Construit fără autorizaţii, "Pescăruşul" de pe Faleză, pândit de buldozere
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Construit fără autorizaţii, "Pescăruşul" de pe Faleză, pândit de buldozere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grea lovitură pentru miresele care visau să-şi facă nunta în cadrul romantic oferit de Pescăruş, restaurantul de pe Faleza Inferioară, din aproprierea punctului Trecere Bac. În scurtă vreme, buldozerele Primăriei ar putea pune la pământ toate construcţiile realizate de patronul restaurantului, Aurel Trifan, cu de la sine putere, fără niciun fel de autorizaţie, pe spaţiul verde. Este vorba despre o construcţie din lemn, care ocupă câteva zeci de metri, şi de alte elemente decorative. Deşi Primăria se fereşte să spună ce a descoperit în curtea Pescăruşului care şi-a întins „aripile” mai mult decât cuibul, informaţiile oficiale încep deja să răsară.

Reclamat şi amendat degeaba

Concret, în raportul auditului realizat de Camera de Conturi Galaţi, pe anul 2011, la Primăria Galaţi, este precizat, negru pe alb, numele societăţii sub oblăduirea căreia „Pescăruşul” şi-a „clocit” afacerea. Conform raportului, au fost identificate numeroase abateri în privinţa veniturilor pe care administraţia locală ar fi trebuit să le obţină din concesiuni şi închirieri. La capitolul „persoane juridice care ocupă suprafeţe de teren din domeniul public al Galaţiului, în lipsa unor contracte încheiate cu Primăria”, figurează SC Rompesgal SRL, firma care deţine restaurantul şi construcţiile adiacente.

Descoperirea Camerei de Conturi este doar „vârful aisbergului”. Potrivit informaţiilor noastre, municipalitatea ar fi început războiul cu Pescăruşul încă din 2008. Mai mult, Trifan a fost în repetate rânduri amendat de administraţia locală pentru „acapararea” fără remuşcări a spaţiului public, amenzi pe care „beneficiarul” se pare că nu le-ar fi plătit niciodată. Cert este că, anul trecut, Poliţia Locală i-a atras atenţia să sisteze construcţiile pe care le realiza fără autorizaţie, dar „Pescăruşul” nu s-a sinchisit. Drept pentru care i s-a făcut plângere penală şi a fost sesizat Parchetul.

Potrivit informaţiilor neoficiale pe care le deţinem, ar exista chiar şi o decizie de demolare a construcţiilor ilegale din complexul „Pescăruş”. Deloc întâmplător, pe rolul Tribunalului Galaţi se află o acţiune iniţiată de Aurel Trifan, prin care acesta cere suspendarea executării unui act administrativ iniţiat de Primăria Galaţi prin primarul Marius Stan.

Ce spune patronul

Administratorul restaurantului Pescăruş admite faptul că a construit fără autorizaţie, dar spune că momentan este prematur să ia o poziţie, dat fiind faptul că nu a fost înştiinţat în legătură cu vreo acţiune de demolare. „Până în acest moment, nu am primit nicio înştiinţare scrisă din partea Primăriei sau a altei autorităţi cu privire la o intenţie de demolare. Se pot auzi multe lucruri, dar pe mine nu m-a notificat nimeni oficial. Indiferent ce se aude, nu este vorba despre demolarea întregului restaurant, ci a foişorului pentru care nu există autorizaţie de construcţie”, ne-a declarat administratorul restaurantului, Aurel Trifan. Ulterior, patronul a refuzat să mai facă orice alte declaraţii pe acest subiect.

Citit 8609 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.