Ajutoare de încălzire pentru gălăţeni cu BMW şi Mercedes / Primăria a demarat o anchetă

Ajutoare de încălzire pentru gălăţeni cu BMW şi Mercedes / Primăria a demarat o anchetă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multe persoane care deţin maşini cu mulţi cai putere, imobile şi terenuri au primit cadou ajutoare pentru încălzire! * Conducerea Primăriei a declanşat o anchetă


Banii, ce ar fi reprezentat un real ajutor, iarna trecută, pentru mai multe persoane care îşi duc traiul la limita subzistenţei, au ajuns în buzunarul unor gălăţeni proprietari a câte două sau trei imobile, deţinători ai unor maşini extrem de scumpe ori ai unor terenuri de mii de metri pătraţi.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, Primăria trebuie să recupereze nu mai puţin de 74.628 de lei de la gălăţenii care au beneficiat ilegal de ajutoare de încălzire. “În urma anchetelor sociale şi a verificărilor întreprinse de Comisia de Căldură, în intervalul martie - august au fost identificate aproape 200 de declaraţii care cuprindeau date incomplete despre bunurile deţinute de solicitanţii ajutoarelor pentru căldură în iarna 2012-2013. Cele 194 de dosare înseamnă 7,2 la sută din totalul dosarelor verificate, în număr de 2.708 (…) În acest moment, Comisia de Căldură verifică alte 600 de dosare ai căror titulari au fost invitaţi la sediul de la Patinoar pentru lămuriri. Pentru titularii dosarelor identificate cu date incomplete au fost întocmite dispoziţii de recuperare a sumelor acordate”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Şmecheri cu mâna întinsă la Primărie

Printre şmecherii din Galaţi care conduc maşini scumpe, dar stau cu mâna întinsă la Primărie, se numără un cetăţean care deţinea un autoturism BMW X5, un altul care deţinea un Mercedes şi un Renault, un altul care avea două imobile şi patru autoturisme, o persoană care deţinea trei imobile ori o alta care avea, printre altele, şi un spaţiu comercial.

Iarna trecută, 25.764 de gălăţeni au solicitat ajutoare pentru încălzire. 1.211 pentru încălzire cu lemne, în valoare de 220.421 lei, 3.668 pentru încălzire cu gaze naturale, în valoare de 1.904.235 lei şi 20.885 pentru încălzire în sistem centralizat, în valoare de 7.964.259 lei. Numărul celor care au solicitat ajutoare de încălzire a fost cu 1.736 mai mic decât în iarna precedentă.

"Primăria Municipiului Galaţi le atrage atenţia celor care au depus cereri de ajutor pentru încălzire fără să îşi declare proprietăţile că verificările vor continua, iar sumele primite necuvenit vor fi recuperate, conform legii", a avertizat reprezentantul Primăriei.

Citit 3489 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2013 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.