Război între Galaţi şi Brăila: Se face tunel sau pod peste Dunăre?

Război între Galaţi şi Brăila: Se face tunel sau pod peste Dunăre?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru continuarea negocierilor de asociere regională, fie Galaţiul va renunţa la tunel, fie Brăila la podul peste Dunăre


Constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila - Galaţi - Tulcea „Dunărea de Jos” a început cu stângul. Deşi Consiliul Local gălăţean a fost convocat ieri, în şedinţă extraordinară, special pentru aprobarea documentelor care consfinţesc această asociere, Actul Constitutiv şi Statutul nu mai existau pe ordinea de zi la începutul şedinţei.
„Mi-aş fi dorit să validăm şi noi înfiinţarea Asociaţiei Intercomunitare Galaţi - Brăila - Tulcea, profitând de faptul că era o şedinţă extraordinară, că era un moment care puncta şi Ziua Europei. Din păcate, probleme de ordin tehnic, legate de anumite articole din Statut şi din Actul Constitutiv, ne-au făcut să amânăm pentru următoarea şedinţă votarea acestui document. Era frumos să se fi întâmplat astăzi, din păcate nu s-a putut”, a explicat dezamăgit primarul Marius Stan.
Traversarea Dunării reaprinde orgoliile
Deşi nimeni nu recunoaşte oficial, se pare că amânarea documentelor de ratificare a înfrăţirii între Galaţi, Brăila şi Tulcea este cauzată de faptul că autorităţile din cele trei unităţi administrative nu au ajuns la un acord privind aspecte importante: cine va conduce asocierea, cum va fi administrată şi unde vor merge taxele şi impozitele strânse. Primarul Stan este optimist şi afirmă că aceste aspecte sunt rezolvabile. Şi că important este să fie înfiinţată asocierea, iar apoi se pot stabili instrumentele de lucru.
O problemă spinoasă va fi şi traversarea Dunării. Brăila a făcut documentaţii peste documentaţii pentru un pod, în vreme ce Primăria Galaţi şi-a făcut planul de bătaie pentru un tunel pe sub Dunăre. „Tunelul nu se bate cap în cap cu podul. Va fi aleasă soluţia care este evident cea mai bună din punct de vedere financiar, urmând ca Ministerul Marilor Proiecte, condus de dl Şova, să stabilească care este proiectul cel mai avantajos. Noi am prezentat varianta noastră, cei de la Brăila au prezentat varianta pe care au avut-o analizată de foarte mult timp. Eu cred că orice ministru ar dori să intre în istorie cu o subtraversare! Ar fi prima din sud-estul Europei. Dar costul va decide”, a declarat Marius Stan.
Cert este că înfiinţarea asocierii celor trei judeţe va trebui aprobată în toate cele şase consilii locale şi judeţene din Galaţi, Brăila şi Tulcea. Iar dacă lucrurile se tergiversează din cauza orgoliilor care până acum au pus pe linie moartă cartierul Dimitrie Cantemir, Constanţa are toate şansele să preia frâiele viitoarei regiuni! Când doi se ceartă, al treilea câştigă!

Citit 5861 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 19:12

43 comentarii

 • postat de matei
  Marți, 14 Mai 2013 11:26
  Nu se va face nimic ,nici o asociatie intercomunitara Br-Gl-Tl ,cu Galatiul nu se poate discuta nimic ,nu sunt oameni de cuvant ; guvernul va stabili capitala de regiune , pe plan regional nu se va ajunge la consens in problema aceasta . Galatiul are inca in amintire regiunea Galati cand ei taiau si spanzurau , nu sunt departe vremurile ,cand cei de la Galati demontau uzine din Braila si le carau la ei acasa , inpartirea fondurilor de investitii regionale, se facea preferential ........Dej si Dascalescu sa fie binecuvantati....!
