Era Nicolae a trecut, wc-ul din fundul curţii a rămas: Strada Clăbucet, reabilitată pe secţiunea abandonată

Era Nicolae a trecut, wc-ul din fundul curţii a rămas: Strada Clăbucet, reabilitată pe secţiunea abandonată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Clăbucet se va bucura de canalizare şi asfalt şi pe cealaltă jumătate a sa * 100 de metri ai străzii vor fi refăcuţi, după ce acum doi ani ea a mai fost reabilitată, cel puţin în teorie * În 2011, potrivit caietului de sarcini, Vega ’93 a reparat 296 de metri de stradă, însă numai jumătate din lungimea ei s-a bucurat de lucrările maiestuoasei companii, cealaltă a fost lăsată de izbelişte


 

Urmele administraţiei fostului primar Dumitru Nicolae se ţin scai de municipiul Galaţi. Strada Clăbucet a făcut parte, în 2011, dintr-un proiect de reabilitare a unui pachet de şase străzi, pentru suma de 6.689.620 de lei şi, potrivit caietului de sarcini, 296 de metri ar fi trebuit să fie asfaltaţi. Lucrările au fost executate de Vega ’93 şi, pe porţiunea respectivă, se vede că s-a pus asfalt, deşi n-am măsurat exact să vedem dacă s-au respectat specificaţiile. Un lucru e limpede: o parte a străzii a rămas până în ziua de azi şi fără asfalt şi fără canalizare. Porţiunea nu e mare, dar, pentru cei care locuiesc pe ea, contează enorm, mai ales că, în condiţii de ploaie, balta ocupă locul destinat, în proiect, asfaltului.

Reabilitată a doua oară, dar pentru prima dată

Acum modernizarea străzii este scoasă din nou la licitaţie, ofertele primindu-se până pe 12.03.2013 şi de la semnarea contractului ar trebui ca în şase luni (două luni faza de proiectare şi patru luni faza de execuţie) strada să aibă toate facilităţile.

Potrivit documentaţiei, sistematizarea străzii va cuprinde carosabil stradă, trotuare, canalizare pe circa 100 de metri şi branşamente, cu o valoarea estimată la 153.000 lei. Suma cuprinde 10.000 lei valoarea proiectării, 130.000 lei valoarea execuţiei, 13.000 lei cheltuieli diverse şi neprevăzute, adică „cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului”. Vom vedea cine câştigă marele contract şi cât de bine îşi vor duce la sfârşit sarcinile. Aşadar, chinul oamenilor care stau la casele de pe Clăbucet, înconjuraţi de canalizare şi asfalt, dar fără să aibă şi ei aşa ceva, s-ar putea să se încheie. Asta dacă lucrurile sunt şi duse la bun sfârşit, pornind de la licitaţie, contract şi execuţie.

În articolul despre strada Clăbucet publicat în ediţia de joi, 5 aprilie, a ziarului nostru, în care explicam care este situaţia locatarilor din zonă, ne-au povestit chiar ei câte ceva. Ni se pare nu numai tragicomic, dar de natura absurdului că o bucată din aceeaşi stradă este asfaltată, cealaltă nu, şi, mai ales, să nu ai canalizare când stai în buricul târgului. Rămâne doar întrebarea, retorică: reabilitarea deja făcută nu ar fi putut să fie extinsă şi la bucata rămasă de izbelişte? De la început, nu după cu an, cu alţi bani pentru aceeaşi distracţie.

Citit 1658 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2013 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.