Partidele au datorii la chirie

Partidele au datorii la chirie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce îşi va plăti chiria restantă, PD-L Galaţi va rămâne fără sediu,  pentru că imobilul a fost retrocedat de Primărie *

Municipalitatea a închiriat nu mai puţin de 11 spaţii partidelor politice şi formaţiunilor reprezentând minorităţilor naţionale din Galaţi. Culmea, formaţiunile mici nu au datorii la plata chiriei, în vreme ce partide cu greutate PSD, PD-L, PC au „codiţe”.

Chiria care le revine partidelor, indiferent de denumire sau număr de membri este fixată prin hotărâre de Guvern la 0,79 de lei pe metru pătrat pe lună. Pentru spaţiile fără încălzire centralizată, chiria este redusă cu 20 la sută.

Primarul Dumitru Nicolae este mulţumit că partidele nu au datorii semnificative la plata chiriei, dar n-a stat pe gânduri când a fost cazul să trimită notificări. Datoriile partidelor sunt acumulate doar în primele luni ale acestui an, pentru că pe anul trecut s-a plătit toată chiria.

Frate, frate, dar brânza e pe bani!

Printre formaţiunile politice notificate pentru datorii se află PC. Datoria conservatorilor la Primărie este de 1.379 de lei.

Organizaţia judeţeană a PSD este şi ea datoare la chirie cu 1.116 lei. Primarul Dumitru Nicolae, a precizat că organizaţia municipală a PSD Galaţi, pe care o şi conduce, de altfel, are propriul sediu, deci nu datorează nimănui nimic. Cum ar veni, cei 1.116 de lei sunt în ograda vicepremierului Dan Nica, liderul judeţenei PSD.

PNŢCD a beneficiat de o eşalonare a plăţii, având o datorie de 767 de lei.

Unde se duce PD-L?

Nicolae a catalogat PD-L drept un partid solvabil. Edilul nu-şi face griji pentru datoria la chirie de 1.173 de lei.

„PD-L are o problemă pentru că sediul a fost revendicat şi l-am şi cedat foştilor proprietari. Chiria e din urmă. Nu am făcut formele de preluare de către vechii proprietari, dar o să le facem luna asta”, a declarat  Nicolae.

„Mai devreme sau mai târziu va trebui să părăsim sediul. Căutăm soluţii, nu înseamnă că nu trebuie să respectăm dreptul de proprietate al oamenilor. Va trebui să ne mutăm obligatoriu anul acesta, cel târziu în toamnă”, ne-a declarat prim-vicepreşedintele PD-L, senatorul Marius Necula.

Liberalii şi minorităţile, fără debite

PNL nu are datorii la chirie. În aceeaşi situaţie sunt Comunitatea Ruşilor Lipoveni, Uniunea Elenă, Forumul Democrat al Germanilor dar şi alte asemenea structuri.

Citit 1249 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.