  1
  2
  Raportează
 • postat de george
  Luni, 13 Mai 2013 09:11
  Ifose comuniste , vizavi de nonexistenta SIDEX , Brailenii cu Insula Mare si Insula Mica ,sunt in prim plan , " ce-ar fi fost daca PROMEX-ul mergea cum trebuie, si producea 15-20.000 excavatoare hidraulice ,anual, ca in vremurile bune ,cat si o gama larga de utilaje grele ,din care mare parte au fost montate in SIDEX....! "
  1
  0
  Raportează
 • postat de antonio
  Luni, 13 Mai 2013 08:58
  Era de asteptat! Oricum galatenii nu au cuvant si asta s-a dovedit prin actiunile lor de pana azi! Ma intreb: cine a crezut in acest ,, parteneriat“…Ciudata ,, natie“! Pentru TULCENI: JOS PALARIA! OAMENI DE ONOARE see you CARACTER! Eu n-am sa cred o secunda intr-o ,, prietenie“ see you galatenii… Imi pare rau dar asta e…
  1
  1
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Duminică, 12 Mai 2013 18:11
  SA FI EXISTAT COMBINAT SIDERURGIC LA GALATI NU SE MAI PUNEA PROBLEMA CINE VA CONDUCE REGIUNEA INFRATITA GALATI-BRAILA-TULCEA,DAR PT CA POLITICIENII,FUNCTIONARII SI NEMERNICII CUPRINSI IN LISTA RUSINII 2013 AU TRADAT INTERESELE GALATIULUI SI AL ROMANIEI EVIDENT CA AVEM O PROBLEMA NUMAI PRIN FAPTUL CA SINTEM PESTE BRAILENI LA NIVELUL MAXIM DE SOMAJ!


  A.M.R 233 ZILE CU
  AFISAREA LISTEI IUDELOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -233 de zile pt a nu ii
  uita parte din IUDELE care iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!
  ATENTIONARE
  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Votantul vesnic pacalit
  Duminică, 12 Mai 2013 00:20
  Bine ca nu s-a votat Asociatia... Va dati seama ce poate iesi din asemenea proiecte? Brailenii aerieni, galatenii subpamanteni, tulcenii la balta. In schimb au ceva comun: Bate vantul prin capetele celor care conduc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Sâmbătă, 11 Mai 2013 17:17
  Oare de ce au sters acest comentariu ? cu ce-i deranjeaza?

  De unde oare asa de multi tagani in Galati ? Se pare ca in Galatiul nou este prea multa taganeala si acest Primar isi cam bate joc de noi crezand ca toti suntem tagani.
  Ne vorbeste de un act constitutiv de parca noi am fi vinovati ca nu a existat acel act. ca sa terminam podul sau tunelul. Asta ma face sa va zic un banc.
  Un tagan murder si rupt de munca vine acasa si-i zice sotiei ca sa hotarat sa cumpere o masina si ca el o va conduce iar langa el va sta ea si pe bancheta din spate vor sta puradeii. Puradelul mai mic incepe sa scanceasca si taicasul il intreaba ce are. Tiganelul zice ca vrea el sa stea in fata, tatasu zice nu ca in fatza va sta masa si uite asa incepe cearta iar la un moment dat taganul zice: daca e vorba ca nu ma ascultati atunci ia dativa toti jos din masina.
  Masina nici nu fusese cumparata si cearta incepuse. Se pare ca asa fac si inginerii alesi cu fotbalistul in frunte.
  Se acuza unii pe altii si pana la urma tot cu bacurile vom traversa dunarea ca pe vremea lui Motoc ca e afacere banoasa pentru unii.
  Daca o sedinta la nivelul lor ar fi fost facuta asa cum trebuie atunci acea ordine de zi ar fi trebuit prezentata cu cel putin 2-3 saptamani inainte ceea ce ma face sa cred ca acesti maimutoi sunt acolo pentru alte scopuri si nici decum pentru ceea ce sunt platiti sa faca. Incompetenta si delasarea reiese din argumentele celebrului fotbalist. Data viitoare poate va fi mai bine sa votam un tagan in Primarie ca de la ala barem vom sti la ce sa ne asteptam, nu ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 11 Mai 2013 12:55
  Regionalizarea este un blat de tort... de ce sa avem nevoie de 35 de oameni sa taie feliile cand putem cu 6-7!
  Asta dupa la CONTROL,in si din afara mai ales! Ordinele UE vor fi mult mai repede puse in practica, banii de muls ptr infractorii din parlament si cei de langa ei vor fi adunati mult mai usor si in gramezi mai mari!
  Divizarea tarii si Unirea Principatelor Romane SE VA DESTRAMA... intai economic si in timp... pe celelalte planuri!
