Tropa-trop prin Galaţi: Primaria porneşte la "vânătoare" de căruţe

Tropa-trop prin Galaţi: Primaria porneşte la "vânătoare" de căruţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul local PNL Cristian Dima, care propune confiscarea atelajelor surprinse pe drumurile publice din Galaţi * Şi în acest moment atelajele cu tracţiune animală sunt interzise în oraş, dar amenzile aplicate căruţaşilor de Poliţia Locală nu sunt încasate niciodată


În oraşe europene ca Viena sau Bruges, plimbarea cu trăsura constituie privilegii costisitoare oferite turiştilor. În Galaţi, însă, căruţele sunt la putere. Trase de cai costelivi şi cu pielea jupuită de atâta bătaie, atelajele transportă saci uriaşi şi jegoşi plini cu PET-uri adunate din gunoaie, fier vechi, cărămizi furate de la construcţiile demolate bucată cu bucată - cele mai multe de la imobile de epocă - sau, mai grav, capace de canalizare furate pe baza unui sistem ingenios. Căruţa este prevăzută cu o gaură prin care este strecurat un cârlig cu care se „recoltează” capacul de canalizare.

În aceste condiţii, consilierul local PNL Cristian Dima propune interzicerea accesului şi a circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală pe străzile municipiului Galaţi. Mai mult, se propune confiscarea atelajelor, până la plata amenzilor!

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 2798 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2013 16:55

7 comentarii

 • postat de GEO
  Marți, 28 Mai 2013 10:04
  CARUTASULE EU CRED CA ESTI UN TAMPIT,UNII NICI NU AU INVATAT SA-SI STEARGA MUCII DE LA NAS DAR AU PRETENTII,EU CRED DOAR CA PROBLEMELE TREBUIE REZOLVATE DUPA ANUMITE PRIORITATI(SA NU PUNEM CARUTA INAINTEA CALULUI SA MA INTELEAGA SI CARUTASUL)
  0
  0
  Raportează
 • postat de carutasul
  Luni, 27 Mai 2013 23:22
  Nea GEO mutate la tara nene daca vrei sa vezi carute.Uite noi nu vrem sa mai vedem mizeria asta si nici pe tine printre noi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de GEO
  Luni, 27 Mai 2013 16:12
  SUNTETI NISTE CRETINI CU TOTII IN TARA ASTA DE RAHAT PENTRU ANUMITI OAMENII ADUNAREA PETURILOR SAU ALTOR DESEURI CU CARUTA E SINGURA LOR SURSA DE VENIT,CAND VAD ANUMITE COMENTARII MI SE PARE CA TRAIESC IN ALTA TARA,CA AM REZOLVAT TOATE PROBLEMELE, CA AVEM UN ORAS CURAT LUNA SI A MAI RAMAS DE REZOLVAT PROBLEMA OAMENILOR CU CARUTA CARE SE PLIMBA DE PLACERE PRIN ORAS
  0
  0
  Raportează
 • postat de Trecator
  Luni, 27 Mai 2013 14:23
  Pe langa faptul ca este anormal ca intr-un oras sa circule nestingherite de nimeni carute, acestea sunt folosite cel mai adesea intr-un scop ilegal: furat metale ptr. fier vechi sau materiale de constructii (asa cum se scrie in articol), dar si PET-uri. Autoritatile in loc sa-i ia la intrebari pe carutasi ce cauta cu caruta prin oras (ca sa nu zic si de luarea masurii confiscarii atelajului) si de unde provin materialele carate, se fac ca ploua. Ba mai mult, se scuza ca degeaba le dau amenzi ca si asa nu sunt platite. Pai furtul parca e caz penal, ce se poate lasa cu puscarie, nu cu amenda contraventionala. Si da, inclusiv luatul din containere a PET-urilor tot furt este; gunoiul devine proprietatea Ecosal-ului din momentul in care este aruncat in container. Sortarea si reciclarea materialelor din gunoi ( de ex PET-uri, doze de aluminiu, sticla, maculatura, etc) poate aduce venituri Ecosalului si indirect comunitatii. Acum insa aceste potentiale venituri ajung la acesti scormonitori prin gunoaie si transportatori cu carute intr-un mod inestetic (mizerie ramasa in urma lor), neigienic si ilegal. Aaaa: plus galgia care o fac incepand cu primele ore ale diminetii cand "compacteaza" PET-urile.
  Asadar rezolvarea e relativ simpla si sta in mana Primariei, Ecosalului si a Politie Locale. Deocamdata niciuna din cele trei institutii nu-si bate cu adevarat capul cu aceasta problema.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @
  Luni, 27 Mai 2013 08:38
  Foarte bine ca se iau asemenea hotarari numai sa se si respecte !
  Va rog luati masuri si impotriva cainilor vagabonzi care isi fac veacul in tot orasul !
  Dati domnolor consilieri o hatarare ca orice caine fara stapan sa fie ridicat de
  srviciul de ecarisaj !
  In America la adaposturi cainii se pastreaza o perioada de timp , daca nu se gaseste o
  persoana care sa-l ia in grija, sunt eutanasiati ! Adica noi suntem mai cu mot decat americanii!
  Sotul meu a fost muscat de cainii vagabonzi de doua ori pana acum ! Ce sa facem sa dam Primaria in judecata
  sau serviciul de ecarisaj ?
  Probabil ca trebuiesc cateva procese cu plata de despagubiri si dupa aceea se vor lua masuri !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 27 Mai 2013 06:50
  De cate ori vad carute trase de acesti caluti piperniciti insetati si infometati, dar batuti non stop, ma uit dupa ei si mi se rupe inima.
  Nu stiu ce fel de oameni sunt acesti stapani care nu-si iubesc deloc animalele care le sunt de ajutor. Unul un rrom isi lovea calul cu lopata pe spate cat il tinea puterea ptr ca acesta nu mai putea sa traga la caruta avand o rana grava la genunchi era umflat cat toate zilele, cred ca tot de la bataie. Oare nu sunt si ei niste suflete, de ce nu se iau masuri odata ptr bietele animale sa nu mai sufere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gimy
  Luni, 27 Mai 2013 06:23
  In sfarsit. Aceste carute reprezinta o mare rusine pentru Galati. De ce naiba nu s-a facut nimic pana acum?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.