Demnitari gălăţeni demişi de premier: Trei inspectori guvernamentali au primit preaviz

Demnitari gălăţeni demişi de premier: Trei inspectori guvernamentali au primit preaviz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marcela Sighinaş, Vasile Curduman şi Georgeta Modiga, cei trei inspectori guvernamentali ai Galaţiului, au aflat ieri dimineaţă, din Monitorul Oficial al României, că premierul Victor Ponta i-a demis * Dacă nu li se vor pune la dispoziţie alte posturi, inspectorii au de gând să dea în judecată Guvernul


Marcela Sighinaş, numită inspector guvernamental în martie 2009, când a pierdut postul de subprefect, Vasile Curduman - fost subprefect, devenit inspector guvernamental în iulie 2008 şi Georgeta Modiga - numită în funcţie în iunie 2012, au primit preavizul de 30 de zile, la finele căruia vor fi eliberaţi din funcţiile publice de inspector guvernamental.

Vestea a găsit-o în biroul din Prefectură doar pe Marcela Sighinaş, Vasile Curduman este în concediu, iar Georgeta Modiga are probleme de sănătate. Cei trei înalţi funcţionari publici gălăţeni împărtăşesc aceeaşi soartă cu alţi zeci de inspectori guvernamentali care şi-au finalizat studiile pentru a fi în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici şi au trecut examenul. Până la apariţia deciziilor semnate de premierul Victor Ponta în Monitorul Oficial, Curduman se ocupa de situaţii de urgenţă, Modiga de problemele Ministerului de Interne, iar Sighinaş de cele de mediu, şi trimiteau bilunar rapoarte.

Acuzaţii de discriminare

După cum ne-a declarat Marcela Sighinaş, semnalul de alarmă pentru inspectorii guvernamentali s-a dat la finele lunii iunie, când a apărut Ordonanţa 77 privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate din administraţie. Actul normativ prevede că prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor generali din agenţii şi ministere care pierd aceste posturi devenind inspectori guvernamentali, le încetează raporturile de serviciu dacă nu-şi găsesc alt job în cadrul administraţiei în trei luni. Odată ce a rezolvat problema inspectorilor pe viitor, Guvernul s-a întors împotriva celor care ocupă acum aceste funcţii. Sighinaş afirmă că nu se încadrează în niciuna dintre condiţiile prevăzute de lege pentru a fi eliberată din funcţie. Şi n-are de gând să stea cu mâinile în sân. „Nu am făcut nimic rău! Vom solicita, pe principiul mobilităţii în funcţie, să ni se pună la dispoziţie posturile vacante, adică toate posturile de prefect, subprefect şi secretar general ocupate în prezent de interimari. Iar în acest moment, ca şi în guvernarea trecută, cam 85 la sută din prefecţi şi subprefecţi sunt interimari. Dacă nu o să ni se respecte acest drept, suntem hotărâţi să dăm în judecată Secretariatul General al Guvernului. Noi suntem daţi afară, iar cei interimari rămân pe post! Aşa o situaţie este inadmisibilă. Este o discriminare totală între celelalte categorii de înalţi funcţionari publici şi inspectori guvernamentali", ne-a declarat revoltată Marcela Sighinaş.

Citit 4736 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.