  Ce pot sa mai spun:
  CE N-AU REUSIT ROMANII,TURCII,NEMTII,RUSII... AU REUSIT AMERICANII SI NEMTII in 30 DE ANI!
  SUPERB, FATAL, IREVERSIBIL.... vorba americanului END OF STORY!
  0
  0
  Raportează
 • postat de manuel
  Sâmbătă, 11 Mai 2013 01:07
  chiar credeti ca mai conteaza daca-i pod sau tunel????
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Akbar
  Vineri, 10 Mai 2013 21:00
  Probleme in ORICARE oras vor exista tot timpul !
  Stabilirea regiunilor si a CAPITALELOR regiunilor se va face pana in TOAMNA !
  Daca dumneata crezi ca odata stabilita capitala la Constanta , vom vedea ceva fonduri UE , de dezvoltare din mila lui Mazare si Nicusor Constantinescu....atunci esti de plans, stimabile !
  0
  0
  Raportează
 • postat de AS
  Vineri, 10 Mai 2013 20:57
  din vechi timpuri ,inca de acu 23 de ani, stiam ca romanul poate fi prostit cu basme tip ,,ileana-cosanzeana etc etc

  EXCLUSIV MI-E SCARBA SI VOMIT CAND SE DIFUZEAZA,TIPARESC ACESTE STIRI .

  NU VAD PE NICAERI UN REPORTAJ ,O EMISIUNE,UN EDITORIAL DESPRE AMARATA AIA DE ALOCATIE DE 9 EURO PENTRU CEI MAI SARACI COPII AI UNIUNII EUROPENE SI CARE DATEAZA CU ACESTA NESIMTITA VALOARE DE ANI GREI NEINDEXATA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Vineri, 10 Mai 2013 20:46
  Stati calmi, nu se va face nimic. Acesta e doar un subiect prin care alesii detunreaza atentia de la lucrurile care conteaza cu adevarat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Fort
  Vineri, 10 Mai 2013 20:44
  "Constanta - capitala economica "..poate capitala carnavalului de la Rio..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Numai impreuna putem deveni puternici
  Vineri, 10 Mai 2013 20:32
  Sa lasam orgoliile deoparte si sa gandim logic si practic. E normal sa fie facut pod la Braila pentru ca ar impusca doi iepuri. O ramura s-ar duce pe malul tulcean, alta pe insula mare. Insula reprezinta un mare granar al tarii, plus ca acolo se moare pe capete pentru ca ambulanta ajunge greu. Iar noua galatenilor nu ne-ar cadea nasul sa face un mic ocol ca sa trecem Dunarea. De unde norocul sa se faca 2 poduri sau pod si tunel...dar ma intreb de unde ar porni podul de la noi....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 10 Mai 2013 20:02
  postat de @Akbar: Daca-ti place cum arata orasul in care traiesti impreuna cu familia ta, iar gogosile servite de toti "marii specialisti" le inghiti pe nerasuflate, sa fii fericit si iubit, dar cu siguranta ca esti pe cale de disparitie.
  Nu te pune nimeni sa-ti pierzi secunde importante din viata citind "diariile verbale" ale altora. Ai alternative...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valentin_Braila
  Vineri, 10 Mai 2013 19:12
  Speram sa se realizeze Dunarea de Jos ! Galatiul trebuie sa lase orgoliile pentru ca in ziua de azi nu e cu mult mai presus de Braila ! S-a terminat dominatia comunista ! treziti-va !!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de suparat
  Vineri, 10 Mai 2013 18:06
  tara arde si baba.....se piaptana !!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ORGOLIU CRETIN
  Vineri, 10 Mai 2013 15:48
  ACESTI NEICA-NIMENI POLITRUCI MASCARICI ,CARE SE PRICEP LA ORICE NUMAI LA ADMINISTRATIE PUBLICA NU ,VOR SA INTRE IN ISTORIE CU GARGARA DE 2 BANI ! PANA LA PODUL SAU TUNELUL LOR DE CARE SE TOT VORBESTE DE VREO SUTA DE ANI SUNT LUCRURI "MARUNTE" IN VIATA COTIDIANA A UNEI URBE : GROPI IN ASFALT , PRAF CAT CUPRINDE, HAITE DE CAINI FLAMANZI SI RAIOSI, PARCURI ( SAU CE A MAI RAMAS DIN ELE ) RAVASITE DE DUGHENE -COLIBE SI PLINE DE GASTI DE TINERI SEMIANALFABETI CARE BEAU SI SE DRODGHEAZA PANA FAC PIPI SI KAKA PE EI SI MULTE ALTE SI ALTE "REALIZARI" A ACESTOR GARGARAGII CARE MULG POPULATIA DE BANI PE CARE-I RISISIPESC IN "MARI PROIECTE" ( NU-I ASA SUNA BINE PENTRU PROSTIME ) !!!
