Aleşii locali, mai generoşi decât cei judeţeni / 1,1 milioane de lei pentru comunele inundate

Aleşii locali, mai generoşi decât cei judeţeni / 1,1 milioane de lei pentru comunele inundate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele mai afectate 11 localităţi vor primi câte 100.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului Local Galaţi


Întruniţi ieri în şedinţă ordinară, consilierii locali au făcut un adevărat maraton contracronometru pentru a vota toate cele 55 de proiecte aflate pe ordinea de zi înainte să înceapă şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre cele mai importante decizii luate se numără vânzarea a opt  terenuri către agenţii economici sau persoanele care le deţineau cu contract de concesiune, acordarea de premii pentru elevii olimpici naţionali şi internaţionali, şi pentru profesorii lor, reparaţia capitală a străzii Basarabiei, dar şi construirea celor două cartiere de locuinţe sociale după modelul lui Radu Mazăre.

Cel mai important proiect votat vizează, însă, localităţile sinistrate. Comunele cele mai lovite furia apelor - Costache Negri, Cudalbi, Cuca, Pechea, Rediu, Slobozia Conachi, Fârţăneşti, Folteşti, Corni, Corod şi Cuza Vodă - vor primi de la bugetul local al Galaţiului câte 100.000 de lei. În raportul de specialitate se arată că, printr-o adresă oficială din 13 septembrie, Consiliul Judeţului a socilitiat sprijin financiar pentru redarea stării de normalitate şi siguranţa cetăţenilor din judeţul Galaţi. Dat fiind că bugetul Galaţiului are un fond de rezervă de 5.665.000 de lei, a fost posibilă alocarea celor 1.100.000 de lei.

Consilierii locali se dovedesc, astfel, de două ori mai generoşi decât cei judeţeni, dacă avem în vedere că legislativul judeţului, întrunit în şedinţă de îndată, a alocat 586.000 de lei pentru localităţile calamitate.

Mulţumiri pentru solidaritate

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, le-a mulţumit gălăţenilor pentru solidaritatea dovedită faţă de semenii lor sinistraţi, dar a avut mulţumiri speciale pentru controversatul Gigi Becali, despre care a spus că a dat dovadă de mai multă operativitate decât Guvernul. Edilul le-a mulţumit şi salariaţilor Cantinei de Ajutor Social, despre care a spus că au fost grozavi, asigurând sute de porţii de mâncare caldă şi proaspătă, în caserole, cu tacâmuri de unică folosinţă, pentru pompierii, jandarmii şi militarii care au muncit pe rupte în aceste zile în judeţ.

Citit 1128 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.