Primăria Galaţi le vine de hac şoferilor / Limitatoare de viteză din beton în locul celor din cauciuc

Primăria Galaţi le vine de hac şoferilor / Limitatoare de viteză din beton în locul celor din cauciuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prioritate au trecerile de pietoni care se află în apropierea unităţilor de învăţământ, dar şi cele din zonele intens circulate ale oraşului


 

Din primăvara anului viitor, limitatoarele de viteză confecţionate din cauciuc, din apropierea trecerilor de pietoni, vor fi înlocuite cu unele din beton. Viceprimarul Radu Cosca ne-a declarat că noul proiect va fi mai puţin costisitor şi mai eficient, atât din punct de vedere al siguranţei pietonilor, cât şi al duratei de viaţă a limitatoarelor de viteză, în condiţiile în care, până acum, în fiecare primăvară municipalitatea era nevoită să achiziţioneze limitatoare de viteză noi din cauciuc, din cauză că cele vechi se degradau în timpul iernii. „După sezonul de iarnă, limitatoarele din cauciuc nu mai corespund din punct de vedere al calităţii. Majoritatea dispar şi sunt dezafectate din cauza activităţii buldoexcavatoarelor, care acţionează pentru deszăpezire. Am gândit un alt proiect, care va fi implementat din primăvară: limitatoare de viteză tip beton. La acest moment, celelalte tipuri de limitatoare le avem amplasate în aproximativ 70 de locaţii (…) Atunci când noi intrăm pentru deszăpezire, să nu le smulgem din asfalt şi să le punem la loc sau să trebuiască să achiziţionăm altele în fiecare primăvară. Sunt nişte bani aruncaţi pe fereastră. Sunt şi mai rezistente, dar vor crea şi un oarecare disconfort conducătorilor auto, astfel încât să îi trezească la realitate, să fie mai responsabili”, ne-a declarat Radu Cosca. Decizia Primăriei vine şi după ce zeci de gălăţeni au reclamat, în repetate rânduri, iresponsabilitatea şi nesimţirea de care dau dovadă şoferii gălăţeni, care nu le acordă oamenilor prioritate nici măcar atunci când pun piciorul pe trecerea de pietoni.

Cu adrese la Primărie

Viceprimarul Radu Cosca a precizat, însă, că gălăţenii care vor să solicite amplasarea unor limitatoare de viteză în apropierea unor treceri de pietoni trebuie să facă o solicitare către Primărie. „Chiar săptămâna trecută am avut în audienţă un petent care a solicitat pe Strada Revoluţiei, unde este o grădiniţă şi sunt două treceri de pietoni, să fie montate limitatoare de viteză şi am luat decizia să le montăm, până în primăvară, când trecem la noul sistem de limitatoare. Suntem deschişi şi, după ce facem o analiză pertinentă împreună cu cei de la Poliţia Rutieră, dacă se justifică, le montăm”, a precizat Cosca. Edilul nu ne-a putut oferi, deocamdată, o valoare estimativă a proiectului, însă a precizat că „este mai puţin costisitor şi mai rentabil, cu o durată de folosinţă mai îndelungată”.

Citit 4079 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.