Tabăra şcolară de la Gârboavele ar putea să renască/ CJ o vrea în administrare

Tabăra şcolară de la Gârboavele ar putea să renască/ CJ o vrea în administrare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tabăra şcolară de la Gârboavele, care zace în paragină de mai mulţi ani, ar putea fi modernizată şi inclusă într-un circuit turistic. Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului preluarea Centrului de agrement Gârboavele, după mai multe întâlniri pe care Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ, le-a avut cu ministrul Nicolae Bănicioiu. „Am avut două întâlniri cu ministrul Bănicioiu, am discutat cu dânsul şi am făcut o adresă oficială pentru trecerea Centrului de agrement din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţului. S-a mai cerut acest lucru de două ori, dar au existat, în trecut, nişte suspiciuni de furt. Pe mine nu mă poate bănui nimeni de furt”, ne-a declarat Nicolae Bacalbaşa.

Clădirile, într-un proces continuu de degradare
Centrul de agrement Gârboavele are o suprafaţă de 20.748 de metri pătraţi şi deţine o vilă cu o capacitate de 50 de locuri, un bloc alimentar, cantină cu o capacitate de 100 de locuri şi spaţii de joacă. Tabăra Gârboavele a fost improprie desfăşurării de activităţi extraşcolare în perioada 1988-1991. Între anii 1991-1992 s-a construit blocul alimentar, spălătoria, băile cu duşuri pentru copii şi sala de mese, obţinându-se şi avizele de funcţionare. Din 1992 până în 1996 tabăra a fost ocupată la capacitate, fie pentru odihnă, fie pentru acţiuni specializate. Gradul avansat de uzură al cabanelor din lemn a făcut ca în 1996 să se renunţe la ele, făcându-se demersurile necesare pentru construirea unui pavilion de cazare şi servitul mesei, cu o capacitate de 48 de locuri. Acest pavilion a fost dat în folosinţă în 1999, funcţionând la capacitate până în 2001. După 2002, activităţile în această tabără au fost sporadice. În anii 2002-2003, au fost organizate tabere tematice, dar şi de odihnă, susţinute financiar din subvenţiile statului, dar şi din contribuţiile părinţilor, astfel că în 2004 gradul de ocupare a fost de 90 la sută. De atunci şi până acum, însă, tabăra nu a mai prezentat interes pentru autorităţi, care nu au mai susţinut-o din punct de vedere financiar şi turistic. În prezent, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi nu desfăşoară niciun fel de activitate în Centrul de agrement Gârboavele, situaţie care ar putea duce la o degradare totală, dat fiind că instituţia care îl are, în prezent, în subordine nu dispune de resursele financiare necesare investiţiilor pentru reparaţii şi renovări. „În aceste condiţii, Centrul de agrement Gârboavele ar putea fi folosit de către Consiliul Judeţului cu aceeaşi destinaţie şi ar putea oferi un spaţiu optim pentru desfăşurarea diferitelor programe pentru tineret, la nivelul judeţului, dar şi în vederea desfăşurării altor activităţi pentru turismul de masă”, a precizat Bacalbaşa.

Citit 2725 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 23:10

6 comentarii

 • postat de @dan
  Miercuri, 14 August 2013 21:43
  92.82.244.***
  poate ca furt - nu, dar cand era medic in spital cati pacienti a tratat fara sa ia spaga???
  0
  0
  Raportează
 • postat de teach
  Miercuri, 14 August 2013 17:21
  79.116.105.***
  poate pune si transport in comun pana acolo ... doar e la 2 pasi de Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Ion
  Miercuri, 14 August 2013 16:10
  188.26.124.***
  Primul proiect de hotărâre al CJ Galaţi pentru preluarea taberelor şcolare de la Gârboavele şi Buciumeni a fost supus aprobării CJGalaţi în anul 2003, la iniţiativa Preşedintelui Dl Dan Gogoncea. La acea dată Dl dr. Bacalbaşa era consilier judeţean şi a susţinut acest proiect.. Din păcate, Agen. Naţ. a Tab. Şcolare de atunci a dat aviz negativ... Tot atunci se discuta şi problema trecerii la C.J. Galaţi a taberei de la Buciumeni. Acelaşi răspuns negativ de la Bucureşti. Urmarea: cele două baze de odihnă şi agrement pentru copii şi tineret din jud. Galaţi, au ajuns în pragul ruinei.
  Prin urmare apreciez şi salut demersul făcut de Dl. dr. Bacalbaşa, care nu a uitat că acum 10 ani a sprijinit preluarea taberelor şcolare de către GJ Galaţi. Acum sunt alte condiţii şi cred că proiectul va fi dus la bun sfârşit. Felicitări Domnule Preşedinte Bacalbaşa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un Galatean !
  Miercuri, 14 August 2013 11:49
  5.13.213.***
  Poate reușiți sa faceți același lucru și cu cea de la Buciumeni !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 14 August 2013 10:39
  86.124.203.***
  "Pe mine nu mă poate bănui nimeni de furt”,a precizat Bacalbaşa, doar de incompetenta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 14 August 2013 08:36
  195.7.10.***
  Nu-i niciun merit al dumneavoastra domnule doctor! Nu aveti niciun merit in acest proiect! Ideea a apartinut presedintelui Durbaca. El a facut prima solicitare Guvernului ca sa dea hotarare de guvern si sa treaca tabara in proprietatea CJ. Solicitari a facut si presedintele Chebac. Acum ati descoperit si dumneavoastra subiectul si-l incalziti! De dat, probabil ca v-o va da ministerul ca si asa n-are bani sa o tina inchisa, dar dvs aveti bani sa o refaceti?
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.