Vezi aici dacă administratorul asociaţiei tale este sau nu atestat

Vezi aici dacă administratorul asociaţiei tale este sau nu atestat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi, în Galaţi, există nu mai puţin de 172 de asociaţii administrate de 135 de persoane neatestate, dezinteresul pentru obţinerea acestui atestat este major. Până ieri, la Serviciul Asociaţii Proprietari se înscriseseră, în vederea susţinerii examenului pentru atestare administrator imobile, doar 21 de persoane, dintre care 12 au absolvit cursurile de administrator imobile fără a mai profesa până acum! De aceea, Primăria le reaminteşte persoanelor fizice care doresc să obţină calitatea de administrator de imobile că se pot înscrie până pe data de 12 aprilie 2013, la sediul Centrului de informare a cetăţeanului, din strada Fraternităţii nr 1. Potrivit Primăriei, certificatul de absolvire a cursurilor de administrator imobile nu înlocuieşte atestatul! Iar potrivit legii, preşedinţii de asociaţii au obligaţia să angajeze doar persoane care deţin atestatul de administrator imobile eliberat de Primărie în urma obţinerii unei note de minim 7 la examen, amenda pentru nerespectarea acestei obligaţii putând ajunge la 4.000 de lei.

Performanţele administratorilor neatestaţi sunt impresionante. Din cei 135 de administratori neatestaţi, 18 administrează câte două asociaţii, şapte - câte trei şi o persoană fără atestat administrează patru asociaţii. Cele 172 de asociaţii care au administratori neatestaţi au în componenţă 22.543 de apartamente şi cumulau datorii (la nivelul lunii februarie şi doar către Apaterm) de 45,4 milioane de lei din care penalităţile reprezintă 21,9 milioane.

Dacă administratorul asociaţiei tale este sau nu atestat, poţi afla accesând lista asociaţiilor conduse de cei care nu au obţinut atestatul.

Citit 17383 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2013 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.