"Fiecare va vrea să conducă"

"Fiecare va vrea să conducă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unirea judeţelor Galaţi – Brăila – Tulcea ar atârna mai greu decât Constanţa în contextul regionalizării?

Gheorghe Burlacu, 74 de ani: „Ar putea avea o greutate foarte mare Asocierea aceasta între Galaţi, Brăila şi Tulcea. Mie mi-ar conveni această asociere. Cred că ar putea deveni un centru puternic, care ar bate Constanţa la regionalizare. Cred că am avea şanse să devenim noi centrul, mai ales că şi aşa suntem orientaţi către centru. Constanţa are terminaţia către mare, are câteva staţiuni, dar cred că zona aceasta ar putea avea mai multe de dat şi ar putea aduce mai multe proiecte. Cred, de asemenea, că actualul primar al Constanţei este puţin flexibil, iar şansele sunt de partea noastră”.

Nicolae Stratulat, 50 de ani: „Nu sunt de acord cu o astfel de asociere: Galaţi – Brăila – Tulcea. Sunt trei zone diferite, cu obiceiuri diferite. Brăila are agricultura, Galaţiul mai are – cât mai are – industrie. Una este să ai activitate într-un port mic, alta e să ai activitate într-un port mare cum e Galaţiul. Nu ştiu ce să zic despre eventualele proiecte în comun şi dacă au şanse să acceseze mai multe proiecte ca asociere decât Constanţa. Cred că ar apărea repede conflicte de interese şi că nu se vor înţelege. Brăilenii sunt aroganţi şi nu cred că s-ar lăsa conduşi, pentru că fiecare va vrea să conducă, să se impună. Dacă centrul regiunii va fi totuşi stabilit la Constanţa, Galaţiul nu se va subordona.  Ar fi grav”.

Elena Iov, 68 de ani: „Brăilenii sunt patrioţi, văd cât de multe fac pentru oraşul lor. La noi se mişcă mai greu lucrurile. Cred că nu s-ar înţelege edilii. Constanţa sigur ar fi mai puternică decât asocierea Galaţi – Brăila – Tulcea, pentru că cei care conduc judeţele nu vor putea găsi un numitor comun, o cale de mijloc”.

Ileana Costache, 69 de ani: „Dacă s-ar face ceva cu Combinatul, dacă ar fi revigorată industria la Galaţi şi dacă într-adevăr demarează împreună cele trei judeţe, poate că Asocierea ar atârna mai greu decât Constanţa. Dacă nu, nu ştiu”.

Citit 820 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2013 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.