După modelul lui Radu Mazăre/ Licitaţie pentru locuinţe sociale în Micro 17

După modelul lui Radu Mazăre/ Licitaţie pentru locuinţe sociale în Micro 17
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 * Ca să nu mai ia „ţepe” cu licitaţii bazate doar pe preţ, Primăria ia în calcul şi timpul de execuţie a proiectului


Maxim 46.254.560 de lei este gata să scoată din buget Primăria Galaţi pentru proiectarea şi construirea primului campus social din Galaţi. Este vorba despre 15 blocuri, din care patru cu 228 de unităţi locative şi 11 cu 528 de unităţi locative, în Micro 17, pentru realizarea cărora s-a organizat o licitaţie. Intră la pachet instalaţii sanitare interioare, instalaţii interioare de încălzire, reţea electrică, dar şi sistematizare verticală şi spaţii verzi. Durata contractului este de 18 luni.
Dacă până acum criteriul de atribuire era „preţul cel mai scăzut”, de această dată Primăria Galaţi caută „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”. Mai exact, vor conta preţul ofertei - 80 la sută şi termenul de execuţie - 20 la sută. Primăria a recurs la această variantă fiind sătulă de „ţepele” pe care le-a luat de pe urma firmelor ce şi-au scăzut drastic preţul licitat pentru a câştiga şi apoi au abandonat lucrările.
Locuinţele vor avea grup sanitar şi bucătărie proprii, pereţi izolaţi termic şi fonic, uşă de intrare metalică, geamuri termopan, parchet, încălzire electrică şi contorizare individuală. Urmează să fie scos la licitaţie şi campusul social format din opt module/blocuri cu regim de înălţime P+2E, de pe strada Drumul Viilor nr. 8, în zona de nord a municipiului.

Citit 2283 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2013 18:11

4 comentarii

 • postat de ... mai bine cu banii astia, 46.254.560 lei, sa fe faca o biserica pe Domneasca ... intre campusul studentesc si parcul cfr
  Miercuri, 13 Noiembrie 2013 15:08
  92.85.250.***
  ...
  4
  1
  Raportează
 • postat de Laura
  Miercuri, 13 Noiembrie 2013 14:48
  89.122.188.***
  Noi tinerii trebuie sa muncim pana la varsta de 65 de ani (cand vom iesi la pensie , daca mai ajungem pana atunci), sa platim taxe si impozite , fara casa , locuind cu parintii (ca nu ne permitem sa facem credite la banci cu salariul minim pe economie si lucrand la patron unde nu ai garantia locului de munca), iar statul nu ne da nimic ca nu are. In loc sa construiasca locuinte ANL pentru tineri care muncesc si care au terminat o facultate ,masterat. etc construiesc locuinte sociale doar pentru cei care nu au stiut decat sa faca multi copii si care stau cu mana intinsa si asteapta sa le ofere statul tot. Se pare ca ei sunt cei mai norocosi : casa ,masa , ajutoare sociale, etc...Ei SUNT viitorul tarii .
  Vom munci in continuare si pentru ei , asteptand sa se gandeasca si la noi cineva ......
  0
  11
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 13 Noiembrie 2013 14:39
  5.13.141.***
  sa scoata tiganii din casele de patrimoniu si sa-i mute acolo, centrul ar fi cu siguranta altfel fara ei...
  0
  7
  Raportează
 • postat de danutz
  Miercuri, 13 Noiembrie 2013 10:43
  82.137.15.***
  Dar numai bine se facea 5 blocuri sociale, restul de 10 sau cate o fi pt tineri ,la un pret un pic sub cel al pietei, oricum salariile sunt mici in oras si ar fi un mare ajutor pt tineretul din ziua de azi, fac pentru toti trantorii,care sparg seminte, se plang ca nu au cersesc sau fura, da le dati case noi , iar noi tinerii tre sa platim 50 de ani un credit sa stam intr-un apartament comunist invechit si scump pt economia orasului si a tarii.........chiar nici un consilier primar si ce alti mancatori de rahat si umflati cu pompa nu se gandesc si la tineri ????nimeni nu face nimic......
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.