Află cum poţi să ceri de la Primăria Galaţi scutire de plata impozitelor şi taxelor

Află cum poţi să ceri de la Primăria Galaţi scutire de plata impozitelor şi taxelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţii economici care creează locuri de muncă sau fac investiţii de peste 200.000 de euro ar putea beneficia de reducerea impozitului pe clădiri şi chiar pe terenuri. Propunerea care creează cadrul legal al acordării de facilităţi fiscale menite să sprijine noile investiţii cu precădere în sectorul de producţie a fost prezentată, de primarul Marius Stan, reprezentanţilor mediului de afaceri gălăţean.  

Agenţii economici şi-ar putea stabili planurile de afaceri pe termen lung şi contracta credite bazându-se pe facilităţile fiscale oferite de Primărie, dacă realizează investiţii de peste 200.000 de euro prin construirea de clădiri, hale industriale şi alte asemenea edificii necesare desfăşurării de activităţi economice, sau prin construirea de locuinţe, precum şi dacă creează locuri de muncă, contribuind astfel la dezvoltarea economică a municipiului.

Criterii şi reduceri

Potrivit Primăriei, facilităţile fiscale vizează reducerea la plata impozitului pe clădiri (se poate extinde şi la impozitul pe terenul aferent investiţiei) pentru cel mult trei ani. Sunt avute în vedere trei criterii, dar şi o grilă de reduceri. Astfel, pentru investiţii între 0,2 şi 0,5 milioane euro, reducerea fiscală este de 20 la sută, pentru investiţii între 0,5 şi un milion euro - 40 la sută, iar pentru investiţii de peste un milion de euro - 60 la sută.

Angajările făcute de agenţii economici pot aduce şi ele facilităţi: cinci la sută pentru angajarea a 20 până la 50 de persoane, şapte la sută pentru angajarea a 51 până la 100 de persoane, zece la sută pentru angajarea a 101 până la 150 de persoane, 15 la sută pentru angajarea a 151 până la 200 de persoane şi 20 la sută pentru angajarea a peste 200 de persoane.

În funcţie de profilul afacerii, se pot acorda reduceri de 5 la sută pentru comerţ, zece la sută pentru servicii şi 20 la sută pentru producţie. Facilităţile pot fi acordate însumat.

Primarul Marius Stan le-a cerut reprezentanţilor mediului de afaceri să studieze această propunere şi să formuleze observaţii care ar putea îmbunătăţi acest proiect, ce va trebui să ajungă, pentru aprobare, pe masa consilierilor locali.

Citit 1993 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2013 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.