Bilanţul primei sesiuni parlamentare: Află care sunt cei mai harnici şi cei mai leneşi deputaţi

Bilanţul primei sesiuni parlamentare: Află care sunt cei mai harnici şi cei mai leneşi deputaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima sesiune parlamentară din acest an a celor 11 deputaţi şi cinci senatori s-a încheiat La bilanţ, cu propuneri legislative, interpelări, luări de cuvânt şi declaraţii politice


Dacă este să ne luăm, numeric cel puţin, după evidenţele privind activitatea parlamentară, deputatul conservator Bogdan Ciucă, din Colegiul nr. 8, liderul de grup al PC din Camera Deputaţilor şi preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, este, după prima sesiune a acestui an, unul dintre cei mai activi parlamentari gălăţeni. În perioada februarie-iunie 2013, deputatul se evidenţiază cu nu mai puţin de 56 de luări de cuvânt în 29 de şedinţe, cinci declaraţii politice, 27 de luări de cuvânt în Biroul Permanent al Camerei, 23 de propuneri legislative şi 56 de întrebări şi interpelări. Printre propunerile legislative ale deputatului se numără proiecte precum majorarea alocaţiei de stat pentru copiii care provin din familii defavorizate, un altul privind susţinerea creşterii natalităţii, o propunere legislativă privind revizuirea Constituţiei, un proiect privind instituirea Zilei Naţionale pentru Adopţie, dar şi o propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Deputatul democrat-liberal Mircea Toader, reprezentantul gălăţenilor din Colegiul 2, liderul de grup al PDL şi membru al Comisiei pentru industrii şi servicii, a bifat, în prima sesiune parlamentară a acestui an, 80 de luări de cuvânt în 30 de şedinţe, o declaraţie politică, 37 de luări de cuvânt în Biroul Permanent, 15 propuneri legislative, o întrebare, dar şi cinci moţiuni semnate. Printre propunerile legislative ale deputatului se numără modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară, o alta privind clarificarea Statutului Pieţei Rasdaq şi al Pieţei Valorilor Mobiliare Necotate, dar şi pentru aprobarea unor măsuri fiscale pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea consumului.

Deputaţi vechi şi noi

Deputatul liberal George Scarlat, reprezentantul gălăţenilor din Colegiul 3 şi membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a bifat, în prima sesiune parlamentară din acest an, dar şi din cariera sa, o luare de cuvânt, 16 propuneri legislative, dar şi două întrebări şi interpelări. Printre proiectele legislative semnate de liberal se numără o propunere privind „Legea apiculturii”, un proiect privind unele măsuri de reglementare a transportului rutier de produse agricole pe drumurile publice, dar şi o propunere legislativă privind clasificarea fermelor şi exploataţiilor agricole.

Deputatul PP-DD Eugen Chebac, reprezentantul gălăţenilor din Colegiul 3, vicelider al PP-DD în Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic a înregistrat o luare de cuvânt, 13 propuneri legislative, 13 întrebări şi interpelări şi este semnatarul a două moţiuni. Printre propunerile legislative ale acestuia se numără un proiect privind acordarea către preşcolarii şi elevii din învăţământul obligatoriu primar şi gimnazial, de stat şi privat, a unui supliment alimentar sub formă de pachete alimentare sau o masă caldă, un proiect privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, dar şi un altul în legătură cu modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Social-democratul Florin Pâslaru, care-i reprezintă pe gălăţenii din Colegiul 6, vicelider al PSD şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, a înregistrat 29 de luări de cuvânt, 17 declaraţii politice, o luare de cuvânt în Biroul Permanent, 10 propuneri legislative şi 32 de întrebări şi interpelări. Printre proiectele legislative ale acestuia se numără completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, o propunere legislativă privind programul „Masa la şcoală” pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial, dar şi o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 62 din 10 mai 2011 a dialogului social - republicată.

Deputatul liberal Victor Paul Dobre, reprezentantul gălăţenilor din Colegiul 1, vicelider al PNL şi membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, a înregistrat, în prima sesiune parlamentară, 28 de luări de cuvânt în 19 şedinţe, două luări de cuvânt în Biroul Permanent şi nouă propuneri legislative. Printre proiectele liberalului se numără o propunere legislativă pentru modificarea art.2 din Legea nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, o propunere legislativă privind revizuirea Constituţiei României, dar şi o alta privind modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Social-democrata Lucreţia Roşca, reprezentantul Colegiului 7 şi membru al Comisiei pentru sănătate şi familie, înregistrează patru luări de cuvânt, trei declaraţii politice, nouă propuneri legislative şi trei întrebări şi interpelări. Printre acestea se numără un proiect privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, o propunere legislativă privind organizarea şi exercitarea profesiilor de bonă şi de babysitter în România şi o propunere de revizuire a Constituţiei.

Inţiative în zona economică

Social-democratul Viorel Ştefan, reprezentantul gălăţenilor din Colegiul 4 şi vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a bifat, în perioada februarie-iunie, cinci propuneri legislative. Pe lângă aceastea, PSD-istul mai figurează pe pagina web a Camerei Deputaţilor cu 12 luări de cuvânt.

Laurenţiu Chirvăsuţă, reprezentant al Colegiului 2, vicelider al grupului PSD şi membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare a înregistrat patru luări de cuvânt, trei declaraţii politice, trei propuneri legislative iniţiate şi trei întrebări şi interpelări.

Social-democratul Aurel Nechita, deputatul care şi-a pierdut mandatul pe data de 4 iunie, figurează pe site-ul Camerei Deputaţilor cu o luare de cuvânt şi o întrebare, fără vreo propunere legislativă.

Precizăm că deputatul social-democrat Dan Nica nu figurează în acest clasament, întrucât şeful PSD Galaţi deţine funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională.

Citit 1692 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2013 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.