Asigurările primarului Marius Stan: „Gălăţenii nu vor plăti mai mult pentru căldură!”

Asigurările primarului Marius Stan: „Gălăţenii nu vor plăti mai mult pentru căldură!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a aprobat ieri după-amiază, cu trei abţineri PDL şi 21 de voturi favorabile, constituirea operatorului regional Calorgal SA şi delegarea gestiunii serviciului de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat în municipiul Galaţi. Constituirea acestui operator, având drept acţionari Galaţiul, Tecuciul şi Şendreniul, este un compromis, a admis primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, pentru a evita scoaterea la licitaţie a distribuţiei, caz în care povestea s-ar fi prelungit până în primăvară, riscând asigurarea căldurii oraşului.

La conferinţa de presă care a urmat şedinţei extraordinare a CL, Marius Stan a declarat că, în mod cert, gălăţenii nu vor plăti mai mult pentru căldură la iarnă. „Apaterm are obligaţia de a păstra preţul de distribuţie. Mai mult, a primit sarcină să facă tot posibilul să micşoreze preţul şi lucrul acesta se poate face numai prin disponibilizări, pentru că schema de personal este încărcată nejustificat. Acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi la Electrocentrale. Acolo sunt 550 de angajaţi cu un salariu mediu de 3.000 de lei, iar la Apaterm sunt 819 cu un salariu de 1.700 de lei. Noi vom face disponibilizări, dar trebuie să facă şi ei, iar atunci se poate compensa creşterea de preţ a gazului metan”, a spus Stan.

De altfel, primarul i-a atras atenţia administratorului special al Apaterm, Adriana Stratulat, că se vor face reduceri de personal: „E foarte rău că în prag de iarnă vor rămâne oameni fără serviciu. Dar nu avem încotro, pentru că la trecerea de la Apaterm la Calorgal nu cred că jumătate din actuala schemă va intra în noua schemă. Prefer să mulţumim 200.000 de oameni, provocând probleme şi necazuri la 3-400. Altă soluţie nu există şi nu putem să încărcăm la infinit nota de plată”, a subliniat Marius Stan.

Citit 2457 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2012 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.