Dezbatere publică „fulger”: Cartierul Dunărea va fi restructurat urban

Dezbatere publică „fulger”: Cartierul Dunărea va fi restructurat urban
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a scos la licitaţie elaborarea planului urbanistic zonal de restructurare urbană a cartierelor Micro 18, 19, 20, 21, contractul având un preţ de pornire de 560.000 de lei, de la bugetul local, Primăria a dezvăluit pe site-ul propriu şi ce vrea să facă în zonă. Municipalitatea vrea să creeze o ambianţă urbană atrăgătoare şi un peisaj contemporan prin desfiinţarea construcţiilor provizorii/parazitare, reconfigurarea şi valorificarea spaţiilor verzi, amenajarea zonei de intrare în oraş şi chiar un ghid de bune practici privind anveloparea blocurilor, mansardare şi gama coloristică pentru faţade. Se are în vedere şi reconfigurarea Pieţei Micro 19 prin identificarea unor terenuri pentru înfiinţarea de parcări care să o deservească. Bizar este că, potrivit anunţului publicat, Primăria aşteaptă observaţii, comentarii sau sugestii de la gălăţeni, în scris sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. doar până pe 11 iunie 2013. Cu alte cuvinte, doar până mâine, un termen extrem de scurt, dacă ne gândim mai ales că zona vizată este poate cea mai populată din Galaţi.

Citit 3047 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2013 17:18

18 comentarii

 • postat de gaga
  Marți, 11 Iunie 2013 07:10
  Trecerea bac schimbata in zona unitatii militare de marina pentru ca masinile de mare tonaj sa nu mai treaca prin oras.Din directia Braila,Tecuci sau zona de nord pe drumul de centura breteaua din zona podului de peste siret pe langa real ar putea ajunge la acest terminal.Asta pana se face podul,tunelul etc...
  0
  0
  Raportează
 • postat de cineva
  Luni, 10 Iunie 2013 22:20
  parerea mea este ca mai vrea cineva niste bani din daramaturi,poate trancard sau cineva fomist din psd
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioana
  Luni, 10 Iunie 2013 21:13
  Dati drumul la masini pe b-dul Dunarea inspre Turnul de Televiziune, sa-si faca garduri deoparte si cealalta cei de la politia de frontiera si nu-i deranjeaza nimeni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 10 Iunie 2013 21:04
  Prima masura trebuie sa fie -desfiintarea pietei din Micro 19 si mutarea comesantilor in piata din Micro 20 , Parcare subterana cu minim doua niveluri ,in locul garajelor dintre scoli,la suprafata spatiu verde si loc de joaca pentru copii, Aleea Comertului inchisa circulatiei vehiculelor ,dotata cu banci si mici terase , recuperat parcul din Micro 21 ,instrainat abuziv(eventual cu scoaterea industiei din oras) , terminarea B-dului Dunarea pana la sensul giratoriu de la turnul TV ,revitalizarea cinema Dacia, pasaj subteran pentru pietoni la Neacsu ,semaforizarea intersectiilor si a trecerilor de pietoni ,eventual acestea rarite si.... eliminarea totala a javrelor ,garajelor si chioscurilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 10 Iunie 2013 21:00
  Ca sa afle si d-na reporter.....cartierul Dunarea e al 2-lea ca marime din Romania dupa Ghencea! E greu sa nu fie "poate cea mai populata zona din Galati"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de costel
  Luni, 10 Iunie 2013 17:47
  Cartierul Dunarea,un melanj de scursura ,jeg si promiscuitate.Primaria Galati ,se face ca nu vede ,dar incaseaza bani frumosi de la contribuabilii ce traiesc aici ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de cititor
  Luni, 10 Iunie 2013 17:11
  @ Dunarean de o viata,

