ANALIZĂ/ Bursa zvonurilor privind candidaţii la alegerile parlamentare din Cartierul Aviaţie

ANALIZĂ/ Bursa zvonurilor privind candidaţii la alegerile parlamentare din Cartierul Aviaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La bursa zvonurilor s-au încins deja spiritele pentru scaunul de deputat lăsat liber de dr. Aurel Nechita în Colegiul nr. 9 (Cartierul Aviaţie - Aurel Vlaicu, Micro 13 B, Micro 14, 38, 39 A, B şi C şi Micro 40).

Potrivit surselor noastre, PSD s-ar fi împărţit în două tabere, cei care o vor candidată la deputăţie pe Laura Marin, actuala inspectoare şcolară generală, şi cei care fac cruci şi rugăciuni pentru ca "sultanul" Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, să fie trimis în Parlament. De cealaltă parte a baricadei, se pare că primarul liberal Marius Stan se ţine de "strâmbe".

ISJ, în două ape

În fibrilaţii ar fi intrat şi mulţi dintre dascălii gălăţeni, care se tem că în locul profesionistei Laura Marin, care a demonstrat ce poate la cârma Inspectoratului Şcolar Judeţean, va veni Gelu Homner, directorul Colegiului Auto, fost consilier local. Este pentru a treia oară când numele lui Homner este pomenit în ecuaţia ISJ. Fiecare dintre cei doi profesori este susţinut de câte o grupare PSD - Homner de către apropiaţii ministrului Dan Nica, Marin de către oamenii senatorului Gheorghe Saghian. Cei care o vor pe Laura Marin, în continuare, la cârma ISJ, se alătură celor mulţi care susţin că dr. Bacalbaşa trebuie trimis în Parlament pentru a elibera Judeţul de sub „sultanatul” medicului anestezist. Mai mult, şi dr. Bacalbaşa consideră că dr. Nechita a fost nedreptăţit de lovitura incompatibilităţii, deci ar merita ca proiectele lui să fie duse mai departe de către un medic.

Oficial, PSD susţine că nu au avut loc deocamdată discuţii despre candidaturi şi proximele alegeri.

Picu Roman, susţinut de primarul Stan?

Bursa zvonurilor din oraş spune că primarul Marius Stan, rămas pe tuşa conducerii PNL, îşi "lucrează" din umbră şi partidul şi alianţa USL. Se spune că Stan i-ar fi oferit directorului Cantinei de Ajutor Social, Picu Apostol Roman, sprijinul său pentru a candida la Parlament. E drept, Picu Roman ar urma să candideze pentru PP-DD, fiind preşedinte la organizaţia municipală, dar odată mandatul câştigat este liber să-şi aleagă partidul! Şi o întoarcere la PC ar fi cum nu se poate mai binevenită! Iar primarului Stan i-ar conveni de minune să controleze Colegiul nr. 9, pe care, în vara anului trecut, PNL l-a pierdut în favoarea PSD, deşi avea un candidat pregătit - pe consilierul local Mihai Manoliu.

Picu Roman spune, însă, oficial că nu îl interesează candidatura.

Citit 3831 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2013 09:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.