Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
8 comentarii

Secretarul general al PER Galaţi, Radu Nicolae, a susţinut, joi, o conferinţă de presă, la sediul partidului, prin care a oferit câteva soluţii pentru minerii care ar rămâne fără locuri de muncă dacă proiectul Roşia Montană nu este aprobat. „Noi îi invităm să finalizeze etapa 1, cei 50 de kilometri de pe canalul Siret – Bărăgan şi să extragă de aici "aurul" din lanurile de grâu. Am calculat că pentru 100 de mii de hectare de porumb irigat prin gravitaţie s-ar obţine o producţie de 100 de mii de tone, s-ar obţine 260 milioane de euro. Mai avem şi o altă soluţie. Având în vedere că nu avem autostrăzi, invităm minerii să sape galerii atât pe Valea Prahovei, cât şi pe Valea Oituzului”, a declarat secretarul general al PER, Radu Nicolae. Reprezentantul PER a susţinut de asemenea că ecologiştii sunt împotriva proiectului de extragere a aurului cu cianuri de la Roşia Montană. Beneficiul în slujbe este incorect calculat. Nu numai că acele noi sunt puţine şi pe o durată limitată, cea a exploatării, dar nu a calculat nimeni câte se vor pierde dacă zona devine periculoasă şi oamenii cu mici afaceri legate de acea zonă vor închide. „Considerăm că primul ministru a făcut o greşeală când a trimis la Parlament un proiect de lege controversat şi neconstituţional. Proiectul Gold nu sporeşte nici măcar în teorie bunăstarea socială nici a celor care locuiesc în regiune, nici a poporului român”, a mai spus Nicolae. Potrivit acestuia, afacerea reprezintă o ţeapă pentru România, iar riscurile proiectului sunt enorme şi subestimate, având în vedere că în anii de exploatare vor fi eliberate pe solul României cel puţin 1250 de mii de tone de cianură pură. „Este o cantitate suficientă pentru a ucide şase miliarde de oameni. Pentru toate acestea, Gold Company promite că va plăti un mărunţiş de 210 milioane de euro pe an. Noi considerăm că nu merită”, a conchis ecologistul.

Citit 1020 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 00:38

8 comentarii

 • postat de Danutu Duminică, 29 Septembrie 2013 13:00 82.137.10.*** Link la comentariu
  0
  3

  Asta vorbeste la misto cred.
  Apoi, conferinta de presa cu un singur microfon in fata? cred ca erau 2 ziaristi in sala :))
  Nu e nevoie de conferinta de presa ca sa ne dam seama ca Rosia Montana trebuie lasata cum este acum.

  Raportează
 • postat de Basescu e neutru , ce sa insemne asta . Duminică, 29 Septembrie 2013 12:53 92.84.58.*** Link la comentariu
  0
  2

  Efectul Ultravioletelor asupra deseurilor cianurate este valabil doar la suprafata lacurilor "viitoare"de la R M.??? Ce te faci cu namolul din adancuri, acolo unde rediatia nu patrunde ? Cat de "sigure " pot fi digurile, judecand dupa seismele din Pakistan ,harta cutremurelor nu este sub control, pentru cateva sute de locuri de munca care vor ramane 10, 12 ani credeti ca merita .

  Raportează
 • postat de io Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 14:01 89.137.228.*** Link la comentariu
  0
  7

  Ieșiti în stradă astfel coaliția corupților vă vor vinde și pe voi nu numai munții de aur .

  Raportează
 • postat de Pentru Antibolsevic Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 12:04 89.136.1.*** Link la comentariu
  2
  3

  Corneliu Zelea Codreanu a fost un fascist imputit, la fel si scursurile ca tine.
  Trebuia sa fiti luati cu totii la Nurnberg javre imputite.

  Raportează
 • postat de alis Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 10:46 92.80.133.*** Link la comentariu
  1
  5

  "1250 de mii de tone", adica 1.250.000 tone... Cred ca nici productia mondiala pe vreo 50 de ani nu acopera cantitatea asta.
  "100 mii hectare... 100 mii tone productie", adica 1 t/ha. Nici pe vremea lui Caragea Voda nu se "atingea" nivelul asta. 260 milioane la 100 mii de tone rezulta 2.600 euro/tona ?!?!?!
  Ecologistii lui peste prajit, habar nu au pe ce lume traiesc..

  Raportează
 • postat de Antibolsevic Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 09:36 82.137.14.*** Link la comentariu
  4
  4

  Mare tam-tam pt 30 de mineri platiti sa sustina un proiect care duce la demolarea unui sit arheologic, exploatarea unei resurse din care a fost construita practic Roma, si o poluare cu otrava cea mai periculoasa. E o alta forma de a distrage,cu ajutorul mass-media, atentia tarii de la problemele reale ale societatii-somaj,foame,saracie. Acum hotilor de sorginte bolsevica le e frica sa nu apara din mijlocul maselor protestatare un personaj cu charisma lui Corneliu Zelea Codreanu care sa faca dreptate. Interesant cum Miscarea Legionara, dusmanul cel mai aprig al comunistilor, cel care a adunat in randurile ei mari personalitati ale vietii spirituale romanesti din perioada interbelica(Nae Ionescu, Eugen Ionesco,Octavian Goga, Mircea Eliade,Petre Tutea,samd), e condamnata si acum pe niste principii inventate.

  Raportează
 • postat de jon Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 00:34 5.13.210.*** Link la comentariu
  0
  9

  PER-ul ce a facut practic in Galati sa se faca auzit?bine ca si-a dat cu parerea, asta nu e partid e o umbra de partid. Bine ca are o pozitie nu,nu opozitie ci doar o pozitie sezut in scaun.

  Raportează
 • postat de John Vineri, 27 Septembrie 2013 14:47 86.127.211.*** Link la comentariu
  1
  9

  Eu cred că se pot găsi şi alte soluţii pentru minerii din zona Roşia Montană mult mai apropiate de ei. De exemplu să lucreze în amenajările hidro din judeţele limitrofe sau la îmbunătţirile funciare. Mai e şi varianta cu agricultura din alte zone apropiate dacă la ei solul nu le permite. Ideea este să vrei, că soluţii există destule. Ba chiar le poţi alege pe cele mai eficiente pentru ei.
  Minerii nu trebuie să se amăgească pentru un lucru care oricum se va termina peste câţiva ani şi apoi să rămână cu buza umflată!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.