GALERIE FOTO / Parcul Rizer - aproape de finalizare, cu stâlpi de iluminat din cinci în cinci metri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / Parcul Rizer - aproape de finalizare, cu stâlpi de iluminat din cinci în cinci metri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă printr-o minune, cei 115 stâlpi, amplasaţi din cinci în cinci metri, prevăzuţi cu 250 de corpuri de iluminat, “plantaţi” în Parcul Rizer s-ar transforma în copaci, atunci Galaţiul s-ar îmbogăţi cu un crânguleţ de toată frumuseţea. Aceasta este prima impresie pe care o lasă noul parc Rizer, a cărui modernizare se apropie de final. Plecând, însă, de la ideea că, în septembrie 2011, când SC Pallegrini SRL a demarat lucrările de reamenajare, sistemul de iluminat al parcului nu mai exista, putem spune că becurile şi-au luat revanşa. Primăria susţine însă că cel mai important element al amenajării peisagistice a fost îmbogăţirea cu 645 de arbori şi arbuşti, plus o suprafaţă gazonată de 17.815 mp.

Parcul trebuie să fie gata pe 10 mai, însă mâine este programată conferinţa de încheiere a proiectului de modernizare, finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, valoarea contractului ridicându-se la 4.717.580,52 de lei cu TVA.

Ieri, când am vizitat Rizerul, câţiva prichindei, asaltaseră deja toboganul şi cele câteva leagăne, în vreme ce muncitorii îşi vedeau de treabă. În comparaţie cu mormanul de gunoaie şi moloz care era, parcul seamănă, în sfârşit, a parc: au fost refăcute aleile pietonale, au fost amenajate agora, două fântâni arteziene, o platformă expoziţională, o zonă destinată plimbării câinilor de companie şi amfiteatrul cu peste 250 de locuri şi scenă.

Ceea ce şochează este suprafaţa de 4.600 mp rămasă pârloagă, care taie parcul în două. Suprafaţa respectivă a fost concesionată Consiliului Judeţului şi, chiar dacă acolo nu se va mai construi sediul Muzeului de Arte Vizuale, ea nu a fost prinsă în proiect.

Rămâne de văzut cum va arăta parcul pe 10 mai, când este prevăzută inaugurarea.

Citit 6303 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.