bani din fondurile de rezervă ale CJ se fac numai pe criterii politice, respectiv, primesc bani numai unităţile administrativ-teritoriale care sunt de „coloratură USL”. „Consider că nu este normal să tratăm cu o anumită intenţie sau cu rea intenţie anumite localităţi şi ar fi bine, în momentul în care ne gândim să repartizăm anumite sume, să încercăm să ţinem cont de toate propunerile care se fac”, a declarat Ion Ştefan.

Consilierul PDL a fost repede redus la tăcere de cei din USL. Potrivit acestora, fondurile de rezervă sunt deschise numai când e vorba de situaţii de urgenţă şi nu i-a împiedicat nimic pe consilierii PDL să-şi facă treaba şi să ceară bani pentru localităţile în care există probleme.

Redresare pentru Consproiect

Consilierii judeţeni au fost de acord ca societatea Consproiect să primească o majorare de capital de 700.000 de lei. Ion Ştefan s-a opus şi de data aceasta, fără vreo şansă de succes. „Este periculos ca banii publici să se ducă într-o societate care n-a performat”, a spus democrat-liberalul. Acesta ar fi fost de acord să se voteze majorarea de capital cu o singură condiţie, respectiv cu un amendament care să prevadă schimbarea conducerii şi cu realizarea unui plan de afaceri „corespunzător”.

În acest punct, consilierul a fost prins iar pe picior greşit. Conducerea societăţii Consproiect fusese deja schimbată, iar amendamentul nu îşi mai avea rostul. De altfel, toate amendamentele şi încercările lui Ştefan de a se opune anumitor puncte de pe ordinea de zi au fost parate cu succes de USL, iar toate proiectele de hotărâre au trecut.

Pentru a-i da cumva satisfacţie lui Ion Ştefan, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a promis că, dacă societatea al cărei capital a fost majorat nu se va putea redresa nici de data aceasta, va avea aceeaşi soartă ca Drumuri şi Poduri, adică va fi desfiinţată. Firma care realizează proiectele publice ale CJ a încheiat anul financiar 2011 cu o pierdere de 497.766 lei.

Citit 2134 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.