  VA FI UN DEZASTRU CU ACESTE SPECIMENE BOLNAVE DE ORGOLII ,CAND SE VOR FORMA REGIUNILE SI VA RAMANE POPULATIA LA MANA ACESTOR TROGLODITI ! DAR SPER SA-I TRASNEASCA DUMNEZEU PE ACESTI POLITRUCI ROSI DE ORGOLII SI CUPRINSI DE MORBUL CELEBRITATII SI SA SE ALEAGA CINEVA CU CHEMARE SI TALENT CARE CHIAR VREA SA FACA CEVA BUN IN FOLOSUL COMUNITATILOR LOCALE !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Vineri, 10 Mai 2013 13:47
  Ei, problema se poate simplifica, ce atatea orgolii: sa construiasca Braila un pod peste Dunare , Galatiul un tunel pe sub Dunare si Tulcea sa asigure un tren de mare viteza pe pod si prin tunel. Ca doar bani, forta de munca si industrie/economie superdezvoltata exista in cele trei judetze !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Guliver
  Vineri, 10 Mai 2013 13:05
  Cum este vorba aia, un pic modificata: Fie painea cat de rea tot mai bine este in orasul meuuuuuu....
  Mie imi place Galatiul acum si cum va fi in viitor si nu cum era alta data, nici macar cum este la Paris sau in alta parte.
  Pai ganditiva numai un pic.Cine si unde va mai avea atata natura moarta (parcurile si ale care mai sunt arata jalnic), joging fortat de urmarirea cainilor maudanezi, hale industriale parasite si demolate pe care se vor bate cineastii si cantaretii ca sa faca clipuri horor, strazi pline de gropi (acum sunt putine, trebuie mai multe) ca sa nu mai fim deranjati de moldoveni si alti straini, cartiere inundate la fiecare ploaie pentru ca sistemul de canalizare este varza (Venetia este la baie), sistem sanitar (spitale) terminat etc. etc, etc.Se pot scoate bani din toate astea. Nu?
  Si ne facem probleme pentru constructia unui amarat de pod peste Dunare la Galati.Nici nu ne trebuie asa ceva.Angajeaza primaria un Moise care da cu toiagul intr-un mal, se retrag apele si trece lumea.Simplu, nu.
  Aeroport...Nu ne trebuie asa ceva. Ce sa facem noi cu un aeroport.Galatenii au rau de inaltime si in plus terenurile necesare nu exista.Poate dupa ce demoleaza Combinatul.Atunci, da.
  Oricum, o sa mai vina la conducerea primariei si alti maimutoi cu vedenii si fumuri de vedete.
  Ce dracu' suntem atat de creduli, oameni buni si punem botu' la toate zvonurile aruncate la sto.
  Vorba este ca in Galati nu va fi niciodata bine si frumos.Rau si urat, Da.
  0
  0
  Raportează
 • postat de muscat de politisti si caini comunitari
  Vineri, 10 Mai 2013 12:53
  Alo, Consiliul Local! Trimiteti-l pe individul asta, numit Stan, la doctor.Iar voi luati masuri de eliminare a haitelor de caini, in special de pe faleza inferioara, si politisti comunitari care nu-si fac datoria, stand la umbra sub orice copac intalnit in cale din doi in doi metri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionel
  Vineri, 10 Mai 2013 12:33
  Astazi vor avea loc la Focsani alegerile in ceea ce priveste noul presedinte al Consiliului de Dezvoltare Regionala. Vor participa primarii si presedintii consiliilor judetene din Regiunea Sud-Est.
