UPDATE/ Ministrul de Externe al României a demisionat. Meleşcanu îi ia locul lui Corlăţean

UPDATE/ Ministrul de Externe al României a demisionat. Meleşcanu îi ia locul lui Corlăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Traian Băsescu a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Titus Corlăţean şi, respectiv, prin care Teodor Meleşcanu este numit ministru al Afacerilor Externe, a anunţat Preşedinţia. Depunerea jurământului va avea loc la 17.30. Diplomat de meserie, Teodor Meleșcanu a mai fost ministru de Externe în perioada guvernului Văcăroiu. De altfel, Teodor Meleșcanu și-a început cariera în MAE încă de la 25 de ani.

UPDATE/ Premierul a anunțat luni că a trimis președintelui Traian Băsescu propunerea ca fostul șef al SIE Teodor Meleșcanu să preia funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce Titus Corlățean și-a dat demisia.

Ministrul Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

Premierul a declarat că a primit la cabinet demisia lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi că mai multe precizări pe această temă va prezenta ulterior, tot în cursul zilei de luni, de la Palatul Victoria.

El a arătat că nu poate accepta să ofere motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. "Nu pot să accept şi nu accept să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia MAE să fie forţată, obligată să încalce legea şi legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate", a subliniat Corlăţean.

Citeşte şi: De pe Facebook, direct în stradă/ MITING DE SOLIDARITATE cu românii din DIASPORA, la Galaţi (FOTO&VIDEO)

Citit 1012 ori Ultima modificare Luni, 10 Noiembrie 2014 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.