Consiliului Local a votat revizuirea: Impozite mai mari pe case, mai mici pe maşini

Consiliului Local a votat revizuirea: Impozite mai mari pe case, mai mici pe maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei aproximativ 14.000 de gălăţeni care s-au grăbit să-şi plătească impozitele şi taxele locale pe 2013 – suma încasată se ridică la 4,1 milioane de lei! – vor trebui să se prezinte din nou la Direcţia de Fiscalitate a Primăriei pentru a afla dacă au de plătit în plus sau dacă, din contră, îşi vor primi o parte din bani înapoi. Taxele şi impozitele locale au fost revizuite ieri, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local. Respectând voinţa Guvernului, valorile impozabile, impozitul pe teren, impozitul pe remorci, semiremorci şi rulote, impozitul pe mijloacele de transport pe apă, dar şi o serie de taxe precum cea pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare sau pentru certificatul de producător au fost majorate cu 6,29 la sută şi rotunjite corespunzător. În schimb, impozitul pe mijloacele de transport cu tracţiune mecanică (vehicule înmatriculate) a fost redus, în medie, cu 9,18 la sută. Amenzile fiscale şi taxele extrajudiciare de timbru au fost majorate cu 16,05 la sută. La persoanele juridice, impozitul pe autovehiculele sau combinaţiile de autovehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone s-a redus cu 3,98 la sută. În plus, persoanele juridice care achită integral, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri beneficiază de o bonificaţie de 3 la sută, iar pentru plata integrală, la primul termen, a impozitului pe mijloacele de transport, bonificaţia este de zece la sută.

Cu cât creşte impozitul pe clădiri?

Primăria ne-a furnizat un calcul estimativ al impozitului pe clădiri, în funcţie de zona de impozitare. Gălăţenii care locuiesc în Zona A vor plăti 67 de lei pentru o cameră, 135 de lei pentru două, 180 de lei pentru trei camere şi 215 lei pentru patru camere. În zona B, impozitele sunt: 65 de lei pentru o cameră 129 de lei pentru două, 173 de lei pentru trei camere şi 206 lei pentru patru camere. Gălăţenii din Zona C vor plăti 62 de lei pentru o cameră, 123 de lei pentru două, 165 de lei pentru trei camere, şi 197 de lei pentru patru camere. În Zona D, impozitul pentru o cameră este de 59 de lei, pentru două – 118 lei, pentru trei camere – 158 de lei, iar pentru patru camere – 189 de lei. În cazul în care au plătit deja grăbindu-se să beneficieze de bonificaţia de zece la sută, diferenţa pe care o vor avea de plătit în plus variază între 3,60 de lei şi 10,80 de lei.

Impozitul pe maşini

Posesorii de maşini cu o capacitate cilindrică de 1.300 cmc (modelele Dacia mai vechi) vor plăti 56 de lei în loc de 61. Pentru o maşină cu 1.700 cmc, impozitul va fi de 162 de lei, iar pentru autoturismele de peste 2.000 cmc (ex: Mercedes Clasa E), impozitul va fi de 792 de lei în loc de 865. În cazul unei maşini cu 2.500 cmc (Audi A6) impozitul scade de la 1.022 lei la 936 de lei. La bolizii de 3.300 cmc impozitul va fi de 4.930 de lei.
Referitor la organigrama Primăriei, votată din nou după ce documentul aprobat  în noiembrie a fost invalidat de prefect, vom reveni cu amănunte.

