Numai Dumnezeu mai poate opri scumpirile

Numai Dumnezeu mai poate opri scumpirile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În şedinţa Consiliului Local Galaţi de joi, 26 martie, printre cele 46 de puncte ale ordinii de zi, s-a aprobat mărirea preţurilor şi tarifelor pentru  apa potabilă şi serviciul de canalizare furnizate de SC Apă Canal SA.

Cei şapte consilieri locali PD-L s-au abţinut de la vot, considerând că, deşi era de aşteptat o majorare a preţurilor,  aceasta nu a fost justificată în documentele înaintate. Ceilalţi consilieri au votat pentru aprobarea noilor preţuri. De fapt, s-a votat în principiu, pentru că nu am putut afla preţul exact până când nu l-am întrebat pe primarul Dumitru Nicolae.

Astfel, putem să-i informăm pe consumatorii casnici că preţul pe care îl vor plăti pentru apa potabilă a urcat de la 2,37 lei/mc la 2,87 lei/mc, preţul incluzând şi TVA.

Pentru cheltuielile de canalizare, cetăţenii vor plăti de la 0,5 la 0,7 lei/mc, cu TVA inclus.

Ca să realizăm cam unde am ajuns în momentul de faţă, primarul ne-a pus la dispoziţie şi situaţia celorlalte societăţi de apă-canal din ţară, unde preţurile actuale  sunt deja mai mari la apa potabilă, respectiv 3,03 lei/mc la Bacău, 2,84 lei/mc la Târgovişte, 2,82  lei/mc la Oradea sau 2,71 lei/mc la Constanţa. Există şi preţuri mai mici decât la noi: de 2,01 lei/mc la Sibiu, 2,03 lei/mc la Botoşani sau  2,18 lei/mc la Cluj. Toate, preţuri care nu s-au majorat încă.

Tot aseară, consilierii au aprobat includerea Festivalului Scrumbiei în programul manifestărilor Teatrului „Nae Leonard”. Iniţiator al festivalului, deputatul Florin Pâslaru, prezent în sală, n-a rămas însă până la momentul „naţionalizării” festivalului…

Citit 1535 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.