PDL acuză: Ajutoare acordate pe criterii politice sinistraţilor din judeţ

PDL acuză: Ajutoare acordate pe criterii politice sinistraţilor din judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalii acuză autorităţile că distribuie ajutoarele destinate sinistraţilor în funcţie de culoarea politică a primarilor din localităţi. „S-a făcut un mare show, mai ales la nivel politic, şi nu ne surprinde faptul că până şi ajutoarele oamenilor se dau în mod politic. Ca să nu mai zic că autorităţile, care trebuiau să se ocupe de acest eveniment, de oamenii năpăstuiţi, nu şi-au făcut treaba. Bilanţul este foarte tragic, pentru că vorbim despre nouă persoane care au decedat, printre care şi un copil. Bilanţul este tragic cu atât mai mult cu cât aflu de la primari că ei au fost informaţi când deja apele erau în comună, prin SMS, de ISU. Nu au fost decât ghizi ai unor miniştri în teritoriu, care, fiecare după culoarea sa politică, s-au dus acolo unde erau primarii lor”, a declarat Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi.

Democrat-liberalul şi-a exprimat nemulţumirea şi vizavi de faptul că CJ nu a trimis, nici până la această dată, bani comunelor afectate, în condiţiile în care, în urmă cu o săptămână, instituţia a alocat 586.000 de lei pentru localităţile calamitate. „Într-o comună foarte afectată, Corni (sat Măcişeni), nicio autoritate nu a discutat cu primarul, nu a vizitat comuna. Acolo sunt sute de case inundate şi aproape 1.000 de oameni afectaţi. În Corni, un ajutor consistent a fost primit sub coordonarea Primăriei Galaţi, din partea Asociaţiei Revoluţionarilor şi a unui ONG al elevilor”, a afirmat Resmeriţă.

În replică, Cornel Hamza, vicepreşedintele CJ, a recunoscut că sumele de bani destinate comunelor calamitate nu au fost distribuite, însă a precizat că banii se vor primi până la sfârşitul lunii. „Cine a avut timp de distribuit bani? Banii sunt acolo. Utilajele lucrează în comune. Firmele ştiu că plata se face la sfârşitul lunii. La Corni am dat două tone de motorină, avem 10 utilaje care lucrează acolo”, a spus Hamza.

Consilierul judeţean Adrian Silviu Butunoi a afirmat că sinistraţilor din comuna Corni li s-au distribuit doar 400 de saci de dormit, 400 de kg de făină şi 400 de conserve, care provin din ajutoarele trimise de stat în Galaţi. În consecinţă, potrivit acestuia, locuitorii mai au nevoie de hrană, dar şi de cazarmament.

Citit 1210 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.