Lovitură de imagine pentru Galaţi: Aleşii locali şi-au dat votul pentru Gala de Box

Lovitură de imagine pentru Galaţi: Aleşii locali şi-au dat votul pentru Gala de Box
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a votat favorabil pentru finanţarea galei de box profesionist programată pe 22 februarie, la Patinoarul Artificial, eveniment cu un buget total estimat la 263.000 de euro fără TVA. Totodată, SC Gospodărire Urbană SRL a fost împuternicită să organizeze evenimentul, să încaseze veniturile din sponsorizări, publicitate, vânzarea biletelor şi din alte surse şi să efectueze cheltuielile necesare organizării, prezentând un raport detaliat al acestora.

Argument, promovarea Galaţiului

Primarul Marius Stan a pledat în favoarea galei explicând aleşilor că este un eveniment care face toţi banii şi promovează imaginea oraşului. De asemenea, a precizat că încasările din televizarea pe plan naţional, bilete şi publicitate vor reveni municipalităţii. „În plan naţional, cel mai probabil, televizarea va fi preluată de grupul Intact – Antenele – ceea ce înseamnă o mediatizare nemaipomenită şi reclamă adusă oraşului cu atât mai mult cu cât în transmisia directă a meciului vedetă a lui Cristi Ciocan, pe Eurosport, vom beneficia de un clip publicitar legat de municipiul Galaţi care va merge în peste 60 de ţări. În plus, emblema municipiului va fi în mijlocul ringului de box. Toate încasările din bilete, reclamă, revin societăţii Gospodărire Urbană urmând ca de aici să se plătească bursele sportivilor, cheltuielile cu deplasarea lor, cazări, sălile de antrenament. Sper ca din bugetul total să nu contribuim cu nimic dacă reuşim să vindem toate biletele, să aducem firme care să sponsorizeze evenimentul, să luăm bani şi din televizarea evenimentului pe plan intern”, a declarat primarul.

Beneficiu colateral, renovarea Patinoarului

Potrivit lui Stan, s-au alocat 124.000 de euro de la bugetul local pentru reparaţii capitale la Patinoar. Cel care a avut rezerve faţă de gală a fost consilierul local PDL Victor Dobrea care a amintit că în 2005 la Galaţi a mai avut loc un eveniment similar, la care a boxat Lucian Bute şi care a fost un fiasco pentru că preţul biletului a fost foarte mare şi în sală au fost foarte puţini oameni. Primarul a dat însă asigurări că gala va fi promovată şi în Brăila unde sunt mari amatori de box. Cert este că, potrivit hotărârii votate de aleşi, în cazul în care veniturile încasate din eveniment sunt mai mari decât cheltuielile organizării, sumele suplimentare devin venit la bugetul local. În schimb, dacă nu se acoperă cheltuielile, municipalitatea va achita diferenţa către SC Gospodărire Urbană.

Biletele vor costa între 50 şi 200 de lei, deocamdată nefiind anunţate data şi locurile în care vor fi puse în vânzare.

Citit 2354 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.