  “Astazi este Consiliul de Dezvoltare Regionala la Focsani, sunt mai multe puncte la ordinea de zi legate de ceea ce trebuie sa se intample in perioada urmatoare, respectiv aprobarea bugetului consiliului pentru perioada urmatoare, programul de activitati al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala. In principiu ar trebui sa facem si o rotatie a presedintilor de consiliu, o sa vedem la fata locului ce se intampla. Sigur ca vor fi o serie intreaga de discutii legate de actiunile pe care le vom intreprinde in perioada urmatoare pentru ca deocamdata, parerile, opiniile sunt cerute la nivel de consilii judetene, vis-à-vis de regionalizare”, a declarat primarul Aurel Simionescu.
  Edilul a marturisit ca logic ar fi ca pentru perioada urmatoare postul de presedinte sa revina Buzaului, insa aceste aspecte urmeaza sa fie clarificate pe parcursul sedintei Consiliului de Dezvoltare Regionala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Platitor de taxe si impozite in Romanica
  Vineri, 10 Mai 2013 12:07
  Mai dragi votanti eu zic sa nu va mai agitati sau voi chiar ati crezut ce v-au promis in campaniile electorale. Eu din informatiile "obtinute pe surse" asa cum le place stiristilor sa spuna, am aflat ca razboiul dintre edilii din Galati si cei din Braila a fost aplanat si de fapt vor pune mana de la mana si vor face un tunel suspendat peste Dunare sau un pod pe sub Dunare, dar din cate am inteles Galati-ul a furat deja putin startul si au ales ei locatia fiindca in zona Elicei s-au inceput lucrarile la tunel si vor continua cu amenajarea pistleor pentru avioane deoarece tot in acest tunel va fi amplasat si viitorul aeroport. Hai sanatate si spor la vot, ca daca o mai tin mult asa or sa zica astia ca-l plagiez la comentarii pe Bacalbasa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 10 Mai 2013 11:10
  Cât privește viitorul sediu regional, Dragnea susține că Guvernul are de ales între două variante: cea poloneză, şi anume: într-un oraş din regiune să fie sediul consiliului regional şi în altul să fie sediul prefecturii regionale, sau a doua, ca în fiecare reşedinţă de judeţ să fie una, două, trei instituţii regionale, “pentru ca fiecare comunitate să simtă că participă la beneficiile regionalizăriia.
  0
  0
  Raportează
 • postat de fort
  Vineri, 10 Mai 2013 11:04
  pentru viitoarea regiune de Sud - Est [Dunarea de Jos] ,capitalele vor fi : Constanta - capitala economica , Galati - capitala culturala , Braila - capitala administrativa ,: toti factorii de decizie din judetele care vor alcatui viitoarea regiune , vor fi convocati la Bucuresti ,la Guvern !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru Lefter
  Vineri, 10 Mai 2013 10:46
  Se strang multi bani la Navron BAC la Galati si Romnav sau ce o mai fi la Braila, e o afacere de prea multi bani si politicul nu vrea sa moara odata cu podul sau tunelul sau ce o mai fi.
  Eu zic ca cel mai bine facem un aeroport plutitor pe dunare intre galati si braila si in felul asta o sa merga si BAC-ul sa ajungem la el.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maty
  Vineri, 10 Mai 2013 10:45
  la Braila ,podul nu se va face in interiorul orasului ,ci in zona trecere bac Ghecet , Macin , deltfel podul fusese inceput de comunisti in '88 , se mai observa si acum ,dupa 23 ani ,cativa piloni ,pe malul brailean .
