Lăsaţi-mă să merg pe bicicletă! Pistele pentru cicliştii gălăţeni se opresc la Viena

Lăsaţi-mă să merg pe bicicletă! Pistele pentru cicliştii gălăţeni se opresc la Viena
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Necesitatea extinderii pistelor pentru biciclişti de-a lungul Dunării ca modalitate de stimulare a turismului a fost subliniată la recenta reuniune a „Forumului pentru Dunăre”, organizată de eurodeputata Adriana Ţicău, vicepreşedinte al Comisie pentru Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European.

„Ruta pentru ciclişti de-a lungul Dunării este cea mai populară rută de vacanţă pentru cicliştii din Europa. Ea este parte a rutei Eurovelo no. 6. Dezvoltarea acestor rute depinde de investiţiile specifice la nivel local, regional şi naţional. Pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii necesare pe parcursul acestei rute, este esenţială includerea acestui tip de investiţii în programele operaţionale de dezvoltare ale statelor riverane Dunării”, a declarat eurodeputata Adriana Ţicău.

Pe rutele dintre Passau şi Viena circulă anual 700.000 de ciclişti. La Galaţi cicliştii nu au ajuns încă, auzind probabil că în municipiu pistele pentru biciclişti sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire. Unde mai pui că cicliştii care se aventurează să circule pe trotuare riscă să fie amendaţi de Poliţia Locală, în conformitate cu dispoziţiile date de Primărie. Desigur, dacă circulă pe stradă şi scapă de amenzile Poliţiei Rutiere, cicliştii riscă să fie luaţi pe capotă de şoferii care nu suferă „concurenţa” pe două roţi. În plus, la cât a ajuns să coste o autostradă în România, pistele de biciclişti ar putea să coste de zece ori mai mult, iar capacitatea de deturnare a unor fonduri europene depăşeşte cu mult capacitatea de absorbţie a factorilor interesaţi.

Citit 1613 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.