Citit 4557 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2013 19:11

14 comentarii

 • postat de tepescu
  Marți, 29 Ianuarie 2013 08:02
  Din pacate toti acei care au o problema de logica la cutiuta si care au votat in masa urmasii CIUMEI ROSII au nenorocit ptr. inca 4 ani restul populatiei.Acestia din urma care au sesizat din vreme ca nu au ce vota au procedat ca atare.Credeti ca toata lumea de la o 18 ani ar tr sa voteze?.Personal am indoieli asupra capacitatii reale de intelegere a situatiei in care se afla a multor persoane.De aceia ne trezim cu conducatori care de fapt sunt puscariabili.Rezonabil ar tr modificata varsta de vot adica;25-55 ani.Findca nu ai voie sa te joci cu parul nimanui si sa nu iti pese.In asemenea caz inseamna ca; nestiind ce faci(asa vrea ficatul tau) lupti sa faci rau celor din jurul tau dar mai iesti si fudul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 00:29
  Ati crezut ca USL-ul aduce lapte si miere. Ca va incepe huzurul si vom trai ca-n Dallas.
  S-a votat in disperare, degeaba incercau unii sa spuna cate ceva, imediat erau transati de latratorii de partid si nu numai. Acum cei ce s-au repezit sa puna stampila in necunostinta de cauza, sa-si tina limba-n gura si sa faca front comun in jurul conducatorului iubit, care isi da acordul pentru cresterea impozitelor. Suntem municipiu fruntas pe tara la numar de someri, investitiile straine pe aceste meleaguri sunt vise, salarul mediu pe oras e la nivelul tarilor din lumea a treia, iar mandrii USL-isti, abia plantati in scaune cresc taxele. Cand erau in opozitie, aveau detergent la gura, acum insa au uitat tot. Din pacate, Tepes nu se mai intoarce !
  0
  0
  Raportează
 • postat de John
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 21:34
  Eu nu inteleg altceva: cum dracu se calculeaza procemtele astea? Adica de ce nu se folosesc numere intregi cum ar fi 3, 5 , 10%. Cred ca in sedintele astea primarul il intreaba pe vreun plavanel: plavanel tata cu cat sa marim impozitul x? Atunci asta se scarpina la coae, miroase apoi degetul si ametit de miros spune 5.76%, ca altfel nu vad ce e cu zecimalele astea. Multumim celor care l-au votat pe fotbaleador...in 4 ani ia si pielea de pe noi sa i-si faca mingi.
  Numai bine!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de JK
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 19:34
  ARE DREPTATE PERFECTA OMUL DE MAI JOS CU BATA DE BASEBALL.
  MI-E SCARBA DE ACEST ORAS JEGOS SI ULTRA-SUPER-IMPUTIT

  VOI ROMANILOR CE SUNTETI STABILITI AFARA,STATI LINISTITI ACOLO UNDE E CIVILIZATIE SI RESPECT
  UN ORAS,BOMBARDAT,RUPT,.AM AVUT AZI TREABA IN DIFERITE COLTURI ALE ORASULUI SI EFECTIV MI-A VENIT GREATA CA LOCUIESC IN ACESTA URBE DE TOT KAKATUL.

  UNDE MORTII MAMII VOASTRE DE JIGODII SUNT BANII CARE NII MULGETI.
  PLATESC 34.5 MILIOANE PE AN SI CALC TOT IN KAKAT ZI DE ZI

  MI-E GREATA,MI-E SCARBA,MI-E LEHAMITE .
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 17:53
  Sa luati asa d-nule primar,insa sa tine-ti cont de unii care au vile si sa-i impozitati asa cum ne impozitati pe noi cei cu apartamente,dupa suprafata.Prin multe zone ale orasului figureaza in acte ca e teren intravilan arabil,iar el in realitate e plin cu vile.Va dau un exemplu ...zona blocurilor experimentale ,unde e o strada nou infiintata plina cu vile si acei de acolo platesc doar impozit pe teren !
  0
  0
  Raportează
 • postat de CurCuB@u
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 17:47
  Sa ma ,,lumineze'' si pe mine cineva, pana la urma la Galati impozitul s-a marit cu 3,9% sau cu 8...16%.
  Cred ca primarul a realizat tarziu ca ciuciu bani de la Bucale,pentru cheltuieli locale, daca nu mareste corespunzator birurile.Acum sa vedem ce face 'mnelui Stan cu banetul adunat ca nu mi-ar pare rau de ei daca s-ar realiza ceva in saracia asta de oras.
  La anu' din ianuarie 2014 sa va pregatiti pentru alt plus 16% la impozit pentru ca de data asta este obligatoriu si procentul este batut in cuie deja.
  Pustiu in urma lor ca pe vremea lui Lacusta Voda cu turcii; jumulesc tot de pe noi.
  Ban la ban si paduchii la golani.Adica tot fraierii platesc si smecherii huzuresc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de astele mamii lor !
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 13:29
  In primul rand 3300 cmc nu e "bolid". Pentru motoarele Diesel este un motorc decent - nu stiu cine dracu face legislatia asta dar singur n-a vazut vreodata in viata lui vreun motor.
  Motoarele Diesel mari merg mai bine, suna mai bine, polueaza mai putin si sunt mai eficiente. Deci a taxa pe cei care le au si au platit bani grei ca le aiba este culmea magariei !

