Bilete gratuite sau abonamente?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Bilete gratuite sau abonamente?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la 1 martie există posibilitatea ca pensionarii să nu mai beneficieze de abonamentele gratuite şi să primească doar 20-30 de bilete gratuite pe lună pentru transportul în comun, iar de abonamente, la preţ redus, să beneficieze numai elevii şi studenţii. Aţi fi de acord cu schimbarea?

Petrică, 59 de ani: “Dacă vor lua abonamentele gratuite pensionarilor vor face o treabă foarte rea, chiar dacă vor da acele bilete de călătorie. Acele 20-30 de bilete gratuite bănuiesc că vor fi date pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani, dar vrem şi noi, ceilalţi pensionari, cu vârsta până în 65 de ani abonamente sau bilete măcar la jumătate de preţ. Cum a fost până acum. Normal, studenţii au nevoie de reduceri la abonamente pentru că se duc în fiecare zi la şcoală, dar şi pensionarii au nevoie de aceste facilităţi pentru transport, pentru că pensiile sunt foarte mici. Ai de făcut drumuri la Casa de Pensii, la Casa de Asigurări de Sănătate”.

Damian Niţă, 80 de ani: „Să dea aşa cum a fost şi până acum. Noi, care avem pensii puţin mai bune, că am lucrat în Combinat atâţia ani de zile – şi nu am ştiut ce este aia sărbătoare sau duminică – ne mai descurcăm, dar care sunt unii amărâţi, de unde să scoată bani să plătească un bilet în plus? Amărâţii de şomeri ce fac? Am cinci copiii şomeri, doi cu facultate, trei cu studii liceale, ei de unde să plătească biletul pentru transport? Dacă s-ar putea, să beneficieze şi ei de o reducere la transport”.

Dani, 25 de ani: „Păi au şi ei pensia lor. De ce să aibă atâta gratuitate? Eu zic că le ajung 20 – 30 de bilete pe lună. Când mă uit în autobuz, văd numai pensionari. Fiecare autobuz este plin de pensionari. Nu mai au unde să se ducă, nu mai au slujbă şi, totuşi, sunt pline mereu autobuzele de ei. Se plimbă cu autobuzul, pentru că nu au ce face acasă”.

Elena, 19 ani: „N-aş fi de acord, chiar dacă le-ar acorda acele bilete gratuite, să nu le mai ofere abonamentele gratuite. Pensiile sunt foarte mici. Ne deranjează, uneori, că se plimbă cu autobuzul. Uneori se plimbă chiar degeaba, dar, totuşi, nu aş vrea să li se ia această facilitate. Şi noi, la rândul nostru, depindem de părinţi. Pentru noi, studenţii şi elevii, 50 la sută este foarte avantajos”.

Citit 3404 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.