Deputatul Bogdan Ciucă, despre dosarul "Aviasan 2": „Am făcut o afacere proastă, dar sută la sută legală"

Deputatul Bogdan Ciucă, despre dosarul "Aviasan 2": „Am făcut o afacere proastă, dar sută la sută legală"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PC Bogdan Ciucă, preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, este, potrivit rechizitoriului din dosarul "Aviasan 2", cercetat penal, în calitate de făptuitor. Asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor statului şi persoanei şi spălare de bani sunt infracţiunile de care este acuzat.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere vizavi de toate acuzaţiile care i se aduc, deputatul ne-a declarat: „Nu am fost niciodată chemat şi nu m-a întrebat nimeni nimic. Situaţia este generată de acuzaţiile şi declaraţiile lui Mihail Boldea, care a făcut plângeri mai multor persoane, nu numai la adresa mea. Nu am fost niciodată solicitat să-i întocmesc vreun document lui Boldea, nici nu i-am dat vreun sfat juridic sau vreo consultaţie. Ce a declarat Boldea mă mâhneşte. Eu vorbesc în nume personal, şi în dreptul meu Boldea a spus nişte trăsnăi. El ştie foarte bine că nu am avut niciodată afaceri împreună, nu i-am întocmit niciodată un act, nu am avut vreo afinitate deosebită cu el. Nu am semnat hârtii care să aibă atingere cu Boldea”, ne-a declarat Ciucă.

„Transferul este sută la sută legal”

Deputatul a făcut din proprie iniţiativă precizări legate de terenul pe care l-a cumpărat, cu credit, în comuna Vânători, în 2008, pe lângă terenul pe care l-a moştenit acolo. „Am cumpărat o suprafaţă de teren printr-un act sută la sută legal. Am întrebat statul român, prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, dacă cel care vinde este proprietar şi dacă sunt probleme juridice cu terenul respectiv şi mi s-a spus că este în regulă. Am cerut un punct de vedere şi de la Primărie şi mi s-a spus că nu sunt probleme, că acela care vinde este proprietarul. Ba, mai mult, banca a făcut verificări, pentru că era direct interesată având în vedere că mi-a acordat un credit pentru cumpărarea terenului. Documentele au mai trecut prin mâna a cinci notari. Dacă aş fi avut suspiciuni legate de această tranzacţie, nu aş fi făcut-o. M-am trezit în toată povestea asta după ce am dobândit de bună-credinţă un teren printr-un act legal. Dacă aş fi vrut să ascund tranzacţia, nu mă interesam la Primărie, la Oficiul de Cadastru, cunosc doar procedura tranzacţiei. Până acum niciunul din acele acte de privatizare nu a fost desfiinţat, deci toate sunt în regulă. Dacă e să vorbim de un păgubit, acela sunt eu, pentru că plătesc lunar banca. Cum să fie vorba de spălare de bani, când eu plătesc lunar banca? Terenul a fost o decizie şi o afacere proastă din punct de vedere economic, dar sută la sută legală”, ne-a spus politicianul.

„O procedură legală”

„Nu cred că e vorba de o răfuială politică, e o procedură legală care trebuie îndeplinită din moment ce un cetăţean a făcut plângere împotriva a 200 de gălăţeni - exagerez acum - cele mai cunoscute nume din cartea de telefon. Procurorii îşi fac treaba, notează ce a spus şi verifică, apoi trimit dosarul la instanţă. Până la această dată, nu m-a întrebat nimeni nimic în dosar. Cred că este o dovadă de maturitate şi de profesionalism a celor care se ocupă de dosar”, a conchis deputatul.

Citit 3597 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.