Dispensarul de Pneumoftiziologie din Galaţi va fi consolidat. Investiţie de peste un milion de lei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Dispensarul de Pneumoftiziologie din Galaţi va fi consolidat. Investiţie de peste un milion de lei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria, cu votul aleşilor locali, a decis să investească nu mai puţin de 1.024.413 de lei, de la bugetul local, pentru consolidarea Dispensarului de Pneumoftiziologie din Ţiglina I, de pe strada Regiment 11 Siret. Măsura este cu atât mai bine venită cu cât, în 1993, clădirea a suferit puternice tasări pe latura de nord, iar în urma a două expertize tehnice, ultima elaborată în 2010, a fost încadrată în clasa II de risc seismic. Asta înseamnă că în cazul unui seism de peste 7 grade pe scara Richter nu se va prăbuşi, dar riscă degradări structurale majore, mai ales că reţelele sunt degradate atât în interiorul clădirii, cât şi în exterior. Lucrările vor dura 18 luni şi cuprind consolidarea clădirii prin intervenţii cu elemente verticale din beton armat pentru rigidizarea structurii din zidărie, echilibrarea fundaţiei, refacerea instalaţiilor de apă rece, caldă, canalizare, a instalaţiilor electrice şi sanitare şi refacerea trotuarelor.

Citit 2537 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2013 18:55

4 comentarii

 • postat de Teach
  Miercuri, 03 Aprilie 2013 14:49
  Fostul centru de donare din Tiglina I e in picioare ... doar o curatenie temeinica si geamuri, reconectare la utilitati si mutarea aparaturii ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Păi ce căutați cu un sediu așa de periculos prin infestare în mijlocul orașului?
  Miercuri, 03 Aprilie 2013 12:45
  Păi ce căutați în buricul târgului, în mijlocul cartierului, în mijlocul orașului, cu un dispensar cu risc înalt de infestate cu bacili, viruși foarte virulenți în vremurile de azi? Păi nu se poate găsi un spațiu în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie, un loc mai izolat și de specialitate? Acolo se poate face o grădiniță după o dezinfecție și deratizare totală, cu toate că și așa este un risc de îmbolnăvire.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Miercuri, 03 Aprilie 2013 08:21
  Dar mai bine s-ar demola si s-ar lasa spatiu verde...iar acel serviciu ar putea fi mutat, s-ar gasi un spatiu in vreun spital pe undeva si primaria ar face economie de 1mil de lei...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Miercuri, 03 Aprilie 2013 08:15
  Cu banii aia il demolez si-l construiesc din nou, singur... si l-as construi in mai putin de 5 luni, din materiale mai usoare decat betonul, rezistente pentru urmatorii 50 de ani, fara a mai exista frica de cutremur sau tasare...apropo, cam multi bani pentru un cub de beton sa-l carpiti !!! Schimbati naibii stilul de constructie...nu mai fiti penibili...unii demoleaza hoteluri si cladiri cu zeci de etaje pentru a reconstrui de la zero ceva mai frumos decat ce era, iar noi restauram bordei cu un etaj construit pe vremuri de mult apuse, pe bani multi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.