  Ai vrut sa spui banda de stocaj pentru la dreapta de pe Brailei pe partea Spitalului Judetean.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rezident
  Luni, 10 Iunie 2013 17:06
  Stie cineva daca sunt perfectate actele pe la minister referitor la continuitatea B-dului Dunarea prin curtea sediului Politiei de Frontiera? Dureaza cam mult si nu e de legat decat mai putin de 1 km de intersectia sens girator de la Turnul de televiziune.Daca se tot vrea a se face ceva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garaje jos, parcări civilizate în loc, chiar cu taxă pentru rezervare loc parcare, ca la București.
  Luni, 10 Iunie 2013 16:33
  Hai fraților, desființați garajele și faceți parcări semi-acoperite, chiar și îngrădite, dacă se poate cu pază, camere video, normal, contra unei taxe modice, dar care se poate aduna la bugetul primărie, ca la București.
  0
  0
  Raportează
 • postat de locuitor al zonei
  Luni, 10 Iunie 2013 15:52
  poate nu se va uita si de strada LEONIDA ZAMFIRESCU ELIZA, macar din respect fata de oamenii care au facut cinste orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dunarean de o viata
  Luni, 10 Iunie 2013 15:33
  - Serios ? Si cum veti convinge proprietarii de apartamente a caror interventii la exteriorul blocurilor au suferit mutilari arhitectonice dintre cele mai exotice?Vor fi dumnealor de acord cu remodificarea acolo unde de ex. dintr-o terasa a ajuns o costireata cu o singura fereastra de termopan !?N-am vazut si nici auzit o amenda la acest nivel stiind faptul ca exteriorul blocurilor respectiv arhitectonica lor apartin domeniului public.Cel putin asa zice legea.De unde bani pentru readucerea fatadelor la cea anterioara?Cine plateste?
  La intrarea in oras dinspre Tecuci pe partea cimitirului Catusa ar putea fi plantati niste arbusti macar sa mai camufleze peisajul stiind ca spatiul apartine domeniului public,deasemenea pe tot platoul de vis-a-vis de spitalul judetean pana la iesirea din oras ar putea fi plantat macar putina verdeata asa din loc in loc,e spatiu sificient si n-ar mai lasa detinatorilor de spatii comerciale riverani sa se extinda pe trotuar asa cum subtil o fac la orice reamenajare.Macar niste copacei ca in fata la moll Dunarea.
  Garajele daramate din micro 18,19,20 si 21 ar lasa loc pentru extinderea carosabilului str.Brailei pe trei benzi pentru fiecare sens prin desfiintarea "conceptului Durbaca"de parcare perpendiculara la asa flux de trafic rutier si constructia parcarilor etajate.Un loc maaare-taaare e tocmai cel din spatele statiei bus de la spitalul judetean.Maaamaa daca iei in calcul si curtea din acel loc ajungi la Turnul de televiziune.
  Ar mai fi necesara si o banda de stocaj pentru traficul la stanga pe str, Stadionului cum parcurgi Brailei mai ales pentru cei straini orasului in perspectiva reconstructiei stadionului Dunarea si folosirea Salii Sporturilor.
  Loc de promenada si comert cu niste fantani arteziene ne-ar sta si noua dunarenilor bine daca ati amenaja si extinde Aleea Comertului din Piata micro19 sa o putem parcurge de la moll Dunarea(eventual o trecere de pietoni prin pasaj subteran) pana la biserica din str. Otelarilor de la capatul liniei de tramvai din micro 21.
  Dar pentru copii ceva mai marisori si adolescenti nu faceti nimic? ... niste miniskatepark-uri,role,ceva spatiu de teren de o miuta pentru copii?! n-au nimic saracii,stau printre masini si se gandesc la etnobotanice.
  Langa scoala gen.nr.$3 exista un teren, maaamaaa daca s-ar darama garajele si sa se amenajeze niste spatii de joaca copii si parcarii ar fi ceva !

  Ar mai fii, dar......;
  0
  0
  Raportează
 • postat de nina
  Luni, 10 Iunie 2013 12:35
  si mai bizar faptul ca abia pe 27.05.2013 a fost publicata invitatia pentru "Elaborarea planului urbanistic zonal - Restructurare Urbana Cartiere Micro 18, 19, 20, 21"

  Numar invitatie: 347398 / 27.05.2013

  cred ca abia dupa ce va fi ales PUZ-ul se pot face observatii
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicolae (nu si dumitru)
  Luni, 10 Iunie 2013 12:20
  Sper sa nu ramana doar pe hartie. Doamne-ajuta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Luni, 10 Iunie 2013 11:58
  sper sa se intample!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 10 Iunie 2013 11:38
  Poate dispar si serele si gradinile din spatele Scolii 22, asta ca sa nu mai vorbesc de garajele care pur si simplu te sufoca in tot cartierul asta.
  Cartierul Dunarea cica e doua cel mai dens populat cartier dupa Ghencea din Romania!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vlad
  Luni, 10 Iunie 2013 11:36
  Felicitari Primariei! Asteptam astfel de initiative si pentru zona Piata Centrala unde este un adevrat bazar plin de mizerie si caini.
  De ce se vand pasari, porumbei si alte animate in Piata Centrala? Vine cineva de la institutiile care se ocupa cu igiena sa vada cum arata locul respectiv?
  Se poate gasi un alt loc unde sa fie piata de pasari. In nici un oras civilizat din Romania, nu exista asa ceva.

  Ce este foarte clar este ca Primaria se misca si se misca bine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Yamba
  Luni, 10 Iunie 2013 11:25
  Piata din Micro 19,cea mai imputita piata din orasul asta,trebuie daramata si apoi construite niste hale moderne.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Luni, 10 Iunie 2013 11:20
  doamne ajuta !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.