Autorităţile gălăţene, complet nepregătite în caz de cutremur / Containerele seismice lipsesc cu desăvârşire

Autorităţile gălăţene, complet nepregătite în caz de cutremur / Containerele seismice lipsesc cu desăvârşire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cazul în care cutremurele din satul Izvoarele se vor intensifica sau ţara noastră va fi zguduită de un seism puternic, autorităţile gălăţene nu vor avea cum şi nici cu ce să intervină pentru a proteja populaţia


Nici reprezentanţii Primăriei şi nici cei ai Consiliului Judeţului nu au luat vreodată în calcul achiziţionarea unor containere seismice, care cuprind, printre altele, corturi pentru evacuarea populaţiei, saci de dormit, dar şi sobe de campanie. Col. Vasile Balaban, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, ne-a declarat că în judeţul nostru nu există nici măcar un container seismic, deşi zona în care ne aflăm este extrem de apropiată de principala sursă seismică din ţară, Vrancea. „Pentru fiecare risc identificat într-o zonă ar trebui să existe măsuri, dar şi soluţii”, ne-a spus col. Vasile Balaban. Comandantul ISU a oferit drept exemplu Germania, una dintre ţările civilizate ale Uniunii Europene, dotate pentru orice tip de situaţii de urgenţă: inundaţii, cutremure, incendii şi nu numai.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1765 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2013 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.