Pagube de zeci de milioane de lei în comunele calamitate / Nu mai puţin de 227 de locuinţe au fost distruse

Pagube de zeci de milioane de lei în comunele calamitate / Nu mai puţin de 227 de locuinţe au fost distruse
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 227 de locuinţe au fost distruse de inundaţii, iar alte 15 au fost deja prăbuşite, potrivit specialiştilor din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, care au finalizat o primă evaluare a pagubelor în localităţile calamitate din judeţ. În comunele Cudalbi şi Costache Negri au fost înregistrate cele mai multe locuinţe distruse (86, respectiv, 84), 13 în Slobozia Conachi, 12 în Pechea, nouă în Corod, şase în Cuza Vodă, cinci în Corni, patru în Băneasa, două în Frumuşiţa, câte una la Cuca, Folteşti, Măstăcani, Oancea, Smulţi şi Valea Mărului.

Fişele de evaluare au fost completate de specialişti, în prezenţa proprietarilor, iar apoi au fost avizate de primari. "Întrucât bună parte din locuinţele afectate de inundaţii sunt din chirpici, există probablitatea ca, în timp, numărul caselor ce se vor prăbuşi să crească. În ceea ce priveşte restul locuinţelor inundate, dar care nu prezintă risc de prăbuşire, acestea vor fi evaluate în perioada următoare, în vederea acordării sprijinului cu materiale de construcţii”, a precizat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Distrugerile înregistrate la drumurile judeţene, săteşti şi la podeţe au fost evaluate la peste şapte milioane de lei, dintre care 2,4 milioane reprezintă costurile refacerii drumurilor judeţene.

Încă de ieri, au început şi anchetele sociale în localităţile inundate, pentru a identifica exact numărul persoanelor afectate şi care urmează a primi ajutoare financiare de urgenţă (1.000 de lei/familie).

Citit 923 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.