Nicolae Bacalbaşa infirmă zvonurile: „Nu voi candida pentru Parlament”

Nicolae Bacalbaşa infirmă zvonurile: „Nu voi candida pentru Parlament”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi pe scena politică circulă o serie de scenarii potrivit cărora Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, ar urma să candideze din partea USL pentru un mandat de deputat în Colegiul 9 din municipiu, după ce dr. Aurel Nechita şi-a pierdut mandatul de parlamentar, şeful CJ a infirmat informaţiile lansate la bursa zvonurilor.

Bacalbaşa ne-a declarat că nu intenţionează să candideze pentru un fotoliu de parlamentar, în ciuda faptului că, potrivit unor surse, în tabăra social-democraţilor au existat o serie de tratative pe această temă cu şeful CJ. „Nu poţi să te duci în faţa oamenilor dintr-un judeţ, să le promiţi nişte lucruri concrete, iar peste un an să spun că m-am răzgândit şi că vreau să merg în Parlament. Ar fi un act de trădare, dar şi de corupţie morală. Pe lângă acest lucru, eu consider că ceea ce s-a întâmplat cu doctorul Nechita este o nedreptate, pentru că în cazul său s-a aplicat retroactiv o lege, de către trei judecători de la Tribunalul Suprem. Probabil că acest dosar va ajunge să fie judecat în afara României. Eu aşa ştiu. Şi atunci, eu nu pot cauţiona un act pe care îl consider imoral”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţului.

"Dacă aş fi ştiut, nu aş fi mai candidat"

Dr. Aurel Nechita ne-a spus că va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), întrucât consideră că în cazul său „s-a încălcat un principiu constituţional”. Fostul deputat ne-a declarat că, în cazul în care ar fi ştiut că lucrurile vor lua o astfel de turnură, nu ar mai fi candidat. „Probabil că voi apela la CEDO. Până mă voi întoarce din concediu, respectiv pe 15 iulie, voi lua o decizie în acest sens. Voi apela la CEDO măcar pentru faptul că s-a încălcat un principiu constituţional. Nu s-a ţinut cont de nimic. Cazul a fost din 2008, s-a judecat pe o lege veche, din 2010, deşi trecuseră trei ani, timp în care eu nu am mai fost parlamentar. Dacă aş fi ştiut că după ce am câştigat la Curtea de Apel Galaţi, după un an şi jumătate se va lua o astfel de decizie, nu mai candidam deloc. Eu am crezut că am dreptate. Îţi este greu să accepţi necinstea şi incorectitudinea. Am mers în Parlament pentru a acredita Facultatea de Medicină şi consider că mi-am atins scopul. Exact cu două-trei zile înainte de decizia Parlamentului, facultatea a fost acreditată”, ne-a declarat dr. Aurel Nechita.

Conform legii, după ce Nechita a fost demis din Parlament, în Colegiul 9 vor fi organizate alegeri. Potrivit Prefecturii, Guvernul urmează să adopte o hotărâre prin care va stabili data scrutinului.

Citit 2440 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2013 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.