  0
  0
  Raportează
 • postat de LILIANAD
  Vineri, 10 Mai 2013 10:41
  AEROPORT!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Akbar
  Vineri, 10 Mai 2013 10:26
  Ba, da ' ce diaree verbala mai ai !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de sorinacio. gl
  Vineri, 10 Mai 2013 10:19
  hai sa ne certam ca sa nu mai facem nimic. da' pana la pod sau tunel peste dunare poate rezolvati " gaura neagra" de la elice ca o sa va inghita maine- poimaine statuia lu' bratianu cu parc cu tot.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 10 Mai 2013 10:14
  Un primar de carton care nu analizeaza absolut nici o situatie inaintea sedintelor de pierdere de timp si de bani. Cine naiba l-a ales pe craiul asta de curte veche a Gl care vrea el sa faca curtea noua a Gl.? Despre ce pod vorbeste asta? S-a consultat el cu specialisti in domeniu, a facut vreo estimare de cum va evolua economia in orasul asta? Ba' nene, du-te mai bine si da cu stingu-n dreptu pe terenul de fotbal si nu in primarie, ca nu te pricepi la nimic. Ia-l si pe ingimfatul de Popa F sa-ti inoade sireturile si carati-va.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai A
  Vineri, 10 Mai 2013 09:46
  Problema pod vs. tunel este doar un praf in ochi. Daca in alegerea solutiei de traversare consta dilema, de 23 de ani se gasea o rezolvare. Problema peste care nicicand in timpul vietii noastre nu se va putea trece este: se face CEVA in zona Galati-Braila au ba? Iar atat timp cat electoratul zonei va catadicsi doar o data la patru ani sa-si spuna parerea - si atunci in dorul lelii - raspunsul e acelasi: negativ.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 10 Mai 2013 09:26
  Stane ai distrus Otelul acum distrugi si orasul ,rusine. duuute si lasane ca esti penibil.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 10 Mai 2013 09:25
  Chelului tichie de margaritar ii trebuie ! Galatiul poate, cu usurinta, sa intre in categoria oraselor defavorizate datorita procentului de someri inregistrati oficial (10%) iar astia viseaza cai verzi pe pereti, vorba lui Smiley.
  Intr-un oras in care haitele de patrupede stapanesc cartierele, infractionalitatea atinge cote alarmante, strazile si soselele sunt ca dupa bombardament, anveloparea imobilelor, activitate clar reglementata de legislatie, e lasata la voia intamplarii, mizeria, gunoaiele si praful se simt ca la ele acasa, demolarea imobilelor se realizeaza ziua in amiaza mare, prin intermediul minoritatilor conlocuitoare si obladuirea institutiilor publice abilitate, zona de plaja si "bazinele cu valuri" arata jalnic si trist, bazinul olimplic e mort si el, Sala Sporturilor cand e gata cand nu e, Baia Comunala trebuia finalizata de anul trecut, cinematografele s-au transformat in discoteci, librariile sunt un vis demult apus, trambitatele parcari supraetajate s-au spulberat, demolarile de garaje, maghernite si cotete au sucombat si ele subit, Parcul Industrial zace pustiu, Padurea Garboavele e o parloaga iar gradina zoologica e rascolita de buldozere, Gradina Publica e un santier interminabil, Parcul Rizer, abia finalizat, a luat nota proasta din partea arhitectilor, Gradina de Vara e sera de buruieni, vestita groapa de la Elice isi face din nou aparitia, traficul in oras e infernal datorita sutelor de transportatori privati, intr-un astfel de oras, cu atat de multe probleme de rezolvat, noi vrem pod sau subtraversarea Dunarii.
  Exista studii de prefezabilitate care au concluzionat ca un pod peste Dunare in zona Galatiului nu e rentabila , tocmai datorita latimii mari a fluviului. "Specialistii" din adm. publica uita, bineinteles, nu cu intentie, ci pentru ca habar nu au, ca zona Galati e o zona cu activitate seismica importanta, ca studiile geotehnice au evidentiat straturi de loess si pamanturi macroporice sensibile la umezire iar nivelul panzei freatice e destul de ridicat. Ceea ce ridica probleme si implicit costuri suplimentare la fundare.
  Ar fi de preferat ca Primarul ce doreste pod sau subtraversare sa initieze discutii tehnice si economice cu specialisti in domeniu, sa fie constient de complexitatea acestor lucrari, de rigurozitatea si profesionalismul cu care trebuie sa se execute lucrarile si mai apoi, dupa ce a inteles foarte bine cu "ce se mananca" un pod sau subtraversare a unui fluviu sa-si de-a drumul la gura.
  Pentru ca altfel, cade in derizoriu...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ady
  Vineri, 10 Mai 2013 09:17
  ok.Braila face pod,iarGalatiul aeroport.Ce ziceti???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pod suspendat pe cabluri de oțel așa cum este peste Canalul Bosfor.
