Fiecare cu ce-l doare: Eugen Durbacă, preocupat de dosarele penale ale demnitarilor

Fiecare cu ce-l doare: Eugen Durbacă, preocupat de dosarele penale ale demnitarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproximativ 10 luni de zile de la alegerile parlamentare, senatorul Eugen Durbacă, (parlamentarul de Galaţi cu cea mai slabă activitate potrivit statisticilor) a bifat prima interpelare, pe data de 9 septembrie 2013. Nu, nu vă faceţi iluzii că senatorul conservator a abordat vreo temă ce ţine de politica externă (este membru în Comisia pentru politică externă) ori de judeţul Galaţi.

Pe senatorul Colegiului 4 din municipiul Galaţi îl preocupă cu totul altceva: dosarele penale ale actualilor şi foştilor demnitari, instrumentate de procurorii Parchetului General, ai DNA şi ai DIICOT. „În ultima perioadă apar tot mai multe informaţii în presă cu privire la faptul că demnitarii sau foştii demnitari ai statului român sunt cercetaţi în diferite dosare penale, în principal pentru fapte grave de corupţie săvârşite cu ani în urmă, aproape de împlinirea termenului de prescripţie al răspunderii penale”, se arată în interpelarea adresată ministrului Justiţiei de către Durbacă.

Conform conţinutului interpelării, senatorul de Galaţi vrea să fie informat de către Ministerul Justiţiei cu privire la „stocul de dosare mai vechi de un an de la data începerii urmăririi penale având ca subiecţi persoane expuse politic, care este stocul de dosare mai vechi de un an de la data sesizării, având ca subiecţi persoane expuse politic şi care sunt măsurile luate de şefii parchetelor şi de procurori în vederea soluţionării cât mai rapide a dosarelor mai vechi de un an de la sesizare şi mai vechi de şase luni de la data începerii urmăririi penale”.

Activitatea senatorului Eugen Durbacă din Parlamentul României, de până acum, se rezumă la semnarea a şase iniţiative legislative, alături de alţi colegi, zero declaraţii politice, zero întrebări, o interpelare, zero interpelări adresate Primului Ministru, opt luări de cuvânt în plen, cele mai multe de doar câteva secunde şi zero moţiuni semnate.

Citit 3101 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2013 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.