Absurd de Galaţi - E foame (mare) de bani!

Absurd de Galaţi - E foame (mare) de bani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! Ştiţi gluma aceea: dacă Vasile a mâncat azi două găini, iar Ion n-a mâncat nimic, statistic, fiecare a mâncat câte o găină. Ei bine, statistica asta demnă de umor negru se aplică şi în cazul celor mai săraci şi mai flămânzi gălăţeni.

Încă de anul trecut, noua administraţie a Galaţiului a privit cu suspiciune fondurile generoase alocate anual, prin buget, pentru asistenţă socială. Este adevărat că pe spinarea săracilor au prosperat şi s-au îngrăşat fundaţii şi asociaţii care nu aveau nimic comun cu grija faţă de nevoiaşi. Problema este că până la identificarea „păcătoşilor”, autorităţile au vârât totul într-o oală, din care n-au mai scos nimic! Aşa cum am scris în repetate rânduri, reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale, preoţii şi asistenţi de la centrele de zi ale Arhiepiscopiei au făcut mari eforturi pentru a susţine şi continua activitatea centrelor de zi, în primele două luni ale lui 2013. Unele au ajuns în pragul colapsului şi, din păcate, exact cele care chiar se ocupă cu adevărat de copiii pentru care o felie de pâine cu o cană de ceai constituie un lux!

Vestea bună este că la şedinţa de astăzi a Consiliului Local ar trebui să se aprobe liniile prioritare pentru subvenţionarea pe anul 2013 a asociaţiilor şi fundaţiilor, unităţilor de asistenţă socială. În top sunt copiii, tinerii, persoane cu dizabilităţi încadrate într-un grad de handicap, victimele violenţei în familie şi vârstnicii. De ce nu s-au stabilit aceste linii prioritare până acum… e altă poveste. Absurd, dar adevărat!

Citit 1356 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.