  Vineri, 10 Mai 2013 08:44
  Pod suspendat pe cabluri cum au făcut turci peste Canalul Bosfor, două poduri suspendate frumoase pe cabluri de oțel într-o zonă cu activitate seismică puternică, aproape săptămânală. Noi avem apa freatică la mică adâncime, loess instabil saturat de apă, deci probleme tehnologice de pompare a apei permanent ce se va cumula prin fisuri, așa cum este la metroul din București unde drenajul este permanent, iar infiltrațiile de apă apar prin fisuri greu de controlat în carcasa tunelului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nelu
  Vineri, 10 Mai 2013 08:13
  Este posibil ca la Braila sa fie mai bine ptr. ca parlamentarii Galatiului ,multi dealtfel ,au dormit si nu au avut interese decat personale. Poate ca intradevar este mai bine ca administratia sa fie la Braila ptr. ca acesta a intrecut din toate punctele de vedere Galatiul. Nu este posibila concretizarea proiectului ptr. ca nu cad de acord oficialitatile cine sa fure mai mult. Se stie ca cele mai mari hotii s-au facut cu statul , cei mai multi bani s-au furat de la noi, pentru averile colosale pe care si le-au facut mai marii orasului. Pun in discutie proiecte de neindeplinit tocmai sa ne abata atentia de la neregulile pe care le fac in interes personal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dan Daniel
  Vineri, 10 Mai 2013 07:53
  Dragi cititori ai '" Vietii Libere" doriti sa participati la un mic sondaj ? In eventualitatea ca doriti va rog sa raspundeti la doar 2 intrebari.
  1.Stiti cumva are este cel mai "bun" primar din istoria postdecembrista a orasului Galati ?
  2. Dar cea mai mare dezamagire ca primar postdecembrist ?
  Indiferent de decizia dvs. va doresc multa sanatate si o zi racoroasa !
  Dan Daniel
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean al Noului Galati
  Vineri, 10 Mai 2013 07:47
  Acu' cativa ani buni ascultam cu speranta declaratiile oficialitatilor locale privind iminenta contruire a unui pod peste Dunare; mai incoace m-am cam lamurit cu ipoteticul pod, iar azi deja ma simt insultat de alesii care, desi n-au bani sa carpeasca macar o strada si nu-s in stare sa rezolve groapa de pe faleza, viseaza si abereaza cu pod / tunel peste / sub Dunare.
  Pai daca doar pentru repararea bd. Otelarilor - de exemplu - le trebuie aproape doi ani, cand se va finaliza construirea propriu-zisa a podului sau tunelului, cand azi nu exista inca vreun studiu de fezabilitate, vreun proiect, ca sa nu mai zic de finantare ? O sa se inventeze teleportarea pana se apuca astia efectiv de asa ceva, si n-o sa mai fie nevoie de niciun pod.
  N-au decat sa se intalneasca cei din GL cu cei din BR si cu cei din TL de cate ori vor ei, ca in afara de vorbe si idei sterile n-o sa iasa nimic. Fara o implicare de la nivel central o asemenea investitie n-are nicio sansa; ori vad ca de ani buni aceasta zona este complet exclusa din planurile de dezvoltare nascocite la Bucuresti: nicio autostrada in zona sau macar drum expres (culmea! autostrada ce va da ocol Marii Negre daca va fi facuta vreodata va trece pe la ... Ploiesti - Focsani - Iasi, zone considerate de cei de la Bucuresti ca avand un mult mai mare caracter maritim decat zona noastra), aeroport pas, etc. Mai mult, ca semn al "interesului" Bucurestiului, incep sa dispara institutii ale statului din Galati: ISCIR-ul, regionala CFR, posta, granicierii mutate toate in alte parti, iar drumurile care leaga Galatiul de restul tarii arata ca dupa bombardament.
