Vox populi: Cum vreţi să fie funcţionarii publici?

Vox populi: Cum vreţi să fie funcţionarii publici?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum îi percep cetăţenii pe funcţionarii publici şi cum ar vrea ei să fie în realitate?

Laurenţiu M, 44 de ani: „Când am fost eu mai demult la Primărie, acum vreo şase ani de zile, cred că unii erau nepotriviţi pentru locul de muncă, cel puţin cei care răspundeau de partea tehnică. Nu aveau idee de informaţiile necesare postului pe care erau. În primul rând aş vrea să fie bine pregătiţi pe postul pe care îl au şi de ceea ce răspund. Răbdarea e normală la un funcţionar public”.

Domnul Măstăcăneanu, 76 de ani: „Cât mai puţini şi mai corecţi şi mai harnici şi selectaţi pe competenţe, pe pregătire. Sunt mulţi trântori, domnule. Stau la calculator, la taclale, la cafele. Sunt prea mulţi bugetari şi bani puţini. Să le caute un loc de muncă adecvat celor care sunt mai slabi pregătiţi şi nu fac faţă acolo. S-a auzit că au mai renunţat la funcţionari, dar nu văd de unde. Sunt foarte mulţi”.

Marin Palade, pensionar: „Aş vrea să fie cinstiţi. Uneori am fost bine primit, alteori nu am fost bine primit. Dar de cele mai multe ori am fost primit cu răceală şi cu plictis, să termine cât mai repede cu mine. Aş vrea să fie mai politicoşi. Să se observe că face treaba asta cu drag şi vrea să ajute omul. Că mă duc la doctor, că mă duc la Primărie, sunt expediat. Aşa se întâmplă în general, dar mai ales bătrânilor”.

Domnul Radu, 66 de ani: „Aş vrea să fie mai maleabili, cu toată răspunderea. E birocraţia prea mare, nu mai există umanitate. Foarte mulţi nu sunt bine pregătiţi pentru că există nepotism, dar măcar să fie mai respectuoşi pentru că eu îmi plătesc dările”.

Citit 898 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2012 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.