Tecuciul, un oraş mai sigur

Tecuciul, un oraş mai sigur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain (foto), este sigur că municipiul pe care îl conduce a devenit mult mai sigur acum, la încheierea proiectului „Ordinea şi liniştea publică asigurată de Poliţia Comunitară”.

Este vorba despre un proiect finanţat în cadrul Programului Phare 2006, cu un buget de circa 80.000 de euro, în cadrul căruia au fost realizate mai multe dotări la Serviciul Public Local de Poliţie Comunitară Tecuci.

Vineri, 13 martie, a avut loc închiderea proiectului, eveniment la care au participat secretarul de stat pentru comunităţile locale din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cătălin Vrabie, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brînzan, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, deputaţii PD-L Mircea Toader şi Carmen Axenie şi senatorul PSD Laurenţiu Chirvăsuţă.

Primarul tecucean susţine că, după trei ani de implementare a proiectului, a scăzut infracţionalitatea: „Grantul nerambursabil a fost de circa 70.000 de euro şi a cuprins, în principal, achiziţionarea mai multor bunuri: o dubiţă Volkswagen Transporter, pentru intervenţie rapidă, cinci motoscutere, un sistem de monitorizare video, staţie de emisie-recepţie Motorola, aparate de fotografiat digitale, camere video pentru a înregistra eventualele contravenţii, trei calculatoare, două televizoare, etc.

Toate la un loc au contribuit la creşterea siguranţei cetăţeanului. Ca să vă dovedesc faptul că a avut efect sistemul de monitorizare, vă ofer doar două exemple: a fost prins un grup infracţional care a pătruns într-un chioşc la un liceu şi a fost surprins exact în flagrant. Văzându-se pe cameră, s-a anunţat prin staţie şi echipajul mobil i-a săltat direct din chioşc.

Într-o altă infracţiune, spargerea sălii de expoziţie, prin derularea benzii care rămâne înregistrată şapte zile, s-au văzut exact persoanele care erau în jurul sălii, iar infractorii au fost identificaţi şi prinşi”, ne-a declarat primarul Finkelstain.

Edilul-şef al Tecuciului consideră că e loc de mai bine. „Sistemul de supraveghere are în momentul de faţă 16 camere video şi merg adăugate până la 64. Îmi doresc ca în fiecare an să achiziţionez câte 16, pentru ca la nivelul anului 2012 să avem 64 de camere de monitorizare în toate punctele nevralgice ale oraşului, începând de la siguranţa şcolilor, continuând cu intersecţiile cele mai circulate, zonele cu infracţionalitate, gen cimitir, zona pieţelor şi alte puncte”, a mai adăugat primarul.

Citit 1011 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.