Ajutoare de încălzire pentru gălăţeni cu BMW şi Mercedes / Primăria a demarat o anchetă

Ajutoare de încălzire pentru gălăţeni cu BMW şi Mercedes / Primăria a demarat o anchetă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multe persoane care deţin maşini cu mulţi cai putere, imobile şi terenuri au primit cadou ajutoare pentru încălzire! * Conducerea Primăriei a declanşat o anchetă


Banii, ce ar fi reprezentat un real ajutor, iarna trecută, pentru mai multe persoane care îşi duc traiul la limita subzistenţei, au ajuns în buzunarul unor gălăţeni proprietari a câte două sau trei imobile, deţinători ai unor maşini extrem de scumpe ori ai unor terenuri de mii de metri pătraţi.
Conform reprezentanţilor municipalităţii, Primăria trebuie să recupereze nu mai puţin de 74.628 de lei de la gălăţenii care au beneficiat ilegal de ajutoare de încălzire. “În urma anchetelor sociale şi a verificărilor întreprinse de Comisia de Căldură, în intervalul martie - august au fost identificate aproape 200 de declaraţii care cuprindeau date incomplete despre bunurile deţinute de solicitanţii ajutoarelor pentru căldură în iarna 2012-2013. Cele 194 de dosare înseamnă 7,2 la sută din totalul dosarelor verificate, în număr de 2.708 (…) În acest moment, Comisia de Căldură verifică alte 600 de dosare ai căror titulari au fost invitaţi la sediul de la Patinoar pentru lămuriri. Pentru titularii dosarelor identificate cu date incomplete au fost întocmite dispoziţii de recuperare a sumelor acordate”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Şmecheri cu mâna întinsă la Primărie

Printre şmecherii din Galaţi care conduc maşini scumpe, dar stau cu mâna întinsă la Primărie, se numără un cetăţean care deţinea un autoturism BMW X5, un altul care deţinea un Mercedes şi un Renault, un altul care avea două imobile şi patru autoturisme, o persoană care deţinea trei imobile ori o alta care avea, printre altele, şi un spaţiu comercial.
Iarna trecută, 25.764 de gălăţeni au solicitat ajutoare pentru încălzire. 1.211 pentru încălzire cu lemne, în valoare de 220.421 lei, 3.668 pentru încălzire cu gaze naturale, în valoare de 1.904.235 lei şi 20.885 pentru încălzire în sistem centralizat, în valoare de 7.964.259 lei. Numărul celor care au solicitat ajutoare de încălzire a fost cu 1.736 mai mic decât în iarna precedentă.
"Primăria Municipiului Galaţi le atrage atenţia celor care au depus cereri de ajutor pentru încălzire fără să îşi declare proprietăţile că verificările vor continua, iar sumele primite necuvenit vor fi recuperate, conform legii", a avertizat reprezentantul Primăriei.

Citit 3324 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2013 18:19

8 comentarii

 • postat de noni
  Joi, 05 Septembrie 2013 08:20
  5.13.213.***
  sdministratorii de la asociatii stiau de ei si si-au dat acordul ei trebuie sa raspunda
  0
  2
  Raportează
 • postat de noni
  Joi, 05 Septembrie 2013 08:16
  5.13.213.***
  la aceste dosare completate nu a paticipat si administratorul care stia de ei in complicitate sa raspundav si administratorii ca au luat si ei spaga grasa nu credet ? ca fara ei dosarul nu se facea bine intocmi t
  0
  2
  Raportează
 • postat de Vlad
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 16:38
  82.137.15.***
  Va mira ?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 11:42
  5.13.154.***
  @ postat de Platitor de taxe
  Ai pis degetl pe rana! VREM NUMELE , PRENUMELE, SI MACAR LOCATIA MASINILOR! A SPATIILOR COMERCIALE, SA LE SFINTIM PUTIN CRESTINESTE! MERITA!
  Sunt persoane in primarie care au zeci de milioane si beneficiaza de ajutor de incalzire la gaze si voi vorbiti de extraterestri! HO HO HO!... unde-i mos gerila? Ca mos craciun e senil tare!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 10:58
  86.127.208.***
  Asta e golanie care dureaza de mandate bune, ca sa parafrazez pe edilul orasului. Lucrurile se cunosc foarte bine. Completarea unor documente doar pe propria raspundere, fara o verificare imediat dupa primirea dosarelor la Primarie, e o invitatie la furt. Chestia cu masinile scumpe detinute de "amaratii" beneficiari de ajutoare de tot felul este din timpurile cand Durbaca pastorea orasul. Traditia a fost continuata de intaiul siderurgist al urbei.
  Oras de asistati inchipuiti si puturosi ce stau cu mana intinsa dupa orice e moca de la stat, ca mai apoi sa faca cozi pe la banci sa-si ridice banii trimisi de neamurile imprastiate prin toata Europa.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Platitor de taxe
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 10:09
  5.13.162.***
  ......"un cetatean cu BMW-X 5, altul cu Mercedes si un Renault , unul cu cu 2 imobile si 4 autoturisme, o persoana cu 3 imobile iar altul cu spatiu comercial ". !?!...... Vax albina ! De ce nu se spune , cu nume si prenume, cine sunt acestia ??? Asa , o informatie in dorul lelii, ca sa ne aflam in treaba, e ca o frectie cu carmol la un picior de lemn ! In continuare, prostii merg, cuminti, la ghiseie si isi platesc cu constiinciozitate taxele si impozitele iar "smecherii", in frunte cu cel de la varf, beneficiaza de avantajele si binefacerile "democratiei" !!! Asa popor, asa conducatori ! Halal ! Sa-i suportam sanatosi !
  0
  9
  Raportează
 • postat de terminator
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 09:26
  193.231.148.***
  Si bunica mea de 95 de ani care nu poate merge ca multi altii la varsta ei si nici nu vede a fost invitata urgent la Patinoar. Imi aduc aminte ca printre acte am gasit o hartie din timpul comunismului, pe la inceputuri ,in care strabunica care avea atunci aceeasi varsta trebuia sa aduca actul de proprietate al saraciei. Cam ce fel de om a gandit asa ceva. Ce suflet are? Va binecuvantez pe toti.
  4
  3
  Raportează
 • postat de teasca
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 08:20
  83.103.186.***
  lista prezentata este mult prea scurta; sa vezi cati "smecheri" cu masini de mii de euro vor sta cu mana intinsa catre autoritati pentru hrana destinata oamenilor cu adevarat nevoiasi oferita gratuit de Comunitatea europeana. Corelarea trebuie facuta intre informatiile colectate de Primarie de la Serv. Evidenta populatiei, Serv. Circulatie, Administratia financiara din subordine si ANAF. Dar cine sa o faca?
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.