Puterea şi Opoziţia, la pâine: Da’ preţul? Cât o să fie preţul?

Puterea şi Opoziţia, la pâine: Da’ preţul? Cât o să fie preţul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentarii gălăţeni privesc diferit scăderea TVA la pâine. În vreme ce deputatul PC Bogdan Ciucă este optimist şi spune că vom cumpăra mai ieftin, deputatul PDL Mircea Toader este sceptic.

Bogdan Ciucă s-a declarat fericit şi a salutat reducerea TVA la pâine, proiect pentru care militează de nouă ani, pe când era în primul mandat. „Am reuşit acest lucru cu ajutorul Guvernului şi al colegilor de la putere şi din opoziţie, cărora le mulţumesc”, a anunţat Ciucă. Deputatul spune că, potrivit calculelor făcute de industria de panificaţie, această măsură va reduce evaziunea fiscală de la 67 la 20 la sută, adică de la un miliard de lei la 200 milioane. Deputatul crede că toţi cei care sunt implicaţi în procesul de panificaţie, de la producători de grâu şi până la cei care vând pâinea trebuie să se ţină de cuvânt şi să-şi respecte promisiunea că vor scădea preţul cu 15 procente.

„Preţul va fi stabilit tot de piaţă”

Mircea Toader a afirmat, în schimb, că reducerea TVA la pâine nu va genera şi scăderea preţului acestui produs. „Şi noi am avut reducerea TVA la pâine ca obiectiv guvernamental, dar, dacă până acum, reducerea TVA la pâine presupunea scăderea preţului, acum nu se mai discută decât de evitarea marii evaziuni din acest sector. Preţul pâinii nu va scădea numai printr-o măsură administrativă. Preţul, în orice economie de piaţă, este stabilit de piaţă. În mod normal, acum preţul pâinii ar trebui să scadă pentru că preţul grâului a scăzut. Nu mai spun că în ultimii doi ani de zile grâul nu a avut TVA, deci ar fi trebuit clar să scadă preţul pâinii”, a spus Toader. Deputatul a precizat că, în prezent, democrat-liberalii analizează „o iniţiativă legislativă care să meargă pe două direcţii: eliminarea evaziunii şi preţ mai mic la pâine pentru cumpărător”.

Citit 1104 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.