Dosarele X ale tranzacţiilor gălăţene - Primăria şi caracatiţa imobiliară

Dosarele X ale tranzacţiilor gălăţene - Primăria şi caracatiţa imobiliară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Marius Stan a mai dezvăluit ieri o tranzacţie imobiliară devenită subiect de anchetă. Povestea, demnă de un episod din "Dosarele X" combinat cu „Caracatiţa”, are ca obiect terenul de la sensul giratoriu pe care acum se construieşte un supermarket Kaufland, firmă care n-are nicio vină.

Potrivit lui Stan, cele două hectare au fost ale Primăriei, care le-a vândut firmei Terra Invest, cu 1,9 milioane de euro, plus TVA. „Prin contract, Terra Invest se obliga să construiască un hypermarket, dar imediat a vândut terenul cu un milion în plus! Tot în contract, Primăria se obliga, pe propria cheltuială, să devieze reţelele de pe terenul devenit proprietate privată. Asta se întâmpla prin 2006-2007. La scurt timp, a apărut o persoană care nu mai este în Primărie, dar care este în foarte multe procese intentate Primăriei - şi poate că în felul acesta vom sparge caracatiţa din jurul Primăriei şi a terenurilor ei. Persoana respectivă, în numele Primăriei şi cu semnătura primarului, încheie un act adiţional cu firma respectivă, potrivit căruia obligaţia Primăriei de a devia reţele se anulează. Kaufland se apucă şi face devierea de reţele, pe propria cheltuială, pe un alt traseu decât cel din proiect. Partea frumoasă ştiţi care e? Că şi Primăria a executat lucrările de deviere a conductei, în acte cel puţin, pe traseul prevăzut iniţial. Şi dacă la Kaufland a costat în jur de 200.000 de euro şi este funcţională, aici costă de vreo trei ori mai mult! Şi ca să fie povestea completă, reţeaua de canalizare plătită de Primărie pe Prelungirea Brăilei nu funcţionează nici azi, iar auditul nostru intern i-a cerut constructorului (ICMRS) să remedieze defecţiunile extrem de grave, fără însă vreun rezultat până acum!”, a dezvăluit Stan.

Totuşi, avem informaţii că între cele două canalizări nu există nicio legătură din punct de vedere funcţional şi că este vorba despre proeicte total diferite. Canalizarea de pe Prelungirea Brăilei deserveşte de fapt blocurile din partea de vest a străzii.

Citit 2634 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2012 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.