Învierea din faliment
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Învierea din faliment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum spune-o vorbă, mortul de la groapă nu se mai întoarce. Dar insolvabilul din faliment?

APATERM a fost resuscitat tocmai când autorităţile reinventau apa caldă la CALORGAL. Oare cine i-a ţinut partea muribundului sufocat de statul degeaba căruia-i mănâncă managerii din conturi?

Mortul-viu APATERM i-a luat pe nepregătite pe toţi cei care amuşinau cadavrul în plină hemoragie financiară. Vracii şarlatani ce-l eutanasiau cu lichidare judiciară vor spune pa! la zeci de mii de euro încasate pe recuperări anemice de datorii.

Părinţii muribundului, pe principiul „las’ că facem altul”, au puit alt cal de cursă lungă electorală, mândru în toate cele, inclusiv cu trei taţi: baciul gălăţean, cel tecucean şi cel şendrenian. Acum tre’ să-l lase pe mânz fără trusou, în plină iarnă, fiindcă s-a-ntors nebunul cu poruncă clară de la juzi: să fie îmbrăcat, spălat şi reorganizat!

Partenera de zbenguială termică e cea mai dezamăgită: i-a băut toată zestrea de subvenţii de la guvern şi a lăsat-o-n ţevile goale, neplătite cu anii. Acum şi-a pus speranţe în pur-sângele CALORGAL, virilul ce-a băgat până la prăsele spaima-n asociaţii, rău-platnici şi casele lor. Dar s-a întors răpciuga aia de APATERM, făr`un chior, dar vomitând facturi istorice peste tot!

Cu un fiu dator-vândut de prost şi altul viteaz dar cu mâinile legate, tăticii politicii locale au doar o şansă: s-o ia ei înşişi pe mireasa neconsolată, ELECTROCENTRALE. Numai s-o lase taică-su, guvernul! C-altfel rămâne fată bătrână, cu datoriile şi onoarea nereperate.

Uşurat răsuflă doar făptaşul: cât timp cadavrul nu există, cum poţi să-l acuzi măcar de vreo... cioacă ?

Calorgalul cu trei picioare liberale

Citit 14819 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.