Primarul Dumitru Nicolae „sapă” pentru bani la Bucureşti

Primarul Dumitru Nicolae „sapă” pentru bani la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Promisiuni pentru terminarea şcolilor şi grădiniţelor *  Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost colegă cu soţia edilului-şef  al Galaţiului *

„La Bucureşti am făcut ceva «săpături»: bani pentru bazinul olimpic şi realizarea reparaţiilor la Sala Sporturilor. Este aproape finalizată dorinţa dânşilor de a ne da bani pentru aceste două obiective… Eu îmi pun mari speranţe că vom demara toate lucrările la bazele sportive”, a declarat marţi primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

Primarul a dus personal, vineri, la Guvern, şi situaţia cu lucrările care trebuie făcute în continuare la şcolile şi, prioritar, la grădiniţele din municipiu: „Am cerut bani pentru a termina măcar ceea ce am început”.  

Astfel, 19 obiective cu lucrări începute, pentru care mai sunt necesari 18,7 milioane lei, ar putea fi terminate până la anul. Primăria va trebui să contribuie şi ea cu 1,8 milioane lei. Primarul a solicitat ca şi pentru 2010 să îi fie daţi Galaţiului 5,8 milioane lei, bani cu care se vor putea termina toate lucrările la şcolile şi grădiniţele gălăţene.

De unde vin fondurile? „Eu sug la mai multe «oi»” – banii vin de la mai toate ministerele, dar cei mai mulţi, de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a explicat edilul. 

„Eu am vorbit cu doamna de la Învăţământ” – a precizat Nicolae. Şi ministrul Ecaterina Andronescu, căci despre dumneaei era vorba, i-a promis primarului că banii care nu vor putea fi alocaţi imediat din cei necesari anul acesta vor veni totuşi până la sfârşitul anului.

Primarul a explicat şi „intrarea” pe care a avut-o la minister: „Măcar atâta trecere am şi eu: [ministrul] a fost colegă cu soţia mea, colegă de şcoală”.

Dacă nu putem spune neapărat că e vorba de pile, măcar poate fi vorba de încredere în cuvântul dat de ministru… Asta dacă nu vor trebui mărite salariile profesorilor, se teme primarul. Ce este sigur, situaţia Galaţiului a fost dată, spre urmărire, unui secretar de stat.

Explicaţie foto: Banii – la Guvern, pixul – la primar!

Citit 1845 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.