"Pe coate să mă târâi şi tot votez!"

"Pe coate să mă târâi şi tot votez!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amândoi abia îşi mişcă picioarele. Merg încet, prin ploaia torenţială care cade nemiloasă, obligându-i să se abată din drum ca să ocolească bălţile. Şi cu toate acestea erau cel mai frumos tablou din curtea Şcolii Nr. 29, ieri în ziua scrutinului pentru parlamentare. În ciuda vârstei lor înaintate, Elidia şi Teodor Vlad au venit la vot ţinându-se de mână, Au peste 50 de ani de căsnicie. Au copii mari, nepoţi şi strănepoţi.

Elidia Vlad are 76 de ani, merge cu greu şi se sprijină în baston. Dar pentru ziua de ieri şi-a pus hainele bune şi s-a dat discret cu ruj. „Ne dorim să fie mai bine. Şi pentru bătrâneţile noastre, dar şi pentru copiii şi nepoţii noştri. Avem trei copii, doi sunt în ţară, iar unul e în Italia de mulţi ani. Avem şi patru nepoţi, unii sunt la casa lor şi au şi copii”, ne spune Elidia Vlad, care a lucrat ca funcţionară.

„Am fost comunist de nevoie”

Teodor Vlad are 79 de ani. Respiră greu, se vede că e bolnav. „Am venit să votez pentru că e o obligaţie. Au stat oameni în frig, în gerurile cumplite de anul trecut, iar eu să nu mă mişc doi paşi, până la vot, chiar dacă sunt bolnav?! Pe coate să mă târăsc şi tot votez. Poate aşa vedem şi noi alt cer şi alt soare. Am încredere mare în partidul cu care am votat. Sunt oameni care respectă obrazul, sigur vor face treabă”, ne spune omul nostru, cu lumina speranţei licărind în ochi. Îl întreb dacă e membru în partidul respectiv, pentru că exaltarea sa devine suspectă, la un moment dat. „Nu fac politică acum. Am fost comunist de nevoie. Ştiţi cum era. Aveam trei copii. Acum doar am încredere că e momentul ca cei care vor veni la cârma ţării au înţeles că trebuie să ne respecte”.

Îi privesc, un pic uluită, cum se depărtează, tot ţinându-se de mână, poticnindu-se prin ploaie. Într-adevăr numai o speranţă puternică în vremuri mai bune ar scoate din casă doi bătrânei în baston, pe o vreme ca aceasta.

Citit 9337 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 21:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.