Tropa-trop prin Galaţi: Primaria porneşte la "vânătoare" de căruţe

Tropa-trop prin Galaţi: Primaria porneşte la "vânătoare" de căruţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul local PNL Cristian Dima, care propune confiscarea atelajelor surprinse pe drumurile publice din Galaţi * Şi în acest moment atelajele cu tracţiune animală sunt interzise în oraş, dar amenzile aplicate căruţaşilor de Poliţia Locală nu sunt încasate niciodată


În oraşe europene ca Viena sau Bruges, plimbarea cu trăsura constituie privilegii costisitoare oferite turiştilor. În Galaţi, însă, căruţele sunt la putere. Trase de cai costelivi şi cu pielea jupuită de atâta bătaie, atelajele transportă saci uriaşi şi jegoşi plini cu PET-uri adunate din gunoaie, fier vechi, cărămizi furate de la construcţiile demolate bucată cu bucată - cele mai multe de la imobile de epocă - sau, mai grav, capace de canalizare furate pe baza unui sistem ingenios. Căruţa este prevăzută cu o gaură prin care este strecurat un cârlig cu care se „recoltează” capacul de canalizare.

În aceste condiţii, consilierul local PNL Cristian Dima propune interzicerea accesului şi a circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală pe străzile municipiului Galaţi. Mai mult, se propune confiscarea atelajelor, până la plata amenzilor!

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3300 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2013 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.