  Cat despre marele ministru a micilor proiecte pe care ilustrul nostru primar vrea sa-l incante cu ideile sale, ce sa zic ? M-as mira daca are habar unde e asezat Galatiul pe harta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Axon
  Vineri, 10 Mai 2013 06:57
  Galateni, cu M. Stan in frunte, incepeti repede sa sapati tunelul, macar un metru pe zi, ca ne iau brailenii inainte cu podul! La lopeti, fratilor! Poate bagam si cainii comunitari in tunelul asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valsan
  Vineri, 10 Mai 2013 06:13
  Se stiie ca ideeia tunelului sub Dunare e materializata de pe vremea turcilor..e cea mai buna varianta si cred ca si ceea mai putin costistoare. Cine si ce avantaje are nu cred ca e relevant deoarece vom cistiga cu totii... NOI ROMANI... Zona de peste Dunare era programata sa fiie zona industriala de pe vremea lui Ceasca, iar Galatiul sa fie un oras adevarat fara poluare industriala...Politicieni mai ginditi, mai lasati orgolii si principii si unitiva in a face ceva util si pentru viitor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gore
  Vineri, 10 Mai 2013 05:11
  Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dumitru Nicolae -Martalog
  Vineri, 10 Mai 2013 02:17
  Bai jegosule ....de abia ai venit la primarie,,,,tu in loc sa strangi cainii de pe strada , in loc sa faci drumurile , totul sta sa cada in Galati , mizerie de nedescris ,praf si infectie .....tu nenorocitule visezi la poduri si tunele ...,ori te-ai apucat de etno-bostanice pe la spate ....Si prostii de galateni pun botul ...hheh ce scarba..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Să va fie rușine Știți voi cine
  Vineri, 10 Mai 2013 01:38
  N-o să câștigăm nimic niciodată din asocierea cu Brăila, toate sunt în favoarea lor din moment ce tot teritoriul dintre orașele Galați și Brăila este în administrația Brăilei. Nu știu ce fel de reprezentanți avem noi gălățenii... Îmi vine să-i jignesc foarte urât. Eu nu văd la ei măcăr o urmă de viziune sau că măcar le pasă. Dacă am fi pus niște boi prin birourile care din clădirile administrației din Galați, am fi avut aceleași rezultate și poate am fi făcut și economie. Singurele progrese se văd pe proprietățile politicienilor și a partenerilor lor de afaceri...

  Să revenim la subiect, aici este lipsa de viziune: gălățenii trebuie să lupte pentru ca jumătate din teritoriul aflat între Galați și Brăila să intre în administrarea Galațiului. Dacă acest lucuru nu va avea loc, orice colaborare nu-și are rostul pentru că ar fi exclusiv în favoarea Brăilei. Aeroportul va fi al Brăilei, podul al Brăilei, până și cartierul construit de Galați tot al Brăilei va fi. Orice se va costrui peste Siret va fi în mâna Brăilei.

  De asemenea și teritoriul de peste Dunăre, comuna I.C. Brătianu ar trebui să intre în administrarea Galațiului. Toate orașele mari și-au făcut sau își fac zonă metropolitană să se poată extinde să facă parcuri industriale și cartiere noi, numai ai noștri ca proștii.

  Galațiul are buget mai mic decât Brăila, semnificativ mai mic. Și chestia era la fel și anul trecut. Cum este posibil așa ceva? Uite că este posibil când ăia de ne reprezintă sunt cum sunt. Brăilenii fac rost de bani, ai noștri ne „ajută” să ne afundăm în sărăcie mai mult punându-ne în situația de a fi contributori neți la bugetul central. Să compari bugetul Galațiului cu al celorlalte orașe mari cum a fi Iașul sau Timișoara ar stârni hohote de râs. Timișoara are 1300 milioane lei, Iașul 905 milioane lei .. Galațiul are 348 milioane lei. Asta după ce în 2008 Galațiul avea 135 milioane euro și Timișoara 246 milioane euro. În 2008 Galațiul avea bugetul peste Ploiești, Constanța, Iași, Brașov, Constanța. Acum se uită la acele orașe ca la țări străine, dacă vă imaginați că și Brăila ne-a întrecut.

  Podul: Aici este o probă de brăilit ar trebui pusă în dicționar ca exemplu la verbul „a brăili”. „Podul între orașe”. Peste Dunăre de Brăila este Insula Mare a Brăilei, în acest fel sare din shemă construirea unui pod chiar în dreptul orașului, dar insula se termină chiar la marginea dinspre Galați a Brăilei, deci Brăila nu poate face pod decât acolo, ce le-a trecut prin cap? Să zică că ei vor pod între orașe. Aică podul ar fi de fapt între Galați și Brăila și nu ar fi situat la marginea Brăilei în singura poziție posibilă pentru Brăila în interesul și pentru dezvoltarea Brăilei. Aici dacă aleșii noștri ar avea minte ar putea să contracareze minciunile brăilenilor că podul se face între Galați și Brăila.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.