Instanţa obligă Consiliul Judeţului: Mandatul lui Anghel Căluean trebuie validat

Instanţa obligă Consiliul Judeţului: Mandatul lui Anghel Căluean trebuie validat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalii gălăţeni vor fi reprezentaţi în Consiliul Judeţului de şase consilieri, în loc de cinci, după ce plenul CJ va fi nevoit să valideze, în şedinţa ordinară a acestei luni, mandatul de ales al PDL-istului Costel Anghel Căluean.

Potrivit lui Ion Ştefan, liderul PDL din Consiliul Judeţului, Curtea de Apel Galaţi a decis, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, că mandatul democrat-liberalului este valid, în ciuda recursului formulat de CJ. „Domnul Căluean Anghel a câştigat în instanţă, pentru că, la ora actuală, opoziţia câştigă mandatele de ales doar în instanţă. M-am confruntat şi eu cu acest lucru, dar la dânsul durează de opt luni acest lucru (…) În momentul în care domnul Eugen Chebac şi-a pierdut mandatul, următorul pe listă era domnul Căluean Anghel. Cel din urmă a fost sărit de către conducerea Consiliului Judeţului şi a fost promovat un alt consilier: doamna Gabriela Munteanu, din partea UNPR. Aceasta va pierde mandatul de consilier, pentru că aşa a decis instanţa, dar, în acelaşi timp, îl va recâştiga în aceeaşi şedinţă, pentru că domnul Marius Mărgărit şi-a dat demisia, iar dânsa este următoarea pe listă. Nu este nicio tragedie. O tragedie a fost pentru domnul Căluean, pentru că de drept a fost consilier şi nu a beneficiat de acest mandat timp de opt luni de zile”, a declarat Ion Ştefan.

Costel Anghel Căluean a mai fost consilier judeţean în legislatura 2008-2012. Democrat-liberalul provine din Tecuci şi este de profesie medic veterinar.

Citit 1639 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2013 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.