Dosarele X ale tranzacţiilor gălăţene - Primăria şi caracatiţa imobiliară

Dosarele X ale tranzacţiilor gălăţene - Primăria şi caracatiţa imobiliară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Marius Stan a mai dezvăluit ieri o tranzacţie imobiliară devenită subiect de anchetă. Povestea, demnă de un episod din "Dosarele X" combinat cu „Caracatiţa”, are ca obiect terenul de la sensul giratoriu pe care acum se construieşte un supermarket Kaufland, firmă care n-are nicio vină.
Potrivit lui Stan, cele două hectare au fost ale Primăriei, care le-a vândut firmei Terra Invest, cu 1,9 milioane de euro, plus TVA. „Prin contract, Terra Invest se obliga să construiască un hypermarket, dar imediat a vândut terenul cu un milion în plus! Tot în contract, Primăria se obliga, pe propria cheltuială, să devieze reţelele de pe terenul devenit proprietate privată. Asta se întâmpla prin 2006-2007. La scurt timp, a apărut o persoană care nu mai este în Primărie, dar care este în foarte multe procese intentate Primăriei - şi poate că în felul acesta vom sparge caracatiţa din jurul Primăriei şi a terenurilor ei. Persoana respectivă, în numele Primăriei şi cu semnătura primarului, încheie un act adiţional cu firma respectivă, potrivit căruia obligaţia Primăriei de a devia reţele se anulează. Kaufland se apucă şi face devierea de reţele, pe propria cheltuială, pe un alt traseu decât cel din proiect. Partea frumoasă ştiţi care e? Că şi Primăria a executat lucrările de deviere a conductei, în acte cel puţin, pe traseul prevăzut iniţial. Şi dacă la Kaufland a costat în jur de 200.000 de euro şi este funcţională, aici costă de vreo trei ori mai mult! Şi ca să fie povestea completă, reţeaua de canalizare plătită de Primărie pe Prelungirea Brăilei nu funcţionează nici azi, iar auditul nostru intern i-a cerut constructorului (ICMRS) să remedieze defecţiunile extrem de grave, fără însă vreun rezultat până acum!”, a dezvăluit Stan.

Totuşi, avem informaţii că între cele două canalizări nu există nicio legătură din punct de vedere funcţional şi că este vorba despre proeicte total diferite. Canalizarea de pe Prelungirea Brăilei deserveşte de fapt blocurile din partea de vest a străzii.

Citit 2546 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2012 09:22

6 comentarii

 • postat de Bravo Domnul Stan. Așteptăm o reacție majoră din partea DNA-ulu, doar au salarii de la contribuabili. ce sunt jecmăniți de funcționarii statului.
  Vineri, 28 Septembrie 2012 19:41
  Bravo Domnul STAN, O BILĂ ALBĂ MARE !!! DNA-ul ce așteaptă, dorm în izmene? Sunt buni banii de la contribuabili/ Aveți ce mânca, unde dormi, căldură, mașină? Pe banii noștri. La treabă, că-i mult de muncă după atâta pasivitate din partea voastră ce încurajează infracțiunile ce afectează în final siguranța economică a Statului Român în final.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Ion
  Vineri, 28 Septembrie 2012 19:11
  Daca sunt apartamentele Consiliului judetean de ce intrebi Primarul ? Intreaba-l pe Presedintele CJG.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Vineri, 28 Septembrie 2012 17:26
  Probleme cu canalizarea ? Nimic mai simplu ! Chemati ''bunicul urbanist liberal SAVEL''.Nu uitati va rog si poza de rigoare unde bunicul arata poluarea raului SIRET spre bucuria locuitorilor comunei Grindu care consuma apa de Dunare cu aditivi organici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Vineri, 28 Septembrie 2012 11:47
  Bravo domnule primar. Parca mai misca ceva pe aici. Dar de apartamentele vandute pe nimic catre angajatii CJ Galati ce mai stii??? De ce sa plateasca Galatenii apartamentele unor amante familiste de prin CJ??
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cititor
  Vineri, 28 Septembrie 2012 10:28
  Sa intelegem ca acea canalizare a fost prinsa in proiectul cu Kaufland insa beneficiarul final a fost antreprenorul care a construit acel ansamblu de blocuri "Privilege" ? Stiti care e GROSOLANIA in acest tip de subiect? Ca hotii au furat cu semnatura lor pe acte! Pai sa vada si aia puscaria putin pe interior, macar asa 29 de zile preventiv , dupa care mai vedem noi ce facem cu ei. Sa traiasca si ei mai in intuneric, sa se rasteasca cineva putin la ei . Eventual ii apuca tensiune si ii ia salvare la spital ca sunt "stresati" ca se simt cu musca pe caciula!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu
  Vineri, 28 Septembrie 2012 07:30
  Vorbele sunt pentru noi cititorii. Faptele trebuie sa ajunga la o adresa sigura DNA. Simplu. Succes DNA.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.