Totul despre candidaţii Galaţiului: Tandemul Ciucă-Durbacă vrea în Parlament

Totul despre candidaţii Galaţiului: Tandemul Ciucă-Durbacă vrea în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 1996, când a fost ales senator pe listele PDSR, Eugen Durbacă a demisionat după numai o lună de mandat, cedându-i locul lui Viorel Ştefan * Acum ar face orice ca să ajungă în fotoliul pe care l-a părăsit atunci şi pentru asta va miza enorm pe susţinerea deputatului Bogdan Ciucă


În urmă cu patru ani, pentru deputatul PC Bogdan Ciucă a fost floare la ureche să-şi câştige cu peste 55 la sută din voturile valabil exprimate mandatul în Colegiul nr. 8, care cuprinde Ţiglina II, Micro 16, Micro 17, Siderurgiştilor Vest până aproximativ în zona Viaductului. Acum, când candidează pe listele USL pentru cel de-al treilea mandat consecutiv în Camera Deputaţilor, nu se poate plânge că are de înfruntat contracandidaţi puternici. Dimpotrivă, chiar! Principala adversară este profesoara universitară Mirela Praisler, aruncată în cursă de ARD din partea Forţei Civice. Despre candidatul PP-DD, politologul Ştefănel Dan Marin, tot ce am putut afla este că ocupă funcţia de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Ce treabă are cu Galaţiul, numai PP-DD ştie sau poate liderul municipalei lui Dan Diaconescu, Picu Apostol Roman, fost coleg de partid cu Bogdan Ciucă! Pe buletinul de vot vor mai figura, ca să nu spunem că vor face figuraţie, Hatvani Atila de la UDMR, electromecanic auto, şi inginera Neculina Florea de la PER, cea care, în vară, a adunat, din postura de candidată la preşedinţia Consiliului Judeţului, 2,45 la sută pe tot judeţul.

Bătălia pentru Senat

Gălăţenii din Colegiul nr. 8 vor avea un cuvânt greu de spus şi pentru alegerea senatorului care îi va reprezenta în Parlament pe ei şi pe cetăţenii din colegiul vecin, zona cartierului Aviaţiei. Aici, pe listele USL, îşi joacă ultima carte politică Eugen Durbacă, în vârstă de 69 de ani, liderul PC Galaţi fiind gata să-şi „sacrifice” scaunul de consilier judeţean pentru imunitatea parlamentară, necesară ca aerul. Iată şi cine-i sunt contracandidaţii. De o vârstă apropiată, 65 de ani, îl înfruntă, din partea ARD, democrat-liberalul Mihai Turcu, proaspăt pensionar, după ce a condus Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu timp de trei ani şi a coordonat activitatea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului vreme de patru ani. Candidatul UDMR este tot pensionar, ca şi Turcu şi Durbacă, dar subofiţer - Portik Istvan. Candidatul PP-DD dornic să cucerească mandatul acestui colegiu este Aurel Stancu, jurnalist, scriitor, publicist, administrator RTV Partner Media Galaţi. A intrat în luptă, din partea PRM şi Costel Marin, jurist, şef de compartiment la SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, care la alegerile locale din vară a primit, din partea întregului judeţ, 2 procente din voturile valabil exprimate pentru alegerea preşedintelui CJ. Contracandidat al lui Durbacă este şi Marian-Cătălin Poalelungi, în vârstă de 45 de ani, inginer nave, consultant în comunicare şi management, care, deşi încă mai ocupă funcţia de consilier local PP-DD (partid care i-a retras susţinerea politică), este candidatul PER.

Citit 3512 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2012 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.