Concurs destinat tinerilor: Parlamentar european pentru o zi

Concurs destinat tinerilor: Parlamentar european pentru o zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii cu vârsta de peste 18 ani vor putea candida, în cadrul unui concurs, pentru funcţia de europarlamentar. Tinerii înscrişi vor fi obligaţi să îşi realizeze campania electorală pe cont propriu, ţinând cont de trei elemente obligatorii: poză, slogan şi discurs. Candidatul va avea dreptul la un asistent, care poate fi un coleg, şi la un îndrumător - profesor. Proiectul mai prevede şi realizarea unui site dedicat acestui concurs, unde vor fi postate aplicaţiile participanţilor, ce va fi activ trei săptămâni, timp în care va putea fi votat candidatul preferat. Cel care va obţine cele mai multe voturi va fi declarat parlamentar european şi va câştiga o excursie la Bruxelles. Vor mai fi premiaţi, de altfel, alţi doi candidaţi, cu o vizită la Reprezentanta Comisiei Europene în România şi la Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Consiliul Judeţului Galaţi, prin Centrul Europe Direct, va depune, în vederea finanţării, în calitate de partener, proiectul „Vocea ta în Europa - Voice of E(U)”. Aplicantul proiectului este CJ Vaslui, care a cooptat ca parteneri Consiliul Judeţului Galaţi şi Fundaţia Student Plus Timişoara. Valoarea totală a proiectului este de 120.000 de euro, contribuţia CJ Galaţi fiind de maximum 6.000 de euro.

Rolul proiectului este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la participarea tinerilor la alegerile pentru Parlamentul European. Durata de implementare a proiectului este noiembrie 2013 - august 2014.

Citit 1140 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2013 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.