  SI faza cu "sa se prezinte DIN NOU la ghisee" este strigatoare la cer !
  Cum adica am platit deja si ei scot asa alte taxe care se activeaza retro-activ cum li se scoala lor !?

  Bai alo, nu da nimeni ma de o noua revolutie ca e timpul de vreo cativa ani pentru una !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de 3 bonificație în loc de 10 cum era până acum? Bătaie de joc. La Vară plătim după ce scăpăm de facturile imense de la întreținere cu căldura și apa caldă ce au sume imense.
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 10:27
  Acum avem bonificație 3% în loc de 10% dacă plătesc până pe 31 Martie? Frecție la picior...Nu mai are sens. Plătesc la sfârșitul anului sau la vară deoarece prețurile mari de la căldură și apă caldă nu mă lasă. Un procent prea mic la efortul financiar de a plăti în perioada asta grea de Iarnă.
  0
  0
  Raportează
 • postat de V
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 09:47
  De ce va plangeti, dragi galateni si romani in general? Nu voi i-ati votat cu majoritate zdrobitoare???? Acum ciocu mic, trebuia sa folositi neuronul inainte, acum e prea tarziu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Suparatu
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 09:15
  Am platit impozitul, conform prevederilor in vigoare la data respectiva. Consiliului Local adopta hotarari ulterioare cu alte valori, foarte bine. Dar sa ma prezint din nou la Finante, sa platesc diferente cred ca este o gluma proasta si daca este asa, inseamna ca si consilierii care au votat-o sunt de aceeasi factura. Intr-o lume normala si civilizata prevederile se aplica de la data emiterii si nu anterior.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Ghica
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 03:37
  Acest trintor de primar a batjocorit Otelul Galati cit a fost la conducere incasind in jur de 500.000 de dolari pe an,iar acum batjocoreste toti oamenii acestui oras.In loc sa micsoreze taxele pe imobile pentru ca economia merge prost.el le mareste.In tara in care locuesc platesc 50% mai putin in taxe pe casa decit plateam acum 4 ani pentru ca
  preturile la aceste imobile sau dus in jos peste tot in lume.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Ghica
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 03:19
  bolizi de 3300 cmc? $1500 impozit.In primul rind 3300cmc nu este bolid.Acesti idioti de la Primarie i-si bat joc de cei care le platesc salariile.Am 3 masini cu peste 4200 cmc si platesc $500 pe an pentru toate.Acesti tembeli trebue asteptati la usa cind ies din sedintele lor cu un bat de baseball si atinsi la scafirlie.Mie greata de aceste scirbe. Cu cat incaseza mai multi bani de la oamenii acestui oras cu atat au mai putini bani,pentru ca ii cheltue cu prietenii lor Vega si alti trintori.Ne trebue fratilor un VLad Tepes macar pentru o saptamana sa intre in Primaria acea si sa-i traga pe toti in teapa sa dea foc la puscarie si la casa de nebuni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 01:00
  Asadar avantaj cocalar cu jeepan, dezavantaj fraier cu apartament la bloc. Basca ca impozitul pe vila din Arcasilor va costa cat unul pe un apartament la bloc vechi de 50 de ani dar situat in Mazepa. Iar fraierii s-au calcat o data in picioare sa le faca bani de comisioane "baietilor destepti", acu mai vin o data la ghiseu. Nu e de mirare ca alde Pintea si Durbaca ne sfideaza din Parlament si se plang ca 40 de milioane pe luna e prea putin pentru cazare. Basca diurna, masina de serviciu, bani pt cabinetul la care e angajat odorul familiei si salariu de director de multinationala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Vineri, 18 Ianuarie 2013 00:29
  NONSENS.
  De ce sa mai platesc?
  Am platit deja, pe un an intreg.
  Daca luam un televizor, si a doua zi crestea pretul acestuia, veneau dupa mine sa le dau diferenta?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.