Atenţie, chioşcari! Buldozerele Primăriei vor ajunge şi în Micro 39
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Atenţie, chioşcari! Buldozerele Primăriei vor ajunge şi în Micro 39
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Micro 39, unul dintre cele mai sufocate cartiere de gherete şi chioşcuri amplasate „după ureche”, nu va fi ocolit de buldozerele Primăriei. Chiar dacă nu ne-au putut indica o dată precisă cu privire la demararea acţiunilor de demolare în cartierul gălăţean, reprezentanţii municipalităţii ne-au spus că în „graficul” campaniei de demolare se află şi acest cartier.

De altfel, nu puţine au fost apelurile gălăţenilor, în ultima perioadă, care au solicitat Primăriei să înceapă acţiunile de demolare a gheretelor din Micro 39. Oamenii s-au plâns că multe dintre chioşcurile din fier beton încurcă circulaţia pietonilor, reduc vizibilitatea rutieră şi sunt amplasate în zone care ar fi trebuit să fie destinate, de fapt, spaţiului verde.

Potrivit conducerii Primăriei, micii întreprinzători care sunt „la zi” cu plata taxelor şi impozitelor şi deţin autorizaţii de construcţie au cele mai mari şanse să primească, în schimb, un alt loc în care să îşi comercializeze marfa, însă vor trebui să apeleze, cel mai probabil, la chioşcuri din plastic, întrucât, susţin reprezentanţii municipalităţii, aceasta reprezintă „o variantă de lucru mult mai bună”.

În ciuda faptului că nenumăraţi gălăţeni au solicitat demolarea chioşcurilor din Micro 39, au existat şi voci care au condamnat acţiunea de punere la pământ a gheretelor, din cauza comodităţii. Oamenii sunt nemulţumiţi că vor fi nevoiţi să facă ceva mai mulţi paşi pentru a-şi cumpăra de-ale gurii, după principiul „la botul calului”, neinteresaţi de pericole sau estetic.

Citit 3299 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.