Trotuarele de pe strada Brăilei vor intra în reparaţie capitală
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Trotuarele de pe strada Brăilei vor intra în reparaţie capitală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investiţia de 8,5 milioane de lei este finanţată de la bugetul local


Dacă, de bine de rău, strada Brăilei a mai primit câteva petece de asfalt, iar pentru scuar sunt planuri mari – restrângerea lui în vederea lărgirii carosabilului, decorarea cu fântâni arteziene ornamentale şi plantarea de gazon - trotuarele care mărginesc cea mai importantă arteră a oraşului sunt o adevărată calamitate. Pietonii calcă pe dalele sparte, ciobite sau lipsă riscând, la orice pas, să se împiedice. Iar iarna, când dalele sunt ude sau acoperite cu gheaţă, gălăţenii au toate şansele să ajungă pacienţi la ortopedie. Vestea bună este că, prin votul aleşilor locali, trotuarele de pe Brăilei, pe tronsonul cuprins între Inelul de Rocadă şi Hotel Galaţi (intersecţia cu strada Domnească) vor intra în reparaţie capitală.

Investiţia, aşa cum a fost avizată de aleşii locali, se ridică la 8,5 milioane lei, şi este finanţată de la bugetul local. Municipalitatea are în vedere reabilitarea a 34.500 de metri pătraţi de pavele şi dale prefabricate, 2.700 de metri pătraţi acoperiţi cu travertin precum şi bordurilor mici, de la spaţiile de parcare, şi amplasarea a 50 de bănci. Lucrările, care vor dura opt luni, nu vor afecta instalaţiile electrice, reţelele de gaze sau telefonie, promite Primăria.

Dacă punem la socoteală suma de 4.084.980 de lei care va fi investită în reamenajarea scuarului de pe Brăilei (inclusiv demolarea scheletului uriaş de la Inelul de Rocadă), şi cea de 8.500.000 de lei pentru trotuare, rezultă că artera va înghiţi în acest an peste 12 milioane de lei.

 

Citit 3424 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.